#iamtravelguide

273 posts

___________________________________________________
"Full of Blessing"
___________________________________________________
"Life, travel, bless, and don't be sorry..." (Jack Kerouac) 
___________________________________________________
Saatnya berbagi sedikit info di hari Minggu yang ceria ini... Berpetualang ke Osaka tentu banyak hal menarik yang dapat dinikmati di salah satu kota terbesar di Jepang ini... Tentunya harus pinter mengatur itinerary dan juga budget... Nah biar budget gak membengkak saat di Osaka, sebaiknya manfaatin Osaka Amazing Pass 1 or 2 Day... Karena kita bisa berpetualang kemana aja dan masuk ke banyak objek wisata di Osaka dengan gratis... "Life is an adventure and full of blessing"... Happy Sunday... GBUs... ___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory
___________________________________________________
#japan #osaka #winter #adventure #journey #tips #traveller #travelling #travelgram #blessed #aroundtheworld #traveltheworld #instatravel #instagood #travelstagram__ #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #traveladdict #travelpic #instagram #wonderful_places #holiday #quotes #quoteoftheday

___________________________________________________ "Full of Blessing" ___________________________________________________ "Life, travel, bless, and don't be sorry..." (Jack Kerouac) ___________________________________________________ Saatnya berbagi sedikit info di hari Minggu yang ceria ini... Berpetualang ke Osaka tentu banyak hal menarik yang dapat dinikmati di salah satu kota terbesar di Jepang ini... Tentunya harus pinter mengatur itinerary dan juga budget... Nah biar budget gak membengkak saat di Osaka, sebaiknya manfaatin Osaka Amazing Pass 1 or 2 Day... Karena kita bisa berpetualang kemana aja dan masuk ke banyak objek wisata di Osaka dengan gratis... "Life is an adventure and full of blessing"... Happy Sunday... GBUs... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory ___________________________________________________ #japan #osaka #winter #adventure #journey #tips #traveller #travelling #travelgram #blessed #aroundtheworld #traveltheworld #instatravel #instagood #travelstagram__ #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #traveladdict #travelpic #instagram #wonderful_places #holiday #quotes #quoteoftheday - 21 days ago

97 Likes
8 Comments
0
___________________________________________________
"Keep Walking"
___________________________________________________
"Even in winter an isolated patch of snow has a special quality..." (Andy Goldsworthy) 
___________________________________________________
Never stop walking whatever the situation that you face it...!!! Jangan pernah berhenti untuk melangkah, coz nothing can substitute the experience we got when we're keep walking... Jalan berliku tidak akan pernah ada habisnya, dan setiap liku jalan memiliki cerita unik tersendiri... Let the limitations live only in our minds... ___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory
___________________________________________________
#japan #tokyo #winter #snow #adventure #journey #traveller #travelling #travelgram #wanderlusting #aroundtheworld #traveltheworld #instatravel #instagood #travelstagram__ #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #traveladdict #travelpic #instagram #wonderful_places #walk #quotes #quoteoftheday

___________________________________________________ "Keep Walking" ___________________________________________________ "Even in winter an isolated patch of snow has a special quality..." (Andy Goldsworthy) ___________________________________________________ Never stop walking whatever the situation that you face it...!!! Jangan pernah berhenti untuk melangkah, coz nothing can substitute the experience we got when we're keep walking... Jalan berliku tidak akan pernah ada habisnya, dan setiap liku jalan memiliki cerita unik tersendiri... Let the limitations live only in our minds... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory ___________________________________________________ #japan #tokyo #winter #snow #adventure #journey #traveller #travelling #travelgram #wanderlusting #aroundtheworld #traveltheworld #instatravel #instagood #travelstagram__ #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #traveladdict #travelpic #instagram #wonderful_places #walk #quotes #quoteoftheday - 23 days ago

230 Likes
13 Comments
0
___________________________________________________
"Kindness"
___________________________________________________
"Kindness is like snow... It beautifies everything it covers..." (Kahlil Gibran) 
___________________________________________________
Snow is falling from the sky... Waaah, siap-siap buka lapak nih buat jualan es campur... Wkwkkwkkkkwkwkk... Lumayan niat baik buat orang-orang dibelakang gw, karena mereka pasti susah cari penjual es campur kalo lagi winter... Hahahha... Btw, menikmati perbedaan musim adalah salah satu hal yang paling menyenangkan ketika travelling... Namun hal terpenting yang perlu dipersiapkan adalah kondisi fisik kita... Perbedaan suhu/ cuaca yang ekstrem akan sangat mempengaruhi ketahanan fisik kita... Istirahat yang cukup sebelum travelling adalah hal yang wajib dilakukan... ___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory 
___________________________________________________
#japan #tokyo #winter #snow #adventure #journey #traveller #travelling #travelgram #wanderlusting #aroundtheworld #traveltheworld #instatravel #instagood #travelstagram__ #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #traveladdict #travelpic #instagram #wonderful_places #tips #quotes #quoteoftheday

___________________________________________________ "Kindness" ___________________________________________________ "Kindness is like snow... It beautifies everything it covers..." (Kahlil Gibran) ___________________________________________________ Snow is falling from the sky... Waaah, siap-siap buka lapak nih buat jualan es campur... Wkwkkwkkkkwkwkk... Lumayan niat baik buat orang-orang dibelakang gw, karena mereka pasti susah cari penjual es campur kalo lagi winter... Hahahha... Btw, menikmati perbedaan musim adalah salah satu hal yang paling menyenangkan ketika travelling... Namun hal terpenting yang perlu dipersiapkan adalah kondisi fisik kita... Perbedaan suhu/ cuaca yang ekstrem akan sangat mempengaruhi ketahanan fisik kita... Istirahat yang cukup sebelum travelling adalah hal yang wajib dilakukan... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory ___________________________________________________ #japan #tokyo #winter #snow #adventure #journey #traveller #travelling #travelgram #wanderlusting #aroundtheworld #traveltheworld #instatravel #instagood #travelstagram__ #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #traveladdict #travelpic #instagram #wonderful_places #tips #quotes #quoteoftheday - 23 days ago

210 Likes
9 Comments
0
___________________________________________________
"Slide Show"
___________________________________________________
"Somewhere, something incredible is waiting to be known..." (Carl Sagan) 
___________________________________________________
Salah satu hal paling menyenangkan untuk dilakukan saat travelling adalah berkeliling menggunakan public transportation, karena kita bisa melihat dan menikmati daerah sekitarnya dengan lebih jelas... Jalur public transportation memberikan pemandangan berbeda yang sangat memanjakan mata kita sepanjang perjalanan dan berganti dengan cepat seperti sebuah "Nature Slide Show"... Tidak banyak orang yang dapat menikmati keindahan "Nature Slide Show" ini... Jika kita bisa menikmati karya Tuhan untuk setiap slide show in our adventure, just enjoy it and be thankful...
___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory 
___________________________________________________
#japan #tokyo #winter #journey #traveller #travelling #travelgram #wanderlusting #aroundtheworld #traveltheworld #instatravel #instagood #travelstagram__ #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #traveladdict #travelpic #instagram #wonderful_places #thankful #happy #quotes #quoteoftheday #nature

___________________________________________________ "Slide Show" ___________________________________________________ "Somewhere, something incredible is waiting to be known..." (Carl Sagan) ___________________________________________________ Salah satu hal paling menyenangkan untuk dilakukan saat travelling adalah berkeliling menggunakan public transportation, karena kita bisa melihat dan menikmati daerah sekitarnya dengan lebih jelas... Jalur public transportation memberikan pemandangan berbeda yang sangat memanjakan mata kita sepanjang perjalanan dan berganti dengan cepat seperti sebuah "Nature Slide Show"... Tidak banyak orang yang dapat menikmati keindahan "Nature Slide Show" ini... Jika kita bisa menikmati karya Tuhan untuk setiap slide show in our adventure, just enjoy it and be thankful... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory ___________________________________________________ #japan #tokyo #winter #journey #traveller #travelling #travelgram #wanderlusting #aroundtheworld #traveltheworld #instatravel #instagood #travelstagram__ #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #traveladdict #travelpic #instagram #wonderful_places #thankful #happy #quotes #quoteoftheday #nature - 24 days ago

203 Likes
10 Comments
0
___________________________________________________
"Adventure vs. Monotony"
___________________________________________________
“Adventure may hurt you but monotony will kill you...” (#unknown) ___________________________________________________
Emang bener kalo "Life is a choice..." Karena kita sendiri yang memilih to walk or run dalam hidup ini, dan yang terpenting memilih untuk bahagia atau tidak... Sudah pasti semua orang ingin bahagia, tapi "how to make your life to be happy or more happy?" Jawabannya hanya kita sendiri yang tau, karena kita yang ngejalanin hidup ini... Kalo gw biar hidup ini jadi lebih bahagia yaaaa do and enjoy the adventure in my life... Dan gak boleh takut buat take the adventure, karena lo gak bakal tau proses dan hasilnya seperti apa kalo gak dijalani... Nikmati dan syukuri setiap detik dalam hidup lo yang udah Tuhan kasih, supaya hidup lo gak "MONOTON"...
___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory 
___________________________________________________
#japan #tokyo #winter #journey #adventure #traveller #travelling #travelgram #wanderlusting #aroundtheworld #traveltheworld #instatravel #instagood #travelstagram__ #insta #travelblogger #travelingram #traveladdict #travelpic #instagram #life #happy #quotes #quoteoftheday #wonderful_places

___________________________________________________ "Adventure vs. Monotony" ___________________________________________________ “Adventure may hurt you but monotony will kill you...” (#unknown ) ___________________________________________________ Emang bener kalo "Life is a choice..." Karena kita sendiri yang memilih to walk or run dalam hidup ini, dan yang terpenting memilih untuk bahagia atau tidak... Sudah pasti semua orang ingin bahagia, tapi "how to make your life to be happy or more happy?" Jawabannya hanya kita sendiri yang tau, karena kita yang ngejalanin hidup ini... Kalo gw biar hidup ini jadi lebih bahagia yaaaa do and enjoy the adventure in my life... Dan gak boleh takut buat take the adventure, karena lo gak bakal tau proses dan hasilnya seperti apa kalo gak dijalani... Nikmati dan syukuri setiap detik dalam hidup lo yang udah Tuhan kasih, supaya hidup lo gak "MONOTON"... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory ___________________________________________________ #japan #tokyo #winter #journey #adventure #traveller #travelling #travelgram #wanderlusting #aroundtheworld #traveltheworld #instatravel #instagood #travelstagram__ #insta #travelblogger #travelingram #traveladdict #travelpic #instagram #life #happy #quotes #quoteoftheday #wonderful_places - 24 days ago

200 Likes
15 Comments
0
___________________________________________________
"Pilihan Terbaik"
___________________________________________________
"Hidup ini dipenuhi oleh banyak pilihan dan tidak selalu memberikan pilihan terbaik... Tapi kita harus memilih yang terbaik dalam hidup ini untuk dapat terus bahagia..." (@CeritaAndy) ___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory 
___________________________________________________
#japan #tokyo #winter #journey #traveller #travelling #travelgram #wanderlusting #aroundtheworld #traveltheworld #instatravel #instagood #travelstagram__ #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #traveladdict #travelpic #instagram #wonderful_places #life #lifequotes #happy #quotes #quoteoftheday

___________________________________________________ "Pilihan Terbaik" ___________________________________________________ "Hidup ini dipenuhi oleh banyak pilihan dan tidak selalu memberikan pilihan terbaik... Tapi kita harus memilih yang terbaik dalam hidup ini untuk dapat terus bahagia..." (@CeritaAndy ) ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory ___________________________________________________ #japan #tokyo #winter #journey #traveller #travelling #travelgram #wanderlusting #aroundtheworld #traveltheworld #instatravel #instagood #travelstagram__ #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #traveladdict #travelpic #instagram #wonderful_places #life #lifequotes #happy #quotes #quoteoftheday - 25 days ago

271 Likes
15 Comments
0
___________________________________________________
"Positive To Be Happy"
___________________________________________________
"Stay positive and happy... Work hard and don't give up hope... Be open to criticism and keep learning... Surround yourself with happy, warm and genuine people..." (Tena Desae)
___________________________________________________
Jika ada yang menanyakan "What is your most fave destination...?" Sudah pasti Jepang masih menjadi my fave destination sampai saat ini... So exciting jika balik dan balik lagi ke Jepang... And Praise The Lord tiap tahun bisa balik dan menikmati keindahan, budaya, dan keramahan masyarakat di sana... Selalu ada berkat Tuhan untuk balik min.2x dalam setahun... ___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory 
___________________________________________________
#japan #tokyo #winter #park #journey #traveller #travelling #travelgram #wanderlusting #aroundtheworld #traveltheworld #instatravel #instagood #quotes #travelstagram__ #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #cherryblossom #bloom #instagram #wonderful_places

___________________________________________________ "Positive To Be Happy" ___________________________________________________ "Stay positive and happy... Work hard and don't give up hope... Be open to criticism and keep learning... Surround yourself with happy, warm and genuine people..." (Tena Desae) ___________________________________________________ Jika ada yang menanyakan "What is your most fave destination...?" Sudah pasti Jepang masih menjadi my fave destination sampai saat ini... So exciting jika balik dan balik lagi ke Jepang... And Praise The Lord tiap tahun bisa balik dan menikmati keindahan, budaya, dan keramahan masyarakat di sana... Selalu ada berkat Tuhan untuk balik min.2x dalam setahun... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory ___________________________________________________ #japan #tokyo #winter #park #journey #traveller #travelling #travelgram #wanderlusting #aroundtheworld #traveltheworld #instatravel #instagood #quotes #travelstagram__ #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #cherryblossom #bloom #instagram #wonderful_places - 27 days ago

263 Likes
18 Comments
0
___________________________________________________
"Winter is Coming"
___________________________________________________
"Winter is a season of recovery and preparation..." (Paul Theroux)
___________________________________________________
Kawaguchiko Lake merupakan salah satu kawasan yang wajib untuk dikunjungi saat berada di Jepang... Menikmati keindahan danau berlatar belakang pegunungan Fuji menjadikan liburan yang mungkin memiliki kenangan tersendiri... Kawasan ini juga menjadi salah satu spot terbaik untuk menyambut dan menikmati hadirnya musim dingin... ___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory 
___________________________________________________
#japan #winter #snow #christmas #journey #traveller #travelling #travelgram #wanderlusting #aroundtheworld #traveltheworld #instatravel #instagood #vscotravel #travelstagram__ #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #whitesnow #white #instagram #wonderful_places

___________________________________________________ "Winter is Coming" ___________________________________________________ "Winter is a season of recovery and preparation..." (Paul Theroux) ___________________________________________________ Kawaguchiko Lake merupakan salah satu kawasan yang wajib untuk dikunjungi saat berada di Jepang... Menikmati keindahan danau berlatar belakang pegunungan Fuji menjadikan liburan yang mungkin memiliki kenangan tersendiri... Kawasan ini juga menjadi salah satu spot terbaik untuk menyambut dan menikmati hadirnya musim dingin... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory ___________________________________________________ #japan #winter #snow #christmas #journey #traveller #travelling #travelgram #wanderlusting #aroundtheworld #traveltheworld #instatravel #instagood #vscotravel #travelstagram__ #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #whitesnow #white #instagram #wonderful_places - 2 months ago

402 Likes
8 Comments
0
___________________________________________________
"The Colour of Smile"
___________________________________________________
"Jangan lupa tersenyum karena satu senyuman akan menambah satu warna ceria dalam hidupmu..." (@CeritaAndy)
___________________________________________________
Wat Kamphaeng is a monastery and is nearby to Ban Khlong Bang Noi, Ban Khlong Bang Waek and Ban Khlong Bang Chak... The Wat is very old and it seems like it’s been around since the 1700s and has Ayutthaya-type ruins on the grounds as well as part of an ancient gate which I think might be from the same time period... The grounds have a few buildings with many Buddha statues in them... One building has a large Buddha statue... These are very old statues and in some buildings some of the statues have accumulated quite a bit of dust... The Wat buildings may not be as old as the Ayutthaya-type ruins but they look pretty old and might be close to the same time period... There is also a more modern part of this Wat that borders the canal... ___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory 
___________________________________________________
#bangkok #asia #buddha #temple #journey #traveller #travelling #travelgram #wanderlusting #aroundtheworld #traveltheworld #instatravel #instagood #vscotravel #city #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #smile #colour #instagram #wonderful_places

___________________________________________________ "The Colour of Smile" ___________________________________________________ "Jangan lupa tersenyum karena satu senyuman akan menambah satu warna ceria dalam hidupmu..." (@CeritaAndy ) ___________________________________________________ Wat Kamphaeng is a monastery and is nearby to Ban Khlong Bang Noi, Ban Khlong Bang Waek and Ban Khlong Bang Chak... The Wat is very old and it seems like it’s been around since the 1700s and has Ayutthaya-type ruins on the grounds as well as part of an ancient gate which I think might be from the same time period... The grounds have a few buildings with many Buddha statues in them... One building has a large Buddha statue... These are very old statues and in some buildings some of the statues have accumulated quite a bit of dust... The Wat buildings may not be as old as the Ayutthaya-type ruins but they look pretty old and might be close to the same time period... There is also a more modern part of this Wat that borders the canal... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory ___________________________________________________ #bangkok #asia #buddha #temple #journey #traveller #travelling #travelgram #wanderlusting #aroundtheworld #traveltheworld #instatravel #instagood #vscotravel #city #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #smile #colour #instagram #wonderful_places - 2 months ago

375 Likes
5 Comments
0
___________________________________________________
"Food is Exceptional"
___________________________________________________
"Food makes your travel so exceptional, because taste the food is like learn to know about the tradition of the place that you visited..." (@CeritaAndy)
___________________________________________________
Pad Thai is a stir-fried noodle dish and became one of the Thailand's national dishes... It's very easy to find the Pad Thai when you travel to Thailand, because the dish commonly served as a street food and restaurants in Thailand... ___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory 
___________________________________________________
#bangkok #thailand #thaifood #food #foodporn #foodphotography #foodlover #foodgasm #foodie #foodgram #foodstagram #journey #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #aroundtheworld #traveltheworld #instatravel #travelblogger #instagood #vscotravel #insta #travelingram #instagram #instafood

___________________________________________________ "Food is Exceptional" ___________________________________________________ "Food makes your travel so exceptional, because taste the food is like learn to know about the tradition of the place that you visited..." (@CeritaAndy ) ___________________________________________________ Pad Thai is a stir-fried noodle dish and became one of the Thailand's national dishes... It's very easy to find the Pad Thai when you travel to Thailand, because the dish commonly served as a street food and restaurants in Thailand... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory ___________________________________________________ #bangkok #thailand #thaifood #food #foodporn #foodphotography #foodlover #foodgasm #foodie #foodgram #foodstagram #journey #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #aroundtheworld #traveltheworld #instatravel #travelblogger #instagood #vscotravel #insta #travelingram #instagram #instafood - 2 months ago

386 Likes
5 Comments
0
___________________________________________________
"The Wings"
___________________________________________________
“Until you spread your wings, you have no idea how far you’ll fly..." (Unknown) 
___________________________________________________
Bang Luang Canal memberikan pemandangan sangat berbeda dari kawasan pemukiman penduduk lainnya di kota Bangkok yang diwarnai dengan keramaian dan hiruk pikuk kota... Suasana tenang dan bersih membuat enggan untuk cepat meninggalkan kawasan ini... Selain itu kawasan ini menjadi semakin indah karena dipenuhi dengan karya seni bernilai tinggi dan dapat dikatakan sebagai satu-satunya Arts Area di Bangkok... ___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory 
___________________________________________________
#bangkok #asia #nature #breathtaking #journey #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #traveltheworld #instatravel #instagood #vscotravel #city #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places

___________________________________________________ "The Wings" ___________________________________________________ “Until you spread your wings, you have no idea how far you’ll fly..." (Unknown) ___________________________________________________ Bang Luang Canal memberikan pemandangan sangat berbeda dari kawasan pemukiman penduduk lainnya di kota Bangkok yang diwarnai dengan keramaian dan hiruk pikuk kota... Suasana tenang dan bersih membuat enggan untuk cepat meninggalkan kawasan ini... Selain itu kawasan ini menjadi semakin indah karena dipenuhi dengan karya seni bernilai tinggi dan dapat dikatakan sebagai satu-satunya Arts Area di Bangkok... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory ___________________________________________________ #bangkok #asia #nature #breathtaking #journey #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #traveltheworld #instatravel #instagood #vscotravel #city #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places - 2 months ago

244 Likes
11 Comments
0
___________________________________________________
"The Art"
___________________________________________________
“Art enables us to find ourselves and lose ourselves at the same time...” (Thomas Merton) 
___________________________________________________
The Artist House/ Baan Silapin is owned by Khun Chumpol Akkapantanon, the Artist's House is more than two hundred years old, dating back to when the capital of Thailand was on the other side of the river... The house was run down when it was bought before being restored to its present glory... Several human-sized statues painted in white, red or black sit by the water, endlessly staring at life passing by... ___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory 
___________________________________________________
#bangkok #asia #life #art #journey #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #traveltheworld #instatravel #instagood #vscotravel #city #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places

___________________________________________________ "The Art" ___________________________________________________ “Art enables us to find ourselves and lose ourselves at the same time...” (Thomas Merton) ___________________________________________________ The Artist House/ Baan Silapin is owned by Khun Chumpol Akkapantanon, the Artist's House is more than two hundred years old, dating back to when the capital of Thailand was on the other side of the river... The house was run down when it was bought before being restored to its present glory... Several human-sized statues painted in white, red or black sit by the water, endlessly staring at life passing by... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory ___________________________________________________ #bangkok #asia #life #art #journey #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #traveltheworld #instatravel #instagood #vscotravel #city #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places - 2 months ago

484 Likes
13 Comments
0
___________________________________________________
"The Woman"
___________________________________________________
"A woman without a man is like a fish without a bicycle..." (Gloria Steinem) 
___________________________________________________
Bang Luang Canal has a long tradition of community spirit in the Thonburi district around a canal that dates back 500 years... The area is shrouded in the cultural aura of a way of life that is based around the waterways – an essential element to travel and work for those who live here to this day.... ___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory 
___________________________________________________
#bangkok #asia #life #breathtaking #journey #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #traveltheworld #instatravel #instagood #vscotravel #city #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places

___________________________________________________ "The Woman" ___________________________________________________ "A woman without a man is like a fish without a bicycle..." (Gloria Steinem) ___________________________________________________ Bang Luang Canal has a long tradition of community spirit in the Thonburi district around a canal that dates back 500 years... The area is shrouded in the cultural aura of a way of life that is based around the waterways – an essential element to travel and work for those who live here to this day.... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory ___________________________________________________ #bangkok #asia #life #breathtaking #journey #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #traveltheworld #instatravel #instagood #vscotravel #city #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places - 2 months ago

485 Likes
17 Comments
0
___________________________________________________
"The Victory"
___________________________________________________
"No matter how often you are defeated, you are born to victory..." (Ralph Waldo Emerson) 
___________________________________________________
The Victory Monument is an Obelisk monument in Bangkok, Thailand... This monument is another masterpiece created by Corrado Feroci in 1941 as a memorial to fallen servicemen and civilians... The Victory Monument consists of an obelisk ringed by six statues representing the army, navy, air force, police and civilians... ___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory 
___________________________________________________
#bangkok #asia #victory #history #journey #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #traveltheworld #instatravel #instagood #vscotravel #city #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places

___________________________________________________ "The Victory" ___________________________________________________ "No matter how often you are defeated, you are born to victory..." (Ralph Waldo Emerson) ___________________________________________________ The Victory Monument is an Obelisk monument in Bangkok, Thailand... This monument is another masterpiece created by Corrado Feroci in 1941 as a memorial to fallen servicemen and civilians... The Victory Monument consists of an obelisk ringed by six statues representing the army, navy, air force, police and civilians... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory ___________________________________________________ #bangkok #asia #victory #history #journey #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #traveltheworld #instatravel #instagood #vscotravel #city #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places - 2 months ago

518 Likes
12 Comments
0
___________________________________________________
"The Rainbow of Life"
___________________________________________________
"Hidup kita tidak hanya memiliki satu warna atau cerita, tapi penuh warna dan cerita... Setiap warna memiliki cerita tersendiri dan jika digabungkan akan menghadirkan pelangi yang indah..." (@CeritaAndy)
___________________________________________________
Waaah jadi kangen menikmati "Halo-Halo" yang memiliki aneka macam rasa menggugah selera... "Halo-Halo" (dalam bahasa Tagalog berarti 'campur') merupakan dessert khas dari Philippines yang terbuat dari es serut, dicampur berbagai macam buah, kolang-kaling, nata de coco, kopyor, caramel pudding, susu, serta ditambah dengan Taro ice cream... Kalau di Indonesia akan seperti Es Campur ya... Tapi berbagai macam rasa yang menyatu dalam "Halo-Halo" membuat lidah seperti menari kegirangan... ___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory 
___________________________________________________
#philippines #dessert #dessertporn #food #foodporn #foodphotography #foodlover #foodgasm #foodie #foodgram #foodstagram #journey #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #aroundtheworld #traveltheworld #instatravel #travelblogger #instagood #vscotravel #insta #travelingram #instagram #instafood

___________________________________________________ "The Rainbow of Life" ___________________________________________________ "Hidup kita tidak hanya memiliki satu warna atau cerita, tapi penuh warna dan cerita... Setiap warna memiliki cerita tersendiri dan jika digabungkan akan menghadirkan pelangi yang indah..." (@CeritaAndy ) ___________________________________________________ Waaah jadi kangen menikmati "Halo-Halo" yang memiliki aneka macam rasa menggugah selera... "Halo-Halo" (dalam bahasa Tagalog berarti 'campur') merupakan dessert khas dari Philippines yang terbuat dari es serut, dicampur berbagai macam buah, kolang-kaling, nata de coco, kopyor, caramel pudding, susu, serta ditambah dengan Taro ice cream... Kalau di Indonesia akan seperti Es Campur ya... Tapi berbagai macam rasa yang menyatu dalam "Halo-Halo" membuat lidah seperti menari kegirangan... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory ___________________________________________________ #philippines #dessert #dessertporn #food #foodporn #foodphotography #foodlover #foodgasm #foodie #foodgram #foodstagram #journey #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #aroundtheworld #traveltheworld #instatravel #travelblogger #instagood #vscotravel #insta #travelingram #instagram #instafood - 3 months ago

460 Likes
11 Comments
0
Annyeong-haseo... 😊😊😊 TheHolidays presents : "KOREA SPRING TOUR 2019"

on 16-22 April 2019

Only : IDR23.500.000/ pax

It's time to enjoy the beauty of Spring Season in Seoul, visiting the Nami Island, and many more... The package are including Flight Ticket by Singapore Airlines (return), Baggage 25KGs, Accommodation (Hotel 3*), Transportation (Train, Bus - Public Transportation), Meals (B/L/D), City Tour (Seoul-Nami Island), Lotte World, Petite France, etc. 
Call or message us to book your 💺now and enjoy the trip for you, your lovely family,  and besties...!!! For more info and reservation, call us on +6281289340144 / +628999737443 or email to holidaysthe@gmail.com

TheHolidays - "Your Holidays Planner"

Follow/ Add : @TheHolidays1 (FB Page, Twitter, Instagram, Line)
___________________________________________________
#TheHolidays1 #holiders #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #korea #spring #2019 #tour #tourpackage #lifewelltravelled #koreatrip #koreatour #tourism #holiday #asia #trip #travel #travelgram #travelling #traveller #instaholiday #instatravel #instatraveling #insta #instagram #instagramers #lonelyplanet #aroundtheworld #wanderlust #travellife

Annyeong-haseo... TheHolidays presents : "KOREA SPRING TOUR 2019" on 16-22 April 2019 Only : IDR23.500.000/ pax It's time to enjoy the beauty of Spring Season in Seoul, visiting the Nami Island, and many more... The package are including Flight Ticket by Singapore Airlines (return), Baggage 25KGs, Accommodation (Hotel 3*), Transportation (Train, Bus - Public Transportation), Meals (B/L/D), City Tour (Seoul-Nami Island), Lotte World, Petite France, etc. Call or message us to book your now and enjoy the trip for you, your lovely family, and besties...!!! For more info and reservation, call us on +6281289340144 / +628999737443 or email to holidaysthe@gmail.com TheHolidays - "Your Holidays Planner" Follow/ Add : @TheHolidays1 (FB Page, Twitter, Instagram, Line) ___________________________________________________ #TheHolidays1 #holiders #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #korea #spring #2019 #tour #tourpackage #lifewelltravelled #koreatrip #koreatour #tourism #holiday #asia #trip #travel #travelgram #travelling #traveller #instaholiday #instatravel #instatraveling #insta #instagram #instagramers #lonelyplanet #aroundtheworld #wanderlust #travellife - 3 months ago

43 Likes
1 Comments
0
___________________________________________________
"The Sunset"
___________________________________________________
"When the sun has set, no candle can replace it..." (George R.R. Martin) 
___________________________________________________
Salah satu lokasi terbaik menikmati keindahan sunset di Manila adalah dari Fort Santiago yang berada di dalam kawasan Intramuros city... Tempat ini merupakan sebuah benteng yang dulunya juga menjadi tempat penahanan Jose Rizal (Pahlawan Nasional Philippines) sebelum dieksekusi, serta menjadi tempat pembantaian ribuan orang oleh Jepang pada tahun 1940-an... Dibalik kisah kelam dan menyedihkan itu, Fort Santiago saat ini menjadi tempat tujuan wisata jika mengunjungi Intramuros city... Dari tempat ini pula kita dapat menyaksikan kehidupan masyarakat etnis Tionghoa di Binondo (Chinatown) yang merupakan kawasan Pecinan tertua di dunia, karena tepat berada diseberang Fort Santiago... ___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory 
___________________________________________________
#philippines #sunset #heritage #adventure #journey #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #instago #aroundtheworld #instatravel #instagood #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places #insta #instagram #instapic #instadaily #picoftheday

___________________________________________________ "The Sunset" ___________________________________________________ "When the sun has set, no candle can replace it..." (George R.R. Martin) ___________________________________________________ Salah satu lokasi terbaik menikmati keindahan sunset di Manila adalah dari Fort Santiago yang berada di dalam kawasan Intramuros city... Tempat ini merupakan sebuah benteng yang dulunya juga menjadi tempat penahanan Jose Rizal (Pahlawan Nasional Philippines) sebelum dieksekusi, serta menjadi tempat pembantaian ribuan orang oleh Jepang pada tahun 1940-an... Dibalik kisah kelam dan menyedihkan itu, Fort Santiago saat ini menjadi tempat tujuan wisata jika mengunjungi Intramuros city... Dari tempat ini pula kita dapat menyaksikan kehidupan masyarakat etnis Tionghoa di Binondo (Chinatown) yang merupakan kawasan Pecinan tertua di dunia, karena tepat berada diseberang Fort Santiago... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory ___________________________________________________ #philippines #sunset #heritage #adventure #journey #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #instago #aroundtheworld #instatravel #instagood #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places #insta #instagram #instapic #instadaily #picoftheday - 4 months ago

361 Likes
15 Comments
0
___________________________________________________
"Dua Sisi"
___________________________________________________
"Terkadang kita harus melihat dari dua sisi yang berbeda untuk dapat menikmati keindahan dan tidak berfokus pada satu sisi saja..." (@CeritaAndy) 
___________________________________________________
Menikmati keindahan alam dapat memberikan kepuasan yang tidak dapat terbayarkan oleh apapun... Tempat gw berdiri ini adalah kawasan wisata "Taman Langit Gunung Banyak" di Batu, Malang... Kawasan wisata yang baru dibuka dipertengahan tahun 2017 ini menawarkan keindahan kota Batu-Malang dipadukan dengan keindahan alam yang eksotis... Udara segar khas pegunungan dengan hempasan angin mampu menyegarkan hati dan pikiran sambil bersantai menikmati alam... ___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory 
___________________________________________________
#WonderfulIndonesia #indonesia #nature #throwback #journey #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #instago #aroundtheworld #instatravel #instagood #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places #insta #instapic

___________________________________________________ "Dua Sisi" ___________________________________________________ "Terkadang kita harus melihat dari dua sisi yang berbeda untuk dapat menikmati keindahan dan tidak berfokus pada satu sisi saja..." (@CeritaAndy ) ___________________________________________________ Menikmati keindahan alam dapat memberikan kepuasan yang tidak dapat terbayarkan oleh apapun... Tempat gw berdiri ini adalah kawasan wisata "Taman Langit Gunung Banyak" di Batu, Malang... Kawasan wisata yang baru dibuka dipertengahan tahun 2017 ini menawarkan keindahan kota Batu-Malang dipadukan dengan keindahan alam yang eksotis... Udara segar khas pegunungan dengan hempasan angin mampu menyegarkan hati dan pikiran sambil bersantai menikmati alam... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory ___________________________________________________ #WonderfulIndonesia #indonesia #nature #throwback #journey #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #instago #aroundtheworld #instatravel #instagood #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places #insta #instapic - 4 months ago

337 Likes
22 Comments
0
___________________________________________________
"Creativity vs. Imagination"
___________________________________________________
"Creativity is putting your imagination to work, and it's produced the most extraordinary results in human culture..." (Ken Robinson) 
___________________________________________________
Haw Par Villa Singapore adalah pilihan untuk #ParaPetualang yang anti-mainstream... Haw Par Villa adalah taman bermain mitologis Tionghoa yang berisi lebih dari 1.000 patung dan 150 diorama raksasa menggambarkan adegan dari cerita rakyat, legenda, sejarah dan ilustrasi di berbagai aspek Konfusianisme Cina... Dibangun pada tahun 1937 oleh Aw Boon Haw dan Aw Boon Par (Pengusaha asal Myanmar) dan diberi nama Tiger Balm Gardens... ___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory 
___________________________________________________
#VisitSingapore #singapore #chinese #culture #buddha #buddhism #journey #history #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #instago #aroundtheworld #instatravel #instagood #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places

___________________________________________________ "Creativity vs. Imagination" ___________________________________________________ "Creativity is putting your imagination to work, and it's produced the most extraordinary results in human culture..." (Ken Robinson) ___________________________________________________ Haw Par Villa Singapore adalah pilihan untuk #ParaPetualang yang anti-mainstream... Haw Par Villa adalah taman bermain mitologis Tionghoa yang berisi lebih dari 1.000 patung dan 150 diorama raksasa menggambarkan adegan dari cerita rakyat, legenda, sejarah dan ilustrasi di berbagai aspek Konfusianisme Cina... Dibangun pada tahun 1937 oleh Aw Boon Haw dan Aw Boon Par (Pengusaha asal Myanmar) dan diberi nama Tiger Balm Gardens... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory ___________________________________________________ #VisitSingapore #singapore #chinese #culture #buddha #buddhism #journey #history #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #instago #aroundtheworld #instatravel #instagood #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places - 4 months ago

327 Likes
18 Comments
0
___________________________________________________
"The Green Future"
___________________________________________________
"The future will either be green or not at all..." (Bob Brown) 
___________________________________________________
Petualangan menjelajah Taman Nasional Bromo mengantarkan gw pada Bukit Teletubbies yang tepat berada di sisi Gunung Bromo... Menyaksikan keindahan hamparan rumput hijau terpapar sinar mentari yang tepat berada di depan gw melengkapi ucapan syukur kepada Sang Khalik akan ciptaan-Nya yang begitu sempurna... Bukit ini beberapa waktu lalu dilahap oleh si jago merah dan butuh waktu untuk mengembalikan keindahan hamparan rumput hijau di area ini... Alam butuh perhatian ekstra untuk dirawat, dijaga, dan disayangi... ___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory 
___________________________________________________
#WonderfulIndonesia #bromo #indonesia #nature #journey #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #instago #mountain #aroundtheworld #traveltheworld #instatravel #instagood #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places

___________________________________________________ "The Green Future" ___________________________________________________ "The future will either be green or not at all..." (Bob Brown) ___________________________________________________ Petualangan menjelajah Taman Nasional Bromo mengantarkan gw pada Bukit Teletubbies yang tepat berada di sisi Gunung Bromo... Menyaksikan keindahan hamparan rumput hijau terpapar sinar mentari yang tepat berada di depan gw melengkapi ucapan syukur kepada Sang Khalik akan ciptaan-Nya yang begitu sempurna... Bukit ini beberapa waktu lalu dilahap oleh si jago merah dan butuh waktu untuk mengembalikan keindahan hamparan rumput hijau di area ini... Alam butuh perhatian ekstra untuk dirawat, dijaga, dan disayangi... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory ___________________________________________________ #WonderfulIndonesia #bromo #indonesia #nature #journey #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #instago #mountain #aroundtheworld #traveltheworld #instatravel #instagood #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places - 4 months ago

363 Likes
17 Comments
0
___________________________________________________
"Living Hope"
___________________________________________________
"Where there's life there's hope..." (J.R.R Tolkien) 
___________________________________________________
Bandung selalu mampu memanjakan setiap #ParaPetualang yang rela menembus kemacetan untuk menikmati keindahan alam dan wisata kuliner... Hadir dengan konsep bergaya Eropa modern menjadikan @farmhouselembangbdg menjadi wisata wajib untuk dikunjungi... Salah satu area menarik dalam kawasan ini adalah "The Hobbit House" yang dibuat semirip mungkin dengan aslinya di New Zealand... Konsep perkampungan mungil ala The Hobbit ini memberikan daya tarik tersendiri dan menjadi salah satu area yang sangat instagramable... ___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory 
___________________________________________________
#bandung #explorebandung #nature #journey #tourist #tourism #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #instago #hobbit #aroundtheworld #traveltheworld #instatravel #instagood #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places

___________________________________________________ "Living Hope" ___________________________________________________ "Where there's life there's hope..." (J.R.R Tolkien) ___________________________________________________ Bandung selalu mampu memanjakan setiap #ParaPetualang yang rela menembus kemacetan untuk menikmati keindahan alam dan wisata kuliner... Hadir dengan konsep bergaya Eropa modern menjadikan @farmhouselembangbdg menjadi wisata wajib untuk dikunjungi... Salah satu area menarik dalam kawasan ini adalah "The Hobbit House" yang dibuat semirip mungkin dengan aslinya di New Zealand... Konsep perkampungan mungil ala The Hobbit ini memberikan daya tarik tersendiri dan menjadi salah satu area yang sangat instagramable... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory ___________________________________________________ #bandung #explorebandung #nature #journey #tourist #tourism #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #instago #hobbit #aroundtheworld #traveltheworld #instatravel #instagood #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places - 4 months ago

375 Likes
27 Comments
0
___________________________________________________
"The Hope of Memory"
___________________________________________________
"One lives in the hope of becoming a memory..." (Antonio Porchia) 
___________________________________________________
Mungkin bagi banyak orang kuburan/ pemakaman merupakan tempat yang horor atau menakutkan, tapi tidak dengan "Manila American Cemetery and Memorial"... Tempat ini merupakan salah satu wisata yang wajib dikunjungi di kota Makati-Taguig... "Manila American Cemetery and Memorial" ini dibangun pada 08 Desember 1960 dan terdapat 17.097 makam di dalamnya... Area seluas 152 hektar ini terbagi ke dalam beberapa bagian; yaitu : The Graves, The Memorial, The Chapel, The Altar, Wall of Missing, dan The 25 Maps... "Manila American Cemetery and Memorial" ini tepat berada ditengah-tengah kota Makati-Taguig dan dikelilingi oleh gedung-gedung pencakar langit... ___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory 
___________________________________________________
#philippines #american #cemetery #journey #tourist #tourism #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #throwback #throwbackthursday #aroundtheworld #traveltheworld #instatravel #instagood #city #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places

___________________________________________________ "The Hope of Memory" ___________________________________________________ "One lives in the hope of becoming a memory..." (Antonio Porchia) ___________________________________________________ Mungkin bagi banyak orang kuburan/ pemakaman merupakan tempat yang horor atau menakutkan, tapi tidak dengan "Manila American Cemetery and Memorial"... Tempat ini merupakan salah satu wisata yang wajib dikunjungi di kota Makati-Taguig... "Manila American Cemetery and Memorial" ini dibangun pada 08 Desember 1960 dan terdapat 17.097 makam di dalamnya... Area seluas 152 hektar ini terbagi ke dalam beberapa bagian; yaitu : The Graves, The Memorial, The Chapel, The Altar, Wall of Missing, dan The 25 Maps... "Manila American Cemetery and Memorial" ini tepat berada ditengah-tengah kota Makati-Taguig dan dikelilingi oleh gedung-gedung pencakar langit... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory ___________________________________________________ #philippines #american #cemetery #journey #tourist #tourism #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #throwback #throwbackthursday #aroundtheworld #traveltheworld #instatravel #instagood #city #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places - 4 months ago

381 Likes
17 Comments
0
___________________________________________________
"The Expression of Art"
___________________________________________________
"The preparation of good food is merely another expression of art, one of the joys of civilized living..." (Dione Lucas)
___________________________________________________
"Adobo Chicken with Garlic Rice" adalah salah satu kuliner wajib untuk dicoba jika berkunjung ke Philippines... Makanan khas Philippines ini sekilas mirip dengan Semur Ayam, tapi memiliki proses dan rasa yang berbeda... Dalam bahasa Spanyol, Adobo berarti "sejenis makanan yang direndam"... Adobo tidak hanya menggunakan ayam, tapi juga dapat menggunakan daging lainnya... Proses pembuatan Adobo diawali dengan merendam ayam/daging bersama bumbu lainnya (termasuk Cabai Jalapeno) di dalam cuka, kemudian dilanjutkan dengan menumis dan dimasak dengan kuah... Proses inilah yang menghasilkan cita rasa yang luar biasa nikmat... ___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory 
___________________________________________________
#philippines #food #foodporn #foodphotography #foodlover #foodgasm #foodie #foodgram #foodstagram #journey #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #aroundtheworld #traveltheworld #instatravel #travelblogger #instagood #vscotravel #insta #travelblogger #travelingram #traveladdict #instagram

___________________________________________________ "The Expression of Art" ___________________________________________________ "The preparation of good food is merely another expression of art, one of the joys of civilized living..." (Dione Lucas) ___________________________________________________ "Adobo Chicken with Garlic Rice" adalah salah satu kuliner wajib untuk dicoba jika berkunjung ke Philippines... Makanan khas Philippines ini sekilas mirip dengan Semur Ayam, tapi memiliki proses dan rasa yang berbeda... Dalam bahasa Spanyol, Adobo berarti "sejenis makanan yang direndam"... Adobo tidak hanya menggunakan ayam, tapi juga dapat menggunakan daging lainnya... Proses pembuatan Adobo diawali dengan merendam ayam/daging bersama bumbu lainnya (termasuk Cabai Jalapeno) di dalam cuka, kemudian dilanjutkan dengan menumis dan dimasak dengan kuah... Proses inilah yang menghasilkan cita rasa yang luar biasa nikmat... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory ___________________________________________________ #philippines #food #foodporn #foodphotography #foodlover #foodgasm #foodie #foodgram #foodstagram #journey #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #aroundtheworld #traveltheworld #instatravel #travelblogger #instagood #vscotravel #insta #travelblogger #travelingram #traveladdict #instagram - 4 months ago

295 Likes
11 Comments
0
___________________________________________________
"The Shadows"
___________________________________________________
"Keep your face to the sun and you never see the shadows..." (Helen Keller) 
___________________________________________________
Mengunjungi Casa Manila seperti balik ke masa lampau dan berada di era Spanish colonial... Arsitektur bangunan, interior, dan atmosphere di dalam area ini membawa kita ke era Spanish colonial yang tentunya sangat instagramable... Casa Manila ini terletak tepat diseberang San Agustin Church dan ini merupakan Spanish colonial mansion pada awal abad ke-19... Area Casa Manila ini direkonstruksi oleh The First Lady "Imelda Marcos"... Tapi jangan berharap dapat melihat ribuan pasang sepatu koleksi dari Imelda Marcos yaaa..." ___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory 
___________________________________________________
#philippines #asia #heritage #history #journey #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #traveltheworld #instatravel #instagood #vscotravel #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places

___________________________________________________ "The Shadows" ___________________________________________________ "Keep your face to the sun and you never see the shadows..." (Helen Keller) ___________________________________________________ Mengunjungi Casa Manila seperti balik ke masa lampau dan berada di era Spanish colonial... Arsitektur bangunan, interior, dan atmosphere di dalam area ini membawa kita ke era Spanish colonial yang tentunya sangat instagramable... Casa Manila ini terletak tepat diseberang San Agustin Church dan ini merupakan Spanish colonial mansion pada awal abad ke-19... Area Casa Manila ini direkonstruksi oleh The First Lady "Imelda Marcos"... Tapi jangan berharap dapat melihat ribuan pasang sepatu koleksi dari Imelda Marcos yaaa..." ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory ___________________________________________________ #philippines #asia #heritage #history #journey #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #traveltheworld #instatravel #instagood #vscotravel #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places - 4 months ago

349 Likes
18 Comments
0
___________________________________________________
"The Foundation"
___________________________________________________
"Do you wish to rise? Begin by descending... You plan a tower that will pierce the clouds? Lay first the foundation of humility..." (Saint Augustine) 
___________________________________________________
Philippines itu luas dan banyak sekali tempat yang dapat dikunjungi ketika berada di Philippines... Salah satunya yang ada dibelakang gw ini, "Bell Tower"... Dulu namanya Watchtower, tapi akhirnya diganti menjadi Bell Tower dan dari atasnya kita bisa menyaksikan keindahan 2 kota sekaligus; Vigan dan Bantay... Bell Tower terletak di kota Bantay yang tepat bersebelahan dengan kota Vigan dan berada satu area dengan St. Augustine Parish Church (Bantay Cathedral)... Bukan hanya menyaksikan keindahan 2 kota saja, tapi dari atas Bell Tower kita dapat menikmati keindahan alam..." ___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory 
___________________________________________________
#philippines #unesco #asia #heritage #history #journey #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #instagood #vscotravel #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places

___________________________________________________ "The Foundation" ___________________________________________________ "Do you wish to rise? Begin by descending... You plan a tower that will pierce the clouds? Lay first the foundation of humility..." (Saint Augustine) ___________________________________________________ Philippines itu luas dan banyak sekali tempat yang dapat dikunjungi ketika berada di Philippines... Salah satunya yang ada dibelakang gw ini, "Bell Tower"... Dulu namanya Watchtower, tapi akhirnya diganti menjadi Bell Tower dan dari atasnya kita bisa menyaksikan keindahan 2 kota sekaligus; Vigan dan Bantay... Bell Tower terletak di kota Bantay yang tepat bersebelahan dengan kota Vigan dan berada satu area dengan St. Augustine Parish Church (Bantay Cathedral)... Bukan hanya menyaksikan keindahan 2 kota saja, tapi dari atas Bell Tower kita dapat menikmati keindahan alam..." ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory ___________________________________________________ #philippines #unesco #asia #heritage #history #journey #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #instagood #vscotravel #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places - 4 months ago

375 Likes
10 Comments
0
___________________________________________________
"The Price"
___________________________________________________
"Maintaining one’s culture, values and traditions is beyond price...” (Getano Lui) 
___________________________________________________
Vigan adalah sebuah kota kecil yang terletak di Provinsi Ilocos Sur, Philippines... Kota ini dapat dicapai dengan menempuh perjalanan selama 8-9 jam dengan bus dari Manila atau 1 jam by flight ke Laoag city, lalu melanjutkan perjalanan selama 2 jam menggunakan bus atau Jeepney dari Laoag city ke Vigan... Vigan merupakan satu-satunya kota di Philippines yang dinobatkan sebagai "World Heritage Site" oleh @unesco dan "New 7 Wonders Cities" untuk periode 2011-2014... Kedua hal inilah yang membuat gw rela menempuh perjalanan panjang untuk dapat menikmati keindahan kota Vigan... "For me, Vigan is like the old Spain..." ___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory 
___________________________________________________
#philippines #unesco #asia #heritage #history #journey #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #instagood #vscotravel #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places

___________________________________________________ "The Price" ___________________________________________________ "Maintaining one’s culture, values and traditions is beyond price...” (Getano Lui) ___________________________________________________ Vigan adalah sebuah kota kecil yang terletak di Provinsi Ilocos Sur, Philippines... Kota ini dapat dicapai dengan menempuh perjalanan selama 8-9 jam dengan bus dari Manila atau 1 jam by flight ke Laoag city, lalu melanjutkan perjalanan selama 2 jam menggunakan bus atau Jeepney dari Laoag city ke Vigan... Vigan merupakan satu-satunya kota di Philippines yang dinobatkan sebagai "World Heritage Site" oleh @unesco dan "New 7 Wonders Cities" untuk periode 2011-2014... Kedua hal inilah yang membuat gw rela menempuh perjalanan panjang untuk dapat menikmati keindahan kota Vigan... "For me, Vigan is like the old Spain..." ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory ___________________________________________________ #philippines #unesco #asia #heritage #history #journey #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #instagood #vscotravel #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places - 4 months ago

345 Likes
15 Comments
0
___________________________________________________
"The Window"
___________________________________________________
"My favorite journey is looking out the window..." (Edward Gorey) 
___________________________________________________
"San Agustin Church merupakan sebuah Gereja Katolik Roma yang terletak di dalam kota bertembok dan penuh dengan sejarah, dikenal dengan Intramuros... Gereja ini dipenuhi dengan cerita sejarah dan juga karya seni yang sangat mengagumkan, baik di area museum maupun di dalam gedung gereja... Megah, artistic, dan historical itulah tiga kata yang dapat menggambarkan San Agustin Church... ___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory 
___________________________________________________
#philippines #spain #church #history #journey #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #instagood #vscotravel #vscocam #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places

___________________________________________________ "The Window" ___________________________________________________ "My favorite journey is looking out the window..." (Edward Gorey) ___________________________________________________ "San Agustin Church merupakan sebuah Gereja Katolik Roma yang terletak di dalam kota bertembok dan penuh dengan sejarah, dikenal dengan Intramuros... Gereja ini dipenuhi dengan cerita sejarah dan juga karya seni yang sangat mengagumkan, baik di area museum maupun di dalam gedung gereja... Megah, artistic, dan historical itulah tiga kata yang dapat menggambarkan San Agustin Church... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory ___________________________________________________ #philippines #spain #church #history #journey #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #instagood #vscotravel #vscocam #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places - 4 months ago

344 Likes
15 Comments
0
___________________________________________________
"Happiness of Travel"
___________________________________________________
“Remember that happiness is a way of travel – not a destination..." (Roy M. Goodman) 
___________________________________________________
Pattaya City tentunya sudah tidak asing lagi bagi para wisatawan yang berkunjung ke Thailand... Pattaya menjadi kota kedua yang paling banyak dikunjungi di Thailand dan merupakan kota pantai terbesar di benua Asia... Alam, kuliner, dan hiburan adalah paket wisata yang ditawarkan kota ini bagi #ParaPetualang... ___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory 
___________________________________________________
#pattaya #thailand #journey #adventure #instatravel #traveltheworld #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #happiness #aroundtheworld #instatravel #instagood #vscotravel #vscocam #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places #city

___________________________________________________ "Happiness of Travel" ___________________________________________________ “Remember that happiness is a way of travel – not a destination..." (Roy M. Goodman) ___________________________________________________ Pattaya City tentunya sudah tidak asing lagi bagi para wisatawan yang berkunjung ke Thailand... Pattaya menjadi kota kedua yang paling banyak dikunjungi di Thailand dan merupakan kota pantai terbesar di benua Asia... Alam, kuliner, dan hiburan adalah paket wisata yang ditawarkan kota ini bagi #ParaPetualang ... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory ___________________________________________________ #pattaya #thailand #journey #adventure #instatravel #traveltheworld #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #happiness #aroundtheworld #instatravel #instagood #vscotravel #vscocam #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places #city - 4 months ago

343 Likes
14 Comments
0
___________________________________________________
"The Dreams"
___________________________________________________
"Boat is nothing without water and man without his dreams!" (Mehmet Murat ildan) 
___________________________________________________
Pelabuhan Sunda Kelapa menjadi salah satu destinasi yang tidak boleh terlewatkan di utara Jakarta... Pelabuhan yang berlokasi dalam kawasan Kota Tua Jakarta ini telah berdiri sejak abad ke-5 dan sampai saat ini masih berfungsi sebagai Pelabuhan Dagang... Pelabuhan Sunda Kelapa yang merupakan cikal bakal adanya kota Jakarta sangat terkenal baik di dalam maupun luar negeri dan merupakan salah satu pelabuhan tertua yang ada di Indonesia... ___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory 
___________________________________________________
#WonderfulIndonesia #Jakarta #Indonesia #history #journey #adventure #instatravel #traveltheworld #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #dream #aroundtheworld #instatravel #instagood #vscocam #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places

___________________________________________________ "The Dreams" ___________________________________________________ "Boat is nothing without water and man without his dreams!" (Mehmet Murat ildan) ___________________________________________________ Pelabuhan Sunda Kelapa menjadi salah satu destinasi yang tidak boleh terlewatkan di utara Jakarta... Pelabuhan yang berlokasi dalam kawasan Kota Tua Jakarta ini telah berdiri sejak abad ke-5 dan sampai saat ini masih berfungsi sebagai Pelabuhan Dagang... Pelabuhan Sunda Kelapa yang merupakan cikal bakal adanya kota Jakarta sangat terkenal baik di dalam maupun luar negeri dan merupakan salah satu pelabuhan tertua yang ada di Indonesia... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory ___________________________________________________ #WonderfulIndonesia #Jakarta #Indonesia #history #journey #adventure #instatravel #traveltheworld #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #dream #aroundtheworld #instatravel #instagood #vscocam #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places - 4 months ago

337 Likes
29 Comments
0
___________________________________________________
"The Roots"
___________________________________________________
"A people without the knowledge of their past history, origin and culture is like a tree without roots..." (Marcus Garvey) 
___________________________________________________
Semarang selalu identik dengan wisata budaya dan salah satu yang menjadi tujuan wisata ketika berkunjung ke kota ini adalah Sam Poo Kong... Di dalam Sam Poo Kong terdapat empat kelenteng yang dapat dikunjungi; yaitu : Kelenteng Dewa Bumi, Kelenteng Juru Mudi, Kelenteng Sam Poo Tay Djien,  dan Kelenteng Kyai Jangkar... Area Sam Poo Kong memiliki banyak spot foto yang instragramable dengan nuansa budaya Cina... ___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory 
___________________________________________________
#WonderfulIndonesia #exploresemarang #wisatasemarang #semarangexplore #journey #adventure #instatravel #traveltheworld #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #instagood #vscocam #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places

___________________________________________________ "The Roots" ___________________________________________________ "A people without the knowledge of their past history, origin and culture is like a tree without roots..." (Marcus Garvey) ___________________________________________________ Semarang selalu identik dengan wisata budaya dan salah satu yang menjadi tujuan wisata ketika berkunjung ke kota ini adalah Sam Poo Kong... Di dalam Sam Poo Kong terdapat empat kelenteng yang dapat dikunjungi; yaitu : Kelenteng Dewa Bumi, Kelenteng Juru Mudi, Kelenteng Sam Poo Tay Djien, dan Kelenteng Kyai Jangkar... Area Sam Poo Kong memiliki banyak spot foto yang instragramable dengan nuansa budaya Cina... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory ___________________________________________________ #WonderfulIndonesia #exploresemarang #wisatasemarang #semarangexplore #journey #adventure #instatravel #traveltheworld #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #instagood #vscocam #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places - 4 months ago

339 Likes
17 Comments
0
___________________________________________________
"Sunshine"
___________________________________________________
"Sunshine is tangible evidence of love and inclusion of God for his people..." (@CeritaAndy) 
___________________________________________________
Keindahan alam Ramang-Ramang memang tidak perlu diragukan lagi... Wisata alam yang dikeliling oleh pegunungan karst ini merupakan gugusan pegungan karst kedua terbesar di dunia dan menjadi kebanggaan bagi masyarakat Indonesia, khususnya kabupaten Maros di Sulawesi Selatan... Menikmati hangatnya sinar mentari di pagi atau sore hari dapat menjadi pilihan tepat ketika berkunjung ke Pegunungan Karst Ramang-Ramang... ___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory 
___________________________________________________
#WonderfulIndonesia #Indonesia #journey #adventure #instatravel #traveltheworld #mountain #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #instagood #vscocam #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places

___________________________________________________ "Sunshine" ___________________________________________________ "Sunshine is tangible evidence of love and inclusion of God for his people..." (@CeritaAndy ) ___________________________________________________ Keindahan alam Ramang-Ramang memang tidak perlu diragukan lagi... Wisata alam yang dikeliling oleh pegunungan karst ini merupakan gugusan pegungan karst kedua terbesar di dunia dan menjadi kebanggaan bagi masyarakat Indonesia, khususnya kabupaten Maros di Sulawesi Selatan... Menikmati hangatnya sinar mentari di pagi atau sore hari dapat menjadi pilihan tepat ketika berkunjung ke Pegunungan Karst Ramang-Ramang... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory ___________________________________________________ #WonderfulIndonesia #Indonesia #journey #adventure #instatravel #traveltheworld #mountain #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #instagood #vscocam #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places - 4 months ago

372 Likes
6 Comments
0
___________________________________________________
"Amazing"
___________________________________________________
"It's amazing what you can see when you just sit quietly and look..." (Jacqueline Kelly)
___________________________________________________
Singapore selalu menjadi tujuan wisata impian hampir semua #ParaPetualang karena memberikan kesan tersendiri... Mengunjungi Singapore tidak lengkap jika tidak menyaksikan "SPECTRA - A Light and Water Show" yang dihadirkan oleh @marinabaysands setiap hari mulai pukul 8 malam dengan menyatukan kolaborasi antara music symphony, water, lights, and visual projection show...
___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory 
___________________________________________________
#MarinaBaySands #VisitSingapore #skyscraper #journey #lights #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #vscotravel #vscocam #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #instagood #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places

___________________________________________________ "Amazing" ___________________________________________________ "It's amazing what you can see when you just sit quietly and look..." (Jacqueline Kelly) ___________________________________________________ Singapore selalu menjadi tujuan wisata impian hampir semua #ParaPetualang karena memberikan kesan tersendiri... Mengunjungi Singapore tidak lengkap jika tidak menyaksikan "SPECTRA - A Light and Water Show" yang dihadirkan oleh @marinabaysands setiap hari mulai pukul 8 malam dengan menyatukan kolaborasi antara music symphony, water, lights, and visual projection show... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory ___________________________________________________ #MarinaBaySands #VisitSingapore #skyscraper #journey #lights #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #vscotravel #vscocam #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #instagood #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places - 4 months ago

304 Likes
16 Comments
0
___________________________________________________
"The City"
___________________________________________________
"A city is not gauged by its length and width, but by the broadness of its vision and the height of its dreams..." (Herb Caen)
___________________________________________________
Liburan ke Osaka tidak lengkap kalau tidak mengunjungi Umeda Sky Building yang merupakan landmark dari kota ini... Namun tiap berkunjung ke Umeda Sky Building selalu di pagi atau siang hari... Akhirnya mencoba untuk berkunjung saat sore hari dan "woooww" sangat menikmati pemandangan Osaka city dari atas Umeda Sky Building... Menyaksikan proses perubahan birunya langit menjadi jingga...
___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory 
___________________________________________________
#osaka #japan #city #journey #sunset #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #instagood #vscotravel #vscocam #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places

___________________________________________________ "The City" ___________________________________________________ "A city is not gauged by its length and width, but by the broadness of its vision and the height of its dreams..." (Herb Caen) ___________________________________________________ Liburan ke Osaka tidak lengkap kalau tidak mengunjungi Umeda Sky Building yang merupakan landmark dari kota ini... Namun tiap berkunjung ke Umeda Sky Building selalu di pagi atau siang hari... Akhirnya mencoba untuk berkunjung saat sore hari dan "woooww" sangat menikmati pemandangan Osaka city dari atas Umeda Sky Building... Menyaksikan proses perubahan birunya langit menjadi jingga... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory ___________________________________________________ #osaka #japan #city #journey #sunset #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #instagood #vscotravel #vscocam #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places - 4 months ago

337 Likes
18 Comments
0
___________________________________________________
"Colorful"
___________________________________________________
"Life is always full of color, because every color can represent our mood... Life without color would be very monotonous... Life is like a box of crayon, colorful...!!!" (@CeritaAndy) 
___________________________________________________
Pertama kali gw tahu tempat ini adalah dari salah satu keluarga yang nge-share di group WA dan langsung search info dan lokasinya... Ternyata aksesnya sangat mudah untuk ke tempat ini dan lokasi yang tidak jauh dari Jakarta... Yaaaa, hanya butuh sekitar 40 menit untuk mencapainya... Gitu tiba di lokasi dan dua kata pertama yang terucap adalah "Very Instagramable"... Ya bener banget karena @devoyagebogor menghadirkan lebih dari 150 spot foto untuk mewarnai social media kita... So, gak ada salahnya buat jadiin tempat ini untuk melengkapi koleksi warna dalam hidup kita... ___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory 
___________________________________________________
#devoyagebogor #bogor #colorful #journey #life #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #instagood #vscotravel #vscocam #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places

___________________________________________________ "Colorful" ___________________________________________________ "Life is always full of color, because every color can represent our mood... Life without color would be very monotonous... Life is like a box of crayon, colorful...!!!" (@CeritaAndy ) ___________________________________________________ Pertama kali gw tahu tempat ini adalah dari salah satu keluarga yang nge-share di group WA dan langsung search info dan lokasinya... Ternyata aksesnya sangat mudah untuk ke tempat ini dan lokasi yang tidak jauh dari Jakarta... Yaaaa, hanya butuh sekitar 40 menit untuk mencapainya... Gitu tiba di lokasi dan dua kata pertama yang terucap adalah "Very Instagramable"... Ya bener banget karena @devoyagebogor menghadirkan lebih dari 150 spot foto untuk mewarnai social media kita... So, gak ada salahnya buat jadiin tempat ini untuk melengkapi koleksi warna dalam hidup kita... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory ___________________________________________________ #devoyagebogor #bogor #colorful #journey #life #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #instagood #vscotravel #vscocam #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places - 4 months ago

381 Likes
25 Comments
0
___________________________________________________
"Hope, Believe, Pray"
___________________________________________________
"Life is always full of hope and the hope can be occur if we believe that we'll get what we pray for... Never stop hoping and believing that God will grant our prayers..."
___________________________________________________
First know about the Fushimi Inari only through the movie, and then I said in my heart "cool and want to get there"... But it's more than ten years ago... The first time I visited Japan several years ago, it was written in my bucket list which is mandatory and must be visited... The struggle to reach the top of Fushimi Inari in 4 distinct seasons provide a unique story ... Of course before leaving the Fushimi Inari, I will spoil my tongue and stomach with a variety of street foods around the area of Fushimi Inari...
___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory 
___________________________________________________
#japan #culture #journey #adventure #life #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #instagood #vscotravel #vscocam #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places

___________________________________________________ "Hope, Believe, Pray" ___________________________________________________ "Life is always full of hope and the hope can be occur if we believe that we'll get what we pray for... Never stop hoping and believing that God will grant our prayers..." ___________________________________________________ First know about the Fushimi Inari only through the movie, and then I said in my heart "cool and want to get there"... But it's more than ten years ago... The first time I visited Japan several years ago, it was written in my bucket list which is mandatory and must be visited... The struggle to reach the top of Fushimi Inari in 4 distinct seasons provide a unique story ... Of course before leaving the Fushimi Inari, I will spoil my tongue and stomach with a variety of street foods around the area of Fushimi Inari... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory ___________________________________________________ #japan #culture #journey #adventure #life #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #instagood #vscotravel #vscocam #insta #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places - 4 months ago

361 Likes
8 Comments
0
___________________________________________________
"Good or Bad"
___________________________________________________
"We are not given a good life or a bad life... We are given life... And it's up to you to make it good or bad..." ___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #philippines #history #journey #adventure #life #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #instagood #vscotravel #vscocam #travelmore #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places

___________________________________________________ "Good or Bad" ___________________________________________________ "We are not given a good life or a bad life... We are given life... And it's up to you to make it good or bad..." ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #philippines #history #journey #adventure #life #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #instagood #vscotravel #vscocam #travelmore #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places - 4 months ago

370 Likes
14 Comments
0
___________________________________________________
"Challenge"
___________________________________________________
"Look for something positive in each day, even if some days you have to look a little harder... Let life's challenges make you strong and enjoy the process..." Have a GREAT and WONDERFUL day... ___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #philippines #challenge #history #journey #adventure #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #instagood #vscotravel #vscocam #travelmore #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places

___________________________________________________ "Challenge" ___________________________________________________ "Look for something positive in each day, even if some days you have to look a little harder... Let life's challenges make you strong and enjoy the process..." Have a GREAT and WONDERFUL day... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #philippines #challenge #history #journey #adventure #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #instagood #vscotravel #vscocam #travelmore #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #instagram #wonderful_places - 4 months ago

331 Likes
10 Comments
0
___________________________________________________
"Time Flies"
___________________________________________________
"Always appreciated the time you get, because you never know how must longer it'll last... And the most important thing is you are the pilot of your time..." Happy Sunday... ___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #american #philippines #history #journey #adventure #tourism #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #instagood #vscotravel #vscocam #travelmore #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #wonderful_places

___________________________________________________ "Time Flies" ___________________________________________________ "Always appreciated the time you get, because you never know how must longer it'll last... And the most important thing is you are the pilot of your time..." Happy Sunday... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #american #philippines #history #journey #adventure #tourism #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #instagood #vscotravel #vscocam #travelmore #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #wonderful_places - 4 months ago

316 Likes
10 Comments
0
___________________________________________________
"The Altar"
___________________________________________________
"The Altar" is one of the part of Manila American Cemetery and Memorial... "The Altar" is decorated with mosaic on a predominantly blue background... A tall, graceful female figure,  scatters flowers... Natural light shines through stone grilleworks flanking the altar... ___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #christian #philippines #church #journey #adventure #tourism #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #instagood #vscotravel #vscocam #travelmore #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #wonderful_places

___________________________________________________ "The Altar" ___________________________________________________ "The Altar" is one of the part of Manila American Cemetery and Memorial... "The Altar" is decorated with mosaic on a predominantly blue background... A tall, graceful female figure, scatters flowers... Natural light shines through stone grilleworks flanking the altar... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #christian #philippines #church #journey #adventure #tourism #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #instagood #vscotravel #vscocam #travelmore #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #wonderful_places - 5 months ago

323 Likes
19 Comments
0
___________________________________________________
"Memorable"
___________________________________________________
You have to make each of your life journey to be memorable, so you can go flashback when you're in the future... It because every life journey had the different story... Are you ready to make this day to be one of your memorable day...? ___________________________________________________
On the walls, engraved tablets honor 36.286 missing in action who gave their lives in the service of their country: including 21 Medal of Honor recipients...
___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #american #philippines #history #journey #adventure #tourism #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #instagood #vscotravel #vscocam #travelmore #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #wonderful_places

___________________________________________________ "Memorable" ___________________________________________________ You have to make each of your life journey to be memorable, so you can go flashback when you're in the future... It because every life journey had the different story... Are you ready to make this day to be one of your memorable day...? ___________________________________________________ On the walls, engraved tablets honor 36.286 missing in action who gave their lives in the service of their country: including 21 Medal of Honor recipients... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #american #philippines #history #journey #adventure #tourism #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #instagood #vscotravel #vscocam #travelmore #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #wonderful_places - 5 months ago

302 Likes
20 Comments
0
___________________________________________________
"The Bounding"
___________________________________________________
“Like Spain, I am bound to the past...” (William S. Burroughs) ___________________________________________________
Calle Crisologo is a 15th Century Spanish Street in Vigan,Ilocos Sur considered to be one of the heritage sites in the Philippines... It is lined with antique houses, and specialty shops leading to the town's hundred year old churches... ___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #heritage #philippines #happy #journey #adventure #tourism #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #instagood #vscotravel #vscocam #travelmore #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #wonderful_places

___________________________________________________ "The Bounding" ___________________________________________________ “Like Spain, I am bound to the past...” (William S. Burroughs) ___________________________________________________ Calle Crisologo is a 15th Century Spanish Street in Vigan,Ilocos Sur considered to be one of the heritage sites in the Philippines... It is lined with antique houses, and specialty shops leading to the town's hundred year old churches... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #heritage #philippines #happy #journey #adventure #tourism #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #instagood #vscotravel #vscocam #travelmore #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #wonderful_places - 5 months ago

272 Likes
16 Comments
0
___________________________________________________
"Selamat Hari Batik Nasional"
___________________________________________________
"Happy National Batik Day" ___________________________________________________
Dulu paling gak suka pakai Batik, karena menganggap Batik is very old fashion... Tapi sekarang malah disetiap trip wajib untuk membawa 1 atribut batik, it because I'm so proud to be an Indonesian and Batik is one of my identity as an Indonesian... Menggunakan Batik berarti menghargai kerja keras para Pengrajin Batik...!!! ___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #selamatharibatiknasional #batik #indonesia #indonesian #proudtobeindonesian #clothes #heritage #journey #adventure #tourism #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instagood #vscotravel #vscocam #travelmore #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #wonderful_places

___________________________________________________ "Selamat Hari Batik Nasional" ___________________________________________________ "Happy National Batik Day" ___________________________________________________ Dulu paling gak suka pakai Batik, karena menganggap Batik is very old fashion... Tapi sekarang malah disetiap trip wajib untuk membawa 1 atribut batik, it because I'm so proud to be an Indonesian and Batik is one of my identity as an Indonesian... Menggunakan Batik berarti menghargai kerja keras para Pengrajin Batik...!!! ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #selamatharibatiknasional #batik #indonesia #indonesian #proudtobeindonesian #clothes #heritage #journey #adventure #tourism #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instagood #vscotravel #vscocam #travelmore #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #wonderful_places - 5 months ago

293 Likes
13 Comments
0
___________________________________________________
"Pasti Bisa"
___________________________________________________
"Jangan pernah takut untuk terus mengayunkan langkah ke depan, karena setiap langkahmu akan memiliki cerita yang berbeda... Tapi jangan lupa untuk sesekali menoleh, karena akan ada cerita lain untuk melengkapinya... Ingat bahwa langit tidak akan selamanya biru, tapi pelangi akan selalu ada setelah hujan... ___________________________________________________
This picture was taken at Calle Crisologo or Mena Crisologo street... This is a major attraction of Vigan because of the Spanish houses were the rich people lived during the past... ___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #heritage #philippines #happy #journey #adventure #tourism #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #instagood #vscotravel #vscocam #travelmore #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #wonderful_places

___________________________________________________ "Pasti Bisa" ___________________________________________________ "Jangan pernah takut untuk terus mengayunkan langkah ke depan, karena setiap langkahmu akan memiliki cerita yang berbeda... Tapi jangan lupa untuk sesekali menoleh, karena akan ada cerita lain untuk melengkapinya... Ingat bahwa langit tidak akan selamanya biru, tapi pelangi akan selalu ada setelah hujan... ___________________________________________________ This picture was taken at Calle Crisologo or Mena Crisologo street... This is a major attraction of Vigan because of the Spanish houses were the rich people lived during the past... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #heritage #philippines #happy #journey #adventure #tourism #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #instagood #vscotravel #vscocam #travelmore #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #wonderful_places - 5 months ago

291 Likes
6 Comments
0
___________________________________________________
"Life Capture"
___________________________________________________
"Life is like a camera, you focus on what's important, capture the good moments, develop from the negatives; and if things don't work out, you can take another shot to change it... "
___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #cemetery #philippines #happy #journey #adventure #tourism #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #instagood #vscotravel #vscocam #travelmore #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #wonderful_places

___________________________________________________ "Life Capture" ___________________________________________________ "Life is like a camera, you focus on what's important, capture the good moments, develop from the negatives; and if things don't work out, you can take another shot to change it... " ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #cemetery #philippines #happy #journey #adventure #tourism #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #instagood #vscotravel #vscocam #travelmore #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #wonderful_places - 5 months ago

287 Likes
14 Comments
0
___________________________________________________
"TERTAWALAH"
___________________________________________________
"Ada saat kita harus berbicara... Ada saat kita harus berdiam... Ada saat kita harus meneteskan airmata... Ada saat kita harus tertawa... Hidup itu harus penuh warna dan tertawa akan selalu memberikan warna yang paling indah..."
___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #heritage #philippines #happy #journey #adventure #tourism #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #instagood #vscotravel #vscocam #travelmore #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #wonderful_places

___________________________________________________ "TERTAWALAH" ___________________________________________________ "Ada saat kita harus berbicara... Ada saat kita harus berdiam... Ada saat kita harus meneteskan airmata... Ada saat kita harus tertawa... Hidup itu harus penuh warna dan tertawa akan selalu memberikan warna yang paling indah..." ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #heritage #philippines #happy #journey #adventure #tourism #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #instagood #vscotravel #vscocam #travelmore #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #wonderful_places - 5 months ago

282 Likes
8 Comments
0
___________________________________________________
"Moving"
___________________________________________________
"Yesterday is not only a past, but the precious experience in life... Keep moving forward and create another story for the next chapter of your wonderful life..."
___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #batu #malang #journey #adventure #tourism #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #instago #instagood #vscotravel #vscocam #travelmore #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #wonderful_places

___________________________________________________ "Moving" ___________________________________________________ "Yesterday is not only a past, but the precious experience in life... Keep moving forward and create another story for the next chapter of your wonderful life..." ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #batu #malang #journey #adventure #tourism #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #instago #instagood #vscotravel #vscocam #travelmore #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #wonderful_places - 5 months ago

259 Likes
7 Comments
0
___________________________________________________
"Blenduk Church"
___________________________________________________
Gereja Blenduk adalah sebuah gereja berbentuk persegi delapan dan merupakan gereja Protestan tertua dia kota Semarang dan provinsi Jawa Tengah... Gereja ini dibangun pada tahun 1753 oleh masyarakat Belanda dan memiliki kubah besar terbuat dari tembaga... Gereja ini bercirikan rumah Joglo dan merupakan landmark dari kota Semarang... ___________________________________________________
Blenduk Church is an Octagonal Church and the oldest Protestant Church in Semarang and Central Java... The church was built in 1753 by the colonials and topped by a large copper-skinned dome... Actually, the initial building had a Joglo style... The church is being the landmark of Semarang city...
___________________________________________________
#TheHolidays1 #Holiders #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #semarang #heritage #church #architecture #tourism #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #instago #instagood #vscotravel #vscocam #travelmore #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #wonderful_places
____________________________________
📷 : @CeritaAndy 📍: Blenduk Church (GPIB Immanuel Semarang, Central Java)

___________________________________________________ "Blenduk Church" ___________________________________________________ Gereja Blenduk adalah sebuah gereja berbentuk persegi delapan dan merupakan gereja Protestan tertua dia kota Semarang dan provinsi Jawa Tengah... Gereja ini dibangun pada tahun 1753 oleh masyarakat Belanda dan memiliki kubah besar terbuat dari tembaga... Gereja ini bercirikan rumah Joglo dan merupakan landmark dari kota Semarang... ___________________________________________________ Blenduk Church is an Octagonal Church and the oldest Protestant Church in Semarang and Central Java... The church was built in 1753 by the colonials and topped by a large copper-skinned dome... Actually, the initial building had a Joglo style... The church is being the landmark of Semarang city... ___________________________________________________ #TheHolidays1 #Holiders #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #semarang #heritage #church #architecture #tourism #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #instago #instagood #vscotravel #vscocam #travelmore #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #wonderful_places ____________________________________ : @CeritaAndy : Blenduk Church (GPIB Immanuel Semarang, Central Java) - 5 months ago

135 Likes
10 Comments
0
___________________________________________________
"New Chapter"
___________________________________________________
"A new day means a new chapter... There is a little story of the previous day in each new day, and a lot of new stories to be written..." Have a GREAT day...!!!
___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #morningvibes #morning #newday #sunrise #tourism #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #instago #instagood #vscotravel #vscocam #travelmore #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #wonderful_places

___________________________________________________ "New Chapter" ___________________________________________________ "A new day means a new chapter... There is a little story of the previous day in each new day, and a lot of new stories to be written..." Have a GREAT day...!!! ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #morningvibes #morning #newday #sunrise #tourism #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #instago #instagood #vscotravel #vscocam #travelmore #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #traveladdict #travelpic #travelphoto #wonderful_places - 5 months ago

271 Likes
15 Comments
0
___________________________________________________
"EMA"
___________________________________________________
"EMA is small wooden boards used by adherents of Shinto to write a prayer and wish..." The people who pray presents "EMA" so that their wish is granted by the gods (in Shinto)... Offer "EMA" is the ritual beliefs of the Japanese which has been around since ancient times... Currently, there are a variety of "EMA" with different shapes and patterns...
___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #japan #japanese #ema #pray #hope #wish #culture #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #vscotravel #vscocam #travelmore #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #instapassport #traveladdict #travelpic #travelphoto #wonderful_places

___________________________________________________ "EMA" ___________________________________________________ "EMA is small wooden boards used by adherents of Shinto to write a prayer and wish..." The people who pray presents "EMA" so that their wish is granted by the gods (in Shinto)... Offer "EMA" is the ritual beliefs of the Japanese which has been around since ancient times... Currently, there are a variety of "EMA" with different shapes and patterns... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #japan #japanese #ema #pray #hope #wish #culture #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #vscotravel #vscocam #travelmore #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #instapassport #traveladdict #travelpic #travelphoto #wonderful_places - 5 months ago

311 Likes
10 Comments
0
___________________________________________________
"Blessing"
___________________________________________________
"If you are poor, live wisely... If you have riches, live wisely... It is not your station in life but your heart that brings blessings..." (Gautama, Buddha)
__________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #hongkong #quote #quoteoftheday #quotes #buddha #inspirationalquotes #traveller #travelling #travelgram #wanderlusting #wanderlust #vacation #tourist #instatraveling #aroundtheworld #instatravel #journey #life #vscotravel #vscocam #adventure #travelmore #travelawesome #travelexpert #travelblogger #travelingram

___________________________________________________ "Blessing" ___________________________________________________ "If you are poor, live wisely... If you have riches, live wisely... It is not your station in life but your heart that brings blessings..." (Gautama, Buddha) __________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #hongkong #quote #quoteoftheday #quotes #buddha #inspirationalquotes #traveller #travelling #travelgram #wanderlusting #wanderlust #vacation #tourist #instatraveling #aroundtheworld #instatravel #journey #life #vscotravel #vscocam #adventure #travelmore #travelawesome #travelexpert #travelblogger #travelingram - 5 months ago

339 Likes
19 Comments
0
___________________________________________________
"Perfect"
___________________________________________________
Life isn't perfect, but it has pefect moment...!!! Happy Friday and don't forget to make your Friday to be perfect with your smile... ___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #WonderfulIndonesia #bromo #explore #Indonesia #scenery #mountain #nature #naturephotography #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #journey #vscotravel #vscocam #adventure #travelmore #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #happy #perfect

___________________________________________________ "Perfect" ___________________________________________________ Life isn't perfect, but it has pefect moment...!!! Happy Friday and don't forget to make your Friday to be perfect with your smile... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #WonderfulIndonesia #bromo #explore #Indonesia #scenery #mountain #nature #naturephotography #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #wanderlusting #aroundtheworld #instatravel #journey #vscotravel #vscocam #adventure #travelmore #travelawesome #travelblogger #travelingram #getaway #happy #perfect - 5 months ago

336 Likes
13 Comments
0
___________________________________________________
"Powerful"
___________________________________________________
"Don't ever feel your life is more powerful than others, because your life is just a small part in this world..." (@CeritaAndy)
__________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #quote #quoteoftheday #quotes #powerful #big #traveller #travelling #travelgram #traveling #wanderlusting #wanderlust #vacation #tourist #instatraveling #aroundtheworld #instatravel #journey #life #vscotravel #vscocam #adventure #travelmore #travelawesome #travelexpert #travelblogger #travelingram

___________________________________________________ "Powerful" ___________________________________________________ "Don't ever feel your life is more powerful than others, because your life is just a small part in this world..." (@CeritaAndy ) __________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #quote #quoteoftheday #quotes #powerful #big #traveller #travelling #travelgram #traveling #wanderlusting #wanderlust #vacation #tourist #instatraveling #aroundtheworld #instatravel #journey #life #vscotravel #vscocam #adventure #travelmore #travelawesome #travelexpert #travelblogger #travelingram - 6 months ago

352 Likes
11 Comments
0
___________________________________________________
"Keep Positive"
___________________________________________________
One small positive thought in the morning can change your whole day... Have a blessed day...
___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #WonderfulIndonesia #Indonesia #morningvibes #explore #Indonesia #scenery #mountain #nature #naturephotography #traveller #travelling #travelgram #traveling #wanderlust #aroundtheworld #instatravel #journey #vscotravel #vscocam #adventure #travelmore #travelawesome #travelexpert #travelblogger #travelingram #getaway #instapassport

___________________________________________________ "Keep Positive" ___________________________________________________ One small positive thought in the morning can change your whole day... Have a blessed day... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #WonderfulIndonesia #Indonesia #morningvibes #explore #Indonesia #scenery #mountain #nature #naturephotography #traveller #travelling #travelgram #traveling #wanderlust #aroundtheworld #instatravel #journey #vscotravel #vscocam #adventure #travelmore #travelawesome #travelexpert #travelblogger #travelingram #getaway #instapassport - 6 months ago

590 Likes
5 Comments
0
___________________________________________________
"YOUR Light"
___________________________________________________
Perlahan-lahan cahaya itu hadir menyinari dan menghangatkan alam ini... Membuat segalanya dapat terlihat jelas dengan mata telanjang... Tak ada yang mampu untuk menggantikan tugas "Sang Mentari" sepanjang hari... DIA mengontrol jauh dari atas sana untuk menyaksikan setiap karya ciptaan-Nya menjalankan tugas dengan baik... Puji syukur kupanjatkan kepada-Mu wahai "Sang Pencipta" untuk setiap kesempatan menikmati Keagungan-Mu... (Picture was taken using 📱@oppoindonesia)
___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #theholidays1 #WonderfulIndonesia #mountain #holidays #nature #naturephotography #traveller #travelling #travelgram #traveling #wanderlust #aroundtheworld #instatravel #journey #vscotravel #vscocam #adventure #travelmore #travelawesome #travelexpert #travelblogger #traveltheworld #travelingram #travellife #travelstagram #sunrise

___________________________________________________ "YOUR Light" ___________________________________________________ Perlahan-lahan cahaya itu hadir menyinari dan menghangatkan alam ini... Membuat segalanya dapat terlihat jelas dengan mata telanjang... Tak ada yang mampu untuk menggantikan tugas "Sang Mentari" sepanjang hari... DIA mengontrol jauh dari atas sana untuk menyaksikan setiap karya ciptaan-Nya menjalankan tugas dengan baik... Puji syukur kupanjatkan kepada-Mu wahai "Sang Pencipta" untuk setiap kesempatan menikmati Keagungan-Mu... (Picture was taken using @oppoindonesia ) ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #theholidays1 #WonderfulIndonesia #mountain #holidays #nature #naturephotography #traveller #travelling #travelgram #traveling #wanderlust #aroundtheworld #instatravel #journey #vscotravel #vscocam #adventure #travelmore #travelawesome #travelexpert #travelblogger #traveltheworld #travelingram #travellife #travelstagram #sunrise - 6 months ago

677 Likes
18 Comments
0
___________________________________________________
"Laughing in Silhouette"
___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #laugh #happy #silhouette #traveller #travelling #travelgram #traveling #wanderlust #aroundtheworld #instatravel #journey #vscotravel #vscocam #adventure #travelmore #travelawesome #travelexpert #travelblogger #traveltheworld #travelingram #travellife #travelstagram #explore #igtravel #igworldclub #holiday

___________________________________________________ "Laughing in Silhouette" ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #laugh #happy #silhouette #traveller #travelling #travelgram #traveling #wanderlust #aroundtheworld #instatravel #journey #vscotravel #vscocam #adventure #travelmore #travelawesome #travelexpert #travelblogger #traveltheworld #travelingram #travellife #travelstagram #explore #igtravel #igworldclub #holiday - 6 months ago

320 Likes
9 Comments
0
___________________________________________________
"Let your faith be bigger than your fear... Coz you're not walking alone... God is always walking with you...!!!"
___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #selfreminder #believe #motivation #temple #heritage #traveller #travelling #travelgram #traveling #wanderlust #aroundtheworld #instatravel #journey #vscotravel #vscocam #adventure #travelmore #travelawesome #travelexpert #travelblogger #traveltheworld #travelingram #travellife #travelstagram

___________________________________________________ "Let your faith be bigger than your fear... Coz you're not walking alone... God is always walking with you...!!!" ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #selfreminder #believe #motivation #temple #heritage #traveller #travelling #travelgram #traveling #wanderlust #aroundtheworld #instatravel #journey #vscotravel #vscocam #adventure #travelmore #travelawesome #travelexpert #travelblogger #traveltheworld #travelingram #travellife #travelstagram - 6 months ago

323 Likes
11 Comments
0
___________________________________________________
Breathtaking...
___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #theholidays1 #wonderfulindonesia #breathtaking #food #foodpic #foodphotography #foodporn #foodgasm #foodstagram #holiday #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #aroundtheworld #instatravel #vscotravel #vscocam #adventure #travelmore #travelawesome #travelexpert #traveltheworld #travelingram #travellife

___________________________________________________ Breathtaking... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #theholidays1 #wonderfulindonesia #breathtaking #food #foodpic #foodphotography #foodporn #foodgasm #foodstagram #holiday #tourist #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #aroundtheworld #instatravel #vscotravel #vscocam #adventure #travelmore #travelawesome #travelexpert #traveltheworld #travelingram #travellife - 6 months ago

186 Likes
4 Comments
0
___________________________________________________
"This life has no limits if we have thinking without limits..." (@CeritaAndy) 
___________________________________________________
"The Infinity Pool" for "The Infinity Life" presented by @indoluxehotel
___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #WonderfulIndonesia #quoteoftheday #quote #quotes #holiday #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #aroundtheworld #instatravel #journey #vscotravel #vscocam #travelmore #travelawesome #travelexpert #traveldiary #travelblogger #traveltheworld #travelingram #travellife #travelstagram #igtravel #explore #infinity

___________________________________________________ "This life has no limits if we have thinking without limits..." (@CeritaAndy ) ___________________________________________________ "The Infinity Pool" for "The Infinity Life" presented by @indoluxehotel ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #WonderfulIndonesia #quoteoftheday #quote #quotes #holiday #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #aroundtheworld #instatravel #journey #vscotravel #vscocam #travelmore #travelawesome #travelexpert #traveldiary #travelblogger #traveltheworld #travelingram #travellife #travelstagram #igtravel #explore #infinity - 6 months ago

215 Likes
10 Comments
0
___________________________________________________
Menikmati dan mensyukuri Keagungan Sang Pencipta... ___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #theholidays1 #wonderfulindonesia #working #holiday #tourist #nature #naturephotography #traveller #travelling #travelgram #traveling #wanderlust #aroundtheworld #instatravel #journey #vscotravel #vscocam #adventure #travelmore #travelawesome #travelexpert #travelblogger #traveltheworld #travelingram #travellife #travelstagram

___________________________________________________ Menikmati dan mensyukuri Keagungan Sang Pencipta... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #theholidays1 #wonderfulindonesia #working #holiday #tourist #nature #naturephotography #traveller #travelling #travelgram #traveling #wanderlust #aroundtheworld #instatravel #journey #vscotravel #vscocam #adventure #travelmore #travelawesome #travelexpert #travelblogger #traveltheworld #travelingram #travellife #travelstagram - 7 months ago

307 Likes
20 Comments
0
___________________________________________________
"Sometimes we have to get used for being a stranger in the midst of the areas that we never visit before..." Have a WONDERFUL DAY... ___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #throwback #throwbackthursday #quote #quotes #quoteoftheday #china #carpediem #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #aroundtheworld #instatravel #journey #vscotravel #vscocam #travelmore #travelawesome #travelexpert #traveldiary #travelblogger #traveltheworld #travelingram #travellife #travelstagram #explore

___________________________________________________ "Sometimes we have to get used for being a stranger in the midst of the areas that we never visit before..." Have a WONDERFUL DAY... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #throwback #throwbackthursday #quote #quotes #quoteoftheday #china #carpediem #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #aroundtheworld #instatravel #journey #vscotravel #vscocam #travelmore #travelawesome #travelexpert #traveldiary #travelblogger #traveltheworld #travelingram #travellife #travelstagram #explore - 7 months ago

317 Likes
17 Comments
0
___________________________________________________
"I will praise you: for you have heard me, and are become my salvation." (Psalms 118:21) - Happy Sunday...
___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #WonderfulIndonesia #bible #bibleverse #quoteoftheday #quote #quotes #holiday #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #aroundtheworld #instatravel #journey #vscotravel #vscocam #travelmore #travelawesome #travelexpert #traveldiary #travelblogger #traveltheworld #travelingram #travellife #travelstagram #exploresulawesi

___________________________________________________ "I will praise you: for you have heard me, and are become my salvation." (Psalms 118:21) - Happy Sunday... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #WonderfulIndonesia #bible #bibleverse #quoteoftheday #quote #quotes #holiday #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #aroundtheworld #instatravel #journey #vscotravel #vscocam #travelmore #travelawesome #travelexpert #traveldiary #travelblogger #traveltheworld #travelingram #travellife #travelstagram #exploresulawesi - 7 months ago

237 Likes
11 Comments
0
___________________________________________________
Menjalani atau mengerjakan sesuatu dibutuhkan sebuah kesabaran untuk mendapatkan hasil terbaik, karena setiap proses memiliki rentang waktu yang berbeda... Seperti kegiatan membatik membutuhkan tingkat kesabaran yang tinggi untuk dapat menghasilkan selembar kain batik yang berkualitas dan memiliki nilai jual yang tinggi...
___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #WonderfulIndonesia #PesonaIndonesia #VisitJawaTengah #Indonesia #heritage #worldheritage #culture #holiday #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #aroundtheworld #instatravel #journey #vscotravel #vscocam #travelmore #travelawesome #travelexpert #traveldiary #travelblogger #traveltheworld #travelingram #travellife #travelstagram

___________________________________________________ Menjalani atau mengerjakan sesuatu dibutuhkan sebuah kesabaran untuk mendapatkan hasil terbaik, karena setiap proses memiliki rentang waktu yang berbeda... Seperti kegiatan membatik membutuhkan tingkat kesabaran yang tinggi untuk dapat menghasilkan selembar kain batik yang berkualitas dan memiliki nilai jual yang tinggi... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #WonderfulIndonesia #PesonaIndonesia #VisitJawaTengah #Indonesia #heritage #worldheritage #culture #holiday #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #aroundtheworld #instatravel #journey #vscotravel #vscocam #travelmore #travelawesome #travelexpert #traveldiary #travelblogger #traveltheworld #travelingram #travellife #travelstagram - 7 months ago

262 Likes
8 Comments
0
___________________________________________________
Something valuable is not always placed on top...!!! As 78 of 88 gold bars weighing @1kg is placed on the floor of the lobby "Grand Emperor Hotel Macau" complete with several diamonds in each box... The biggest shares of the hotel is owned by actor Jackie Chen... ___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #macau #asian #man #travel #travellife #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #aroundtheworld #instatravel #gold #diamond #journey #igtravel #throwback #vscotravel #vscocam #adventure #travelmore #travelawesome #travelexpert #traveldiary #travelblogger #traveltheworld #travelingram

___________________________________________________ Something valuable is not always placed on top...!!! As 78 of 88 gold bars weighing @1kg is placed on the floor of the lobby "Grand Emperor Hotel Macau" complete with several diamonds in each box... The biggest shares of the hotel is owned by actor Jackie Chen... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #macau #asian #man #travel #travellife #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #aroundtheworld #instatravel #gold #diamond #journey #igtravel #throwback #vscotravel #vscocam #adventure #travelmore #travelawesome #travelexpert #traveldiary #travelblogger #traveltheworld #travelingram - 8 months ago

361 Likes
15 Comments
0
___________________________________________________
Dalam setiap perjalanan kita membutuhkan waktu untuk bersantai sejenak guna memikirkan strategi selanjutnya, karena tanpa disadari ada keterbatasan yang kita miliki...
___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #japan #asian #man #travel #travellife #traveller #travelling #travelgram #coffee #wanderlust #aroundtheworld #instatravel #journey #igtravel #insta #instagood #vscotravel #vscocam #adventure #travelmore #travelawesome #travelexpert #traveldiary #travelblogger #traveltheworld #travelingram

___________________________________________________ Dalam setiap perjalanan kita membutuhkan waktu untuk bersantai sejenak guna memikirkan strategi selanjutnya, karena tanpa disadari ada keterbatasan yang kita miliki... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #japan #asian #man #travel #travellife #traveller #travelling #travelgram #coffee #wanderlust #aroundtheworld #instatravel #journey #igtravel #insta #instagood #vscotravel #vscocam #adventure #travelmore #travelawesome #travelexpert #traveldiary #travelblogger #traveltheworld #travelingram - 8 months ago

356 Likes
18 Comments
0
___________________________________________________
Good Pagi, Selamat Morning... Happy Weekend... Jangan lupa tersenyum pagi ini... You just need something to boost your mood, especially in this summer season... I just want to share about my last short "Summer Trip" to Japan last week and I've never be bored to visit and share about Japan... "Matcha Ice Cream" is a must you eat when you're in Japan... It's really original taste and it can be your mood booster to enjoy the adventure there... I took this picture at "Tsukiji Fish Market" and it's one of the recommended destination when you're in Tokyo... ___________________________________________________
#CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #japan #asian #man #travel #travellife #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #aroundtheworld #instatravel #journey #igtravel #insta #instagram #instagood #vscotravel #vscocam #adventure #travelmore #travelawesome #travelexpert #traveldiary #travelblogger #traveltheworld #travelingram

___________________________________________________ Good Pagi, Selamat Morning... Happy Weekend... Jangan lupa tersenyum pagi ini... You just need something to boost your mood, especially in this summer season... I just want to share about my last short "Summer Trip" to Japan last week and I've never be bored to visit and share about Japan... "Matcha Ice Cream" is a must you eat when you're in Japan... It's really original taste and it can be your mood booster to enjoy the adventure there... I took this picture at "Tsukiji Fish Market" and it's one of the recommended destination when you're in Tokyo... ___________________________________________________ #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #japan #asian #man #travel #travellife #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #aroundtheworld #instatravel #journey #igtravel #insta #instagram #instagood #vscotravel #vscocam #adventure #travelmore #travelawesome #travelexpert #traveldiary #travelblogger #traveltheworld #travelingram - 8 months ago

364 Likes
17 Comments
0
It's not about a dream, but about praying and trying to get your dreams... "Ora et Labora"

Happy Sunday... GBUs... #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #dream #pray #try #work #workhard #travel #travellife #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #aroundtheworld #instatravel #journey #igtravel #insta #instagram #instagood #vscotravel #vscocam #adventure #travelinfo #travelmore #travelawesome

It's not about a dream, but about praying and trying to get your dreams... "Ora et Labora" Happy Sunday... GBUs... #CeritaAndy #CeritaSangPetualang #IAmTravelGuide #TravelGuideStory #dream #pray #try #work #workhard #travel #travellife #traveller #travelling #travelgram #wanderlust #aroundtheworld #instatravel #journey #igtravel #insta #instagram #instagood #vscotravel #vscocam #adventure #travelinfo #travelmore #travelawesome - 8 months ago

155 Likes
8 Comments
0
Load more posts
2018 - © Deskgram. All rights reserved.