ett_eget_rum

Pernilla Wellrath

Alla svar finns i litteraturen.
ett_eget_rum@hotmail.com
Ibland pratar jag böcker pÄ Youtube.

Eftersom jag vÄldsamt Àlskade I huvudet Àr jag kul av BjÀrbo var mina förvÀntningar skyhöga inför denna. TyvÀrr uppfylldes de inte  riktigt men det hÀr var ÀndÄ en bra bok.
Djupa Ro handlar om en grupp vÀnner i 20-Ärs Äldern som ÄtervÀnder till hemorten för att begrava en bardomskompis, samtidigt som de försöker förstÄ varandra och vad som hÀnde egentligen. 
Det handlar om död, vÀnskap, skuld, sorg, kÀrlek och att bli vuxen och slÀppa taget om barndomen.
BjÀrbo Àr en mÀstare pÄ karaktÀrsbeskrivningar alltsÄ, det kÀnns alltid Àkta, fint och trovÀrdigt i hennes böcker, och det Àr sÄ otroligt vÀlskrivet.
#lisabjÀrbo #djuparo #rabensjögren

Eftersom jag vÄldsamt Àlskade I huvudet Àr jag kul av BjÀrbo var mina förvÀntningar skyhöga inför denna. TyvÀrr uppfylldes de inte riktigt men det hÀr var ÀndÄ en bra bok. Djupa Ro handlar om en grupp vÀnner i 20-Ärs Äldern som ÄtervÀnder till hemorten för att begrava en bardomskompis, samtidigt som de försöker förstÄ varandra och vad som hÀnde egentligen. Det handlar om död, vÀnskap, skuld, sorg, kÀrlek och att bli vuxen och slÀppa taget om barndomen. BjÀrbo Àr en mÀstare pÄ karaktÀrsbeskrivningar alltsÄ, det kÀnns alltid Àkta, fint och trovÀrdigt i hennes böcker, och det Àr sÄ otroligt vÀlskrivet. #lisabjÀrbo #djuparo #rabensjögren - 1 day ago

72 Likes
7 Comments
0
Det hÀr var en intressant upplevelse. Inte för att det var den första adventskalenderboken jag lÀste utan för att den fick 8-Äringen (som fyller 9 i Är) att bestÀmma sig för att sluta Àta kött (8 Är? Herregud, kids these days alltsÄ).
Den handlar alltsĂ„ om en gris som rymmer frĂ„n sin bondgĂ„rd pga inte vill bli julskinka och dö, och barnet fick typ panik och sa att hon inte ville Ă€ta gulliga djur lĂ€ngre. Är inte jĂ€tteförvĂ„nad över beslutet eftersom hon Ă€lskar alla djur inklusive fĂ€stingar (mĂ„ste vi döda den mamma, kan vi inte bara slĂ€nga ut den), men ekvationen gris + skinka = död gris blev för verkligt. 
SÄ kan det gÄ!

Det hĂ€r var en intressant upplevelse. Inte för att det var den första adventskalenderboken jag lĂ€ste utan för att den fick 8-Ă„ringen (som fyller 9 i Ă„r) att bestĂ€mma sig för att sluta Ă€ta kött (8 Ă„r? Herregud, kids these days alltsĂ„). Den handlar alltsĂ„ om en gris som rymmer frĂ„n sin bondgĂ„rd pga inte vill bli julskinka och dö, och barnet fick typ panik och sa att hon inte ville Ă€ta gulliga djur lĂ€ngre. Är inte jĂ€tteförvĂ„nad över beslutet eftersom hon Ă€lskar alla djur inklusive fĂ€stingar (mĂ„ste vi döda den mamma, kan vi inte bara slĂ€nga ut den), men ekvationen gris + skinka = död gris blev för verkligt. SĂ„ kan det gĂ„! - 2 days ago

67 Likes
14 Comments
1
FortsÀtter pÄ ungdomstemat. 
Vi Àr en handlar om 16 Äriga Grace och Tippi som Àr siamesiska tvillingar. Eftersom de fÄtt hemundervisning hela livet har de inte behövt gÄ i skolan, men nÀr pappan blir av med jobbet har de inte lÀngre rÄd med det utan mÄste ut i den riktiga vÀrlden. Men det blir inte som de befarat utan mycket bÀttre. Plötsligt fÄr de vÀnner och hoppet om kÀrlek börjar gro, tills det som inte fÄr hÀnda hÀnder.

Boken Àr skriven pÄ prosalyrik men don't let it scare you för det Àr inte svÄrlÀst alls, tvÀrtom. Dessutom har författaren lyckats fÄnga mycket mellan raderna. Snyggt! 
Det Àr vÀldigt sorgligt men vansinnigt vackert om syskonkÀrlek, men Àven om hur det Àr att vara ung och förÀlskad, och att familjeproblem inte tar hÀnsyn till en redan hÄrt prövad familj.
Tack för tipset (Àven om det var ett tag sen) @lundin_johanna.
Jag gillade den hÀr!

FortsÀtter pÄ ungdomstemat. Vi Àr en handlar om 16 Äriga Grace och Tippi som Àr siamesiska tvillingar. Eftersom de fÄtt hemundervisning hela livet har de inte behövt gÄ i skolan, men nÀr pappan blir av med jobbet har de inte lÀngre rÄd med det utan mÄste ut i den riktiga vÀrlden. Men det blir inte som de befarat utan mycket bÀttre. Plötsligt fÄr de vÀnner och hoppet om kÀrlek börjar gro, tills det som inte fÄr hÀnda hÀnder. Boken Àr skriven pÄ prosalyrik men don't let it scare you för det Àr inte svÄrlÀst alls, tvÀrtom. Dessutom har författaren lyckats fÄnga mycket mellan raderna. Snyggt! Det Àr vÀldigt sorgligt men vansinnigt vackert om syskonkÀrlek, men Àven om hur det Àr att vara ung och förÀlskad, och att familjeproblem inte tar hÀnsyn till en redan hÄrt prövad familj. Tack för tipset (Àven om det var ett tag sen) @lundin_johanna. Jag gillade den hÀr! - 2 days ago

52 Likes
8 Comments
0
Nu har jag lÀst den hÀr!
Story: Jonathan ska pÄ businessresa. Han Àr Ängestriden, av anledning som Àr dold i dunkel för lÀsaren till en början. PÄ vÀg till flygplatsen stoppas han av poliser. Efter kontrollen befinner han sig pÄ annan plats, oklart var. Och han han en kÀnsla av att vara jagad, av nÄgon eller nÄgot. Han kommer till en flod och pÄbörjar en resa.
Det hÀr en bok som inte gÄr att berÀtta jÀttemycket om, eftersom det skulle spoila för mycket av ploten. 
Men jag kan sÀga att det handlar om en mÀnniskas inre resa och uppgörelse med det förflutna klÀdd i spÀnningskosym. Det har dragits paralleller mellan den hÀr och Den gudomliga komedin, och jag förstÄr varför men... kanske inte ÀndÄ. Det Àr liksom olika böcker.
Den var bladvÀndig och cliffhangig typ som DaVincikoden sÄ gick snabbt att lÀsa.
Och sÄ nÀmns Mörkrets hjÀrta. Snubbar Àlskar Mörkrets hjÀrta! Ska man (jag) lÀsa den?

#floden #markuslutteman #kultpr

Nu har jag lÀst den hÀr! Story: Jonathan ska pÄ businessresa. Han Àr Ängestriden, av anledning som Àr dold i dunkel för lÀsaren till en början. PÄ vÀg till flygplatsen stoppas han av poliser. Efter kontrollen befinner han sig pÄ annan plats, oklart var. Och han han en kÀnsla av att vara jagad, av nÄgon eller nÄgot. Han kommer till en flod och pÄbörjar en resa. Det hÀr en bok som inte gÄr att berÀtta jÀttemycket om, eftersom det skulle spoila för mycket av ploten. Men jag kan sÀga att det handlar om en mÀnniskas inre resa och uppgörelse med det förflutna klÀdd i spÀnningskosym. Det har dragits paralleller mellan den hÀr och Den gudomliga komedin, och jag förstÄr varför men... kanske inte ÀndÄ. Det Àr liksom olika böcker. Den var bladvÀndig och cliffhangig typ som DaVincikoden sÄ gick snabbt att lÀsa. Och sÄ nÀmns Mörkrets hjÀrta. Snubbar Àlskar Mörkrets hjÀrta! Ska man (jag) lÀsa den? #floden #markuslutteman #kultpr - 4 days ago

73 Likes
9 Comments
0
Åh vad jag gillade den hĂ€r boken. Det Ă€r konstigt, jag ganska hĂ„rdhudad nĂ€r det kommer till att grĂ„ta nĂ€r jag lĂ€ser. De flesta vuxen-grĂ„tböcker lĂ€mnar mig torr som fnöske i ögonen men nĂ€r jag lĂ€ser (viss) ungdomslitt grĂ„ter jag ögonen ur mig. SĂ„ Ă€ven vid denna. Men jag skrattade ocksĂ„, mycket. 
11-Äriga Sashas mamma Àr död och för att hantera sorgen skriver Sasha en lista pÄ sju saker hon inte fÄr göra, för att undvika att bli som sin mamma.
Hon ska bland annat sluta lÀsa böcker, vara i naturen men framförallt ska hon bli comedy queen!

Det Àr vÀldigt sorgligt men ocksÄ vÀldigt varmt, fint och roligt, och Sasha Àr en superhÀrlig person att hÀnga med. 
Viktigt och fint om psykisk ohÀlsa och stigmat kopplat till det.
FrÄn sidan 230 till 300 grinade jag i stort sett hela tiden.
Gillade du Lisa BjÀrbos I huvudet Àr jag kul sÄ kommer du gilla den hÀr. LÀs!!!
#comedyqueen #jennyjÀgerfeld #rabensjögren #boktips #storytelreader

Åh vad jag gillade den hĂ€r boken. Det Ă€r konstigt, jag ganska hĂ„rdhudad nĂ€r det kommer till att grĂ„ta nĂ€r jag lĂ€ser. De flesta vuxen-grĂ„tböcker lĂ€mnar mig torr som fnöske i ögonen men nĂ€r jag lĂ€ser (viss) ungdomslitt grĂ„ter jag ögonen ur mig. SĂ„ Ă€ven vid denna. Men jag skrattade ocksĂ„, mycket. 11-Ă„riga Sashas mamma Ă€r död och för att hantera sorgen skriver Sasha en lista pĂ„ sju saker hon inte fĂ„r göra, för att undvika att bli som sin mamma. Hon ska bland annat sluta lĂ€sa böcker, vara i naturen men framförallt ska hon bli comedy queen! Det Ă€r vĂ€ldigt sorgligt men ocksĂ„ vĂ€ldigt varmt, fint och roligt, och Sasha Ă€r en superhĂ€rlig person att hĂ€nga med. Viktigt och fint om psykisk ohĂ€lsa och stigmat kopplat till det. FrĂ„n sidan 230 till 300 grinade jag i stort sett hela tiden. Gillade du Lisa BjĂ€rbos I huvudet Ă€r jag kul sĂ„ kommer du gilla den hĂ€r. LĂ€s!!! #comedyqueen #jennyjĂ€gerfeld #rabensjögren #boktips #storytelreader - 5 days ago

124 Likes
25 Comments
2
Eftersom jag Àr ca sist pÄ bollen att lÀsa den hÀr tÀnker jag att den inte behöver sÄ vÀrst mycket presentation. 
FörvÀntningarna var höga Àven om jag inte visste vad som vÀntade, och jag tycker nog att de uppfylldes. Den var förvÄnande rolig - avskyr i regel "roliga" böcker pga de oftast inte Àr roliga (lÀs inte min humor) men Eleanors eventuella diagnos (oklart om hon hade en eller om hennes sÀtt hade med den traumatiska uppvÀxten att göra) gjorde att hon inte hade koll pÄ sociala koder vilket gjorde det hela ganska roligt. Fnissar fortfarande nÀr jag tÀnker pÄ 40-Ärs presenten (en halv flaska vodka och ett paket skivad ost nerslÀngd i en plastpÄse). Samtidigt var det sorgligt men varmt och fint. Inte det bÀsta jag lÀst men ÀndÄ mycket bra och vÀlskrivet och trovÀrdigt - bÄde till karaktÀrsbeskrivningar (Àven om Raymond kanske var aningen platt) och story. 
Kanske hade önskat mer kÀnsloyttringar kopplat till Eleanors trauma men det Àr mest smÄsaker. Som jag brukar sÀga: ju bÀttre boken Àr desto högre blir kraven.

Oavsett sÄ var detta en feelgood i min smak. 
Ni har lÀst va?

#eleanoroliphantmÄralldelesutmÀrkt

Eftersom jag Àr ca sist pÄ bollen att lÀsa den hÀr tÀnker jag att den inte behöver sÄ vÀrst mycket presentation. FörvÀntningarna var höga Àven om jag inte visste vad som vÀntade, och jag tycker nog att de uppfylldes. Den var förvÄnande rolig - avskyr i regel "roliga" böcker pga de oftast inte Àr roliga (lÀs inte min humor) men Eleanors eventuella diagnos (oklart om hon hade en eller om hennes sÀtt hade med den traumatiska uppvÀxten att göra) gjorde att hon inte hade koll pÄ sociala koder vilket gjorde det hela ganska roligt. Fnissar fortfarande nÀr jag tÀnker pÄ 40-Ärs presenten (en halv flaska vodka och ett paket skivad ost nerslÀngd i en plastpÄse). Samtidigt var det sorgligt men varmt och fint. Inte det bÀsta jag lÀst men ÀndÄ mycket bra och vÀlskrivet och trovÀrdigt - bÄde till karaktÀrsbeskrivningar (Àven om Raymond kanske var aningen platt) och story. Kanske hade önskat mer kÀnsloyttringar kopplat till Eleanors trauma men det Àr mest smÄsaker. Som jag brukar sÀga: ju bÀttre boken Àr desto högre blir kraven. Oavsett sÄ var detta en feelgood i min smak. Ni har lÀst va? #eleanoroliphantmÄralldelesutmÀrkt - 14 days ago

153 Likes
34 Comments
0
LÀsmÄl 2019? Jag, som annars Àr queen av lÀsmÄl, har faktiskt inte tÀnkt ett skvatt pÄ hur jag ska lÀgga upp lÀsningen i Är. De senaste Ären har jag reflekterat och funderat, vilket jag tror jag gjorde Àven förra Äret, typ i oktober november eller nÄgot, i en storie kallad "Tankar om lÀsning". Tidigare Är har jag Àven varit lite missnöjd med min lÀsning, upplevt att jag lÀst mycket men inte sÄ bra som jag önskat. 2018 var dÀremot ett bra Är. Skillnaden var att jag var lite hÄrdare mot mig sjÀlv. Jag lÀste fÀrre titlar, men lÀste mer av det JAG ville lÀsa och var försiktig med att dras in i lÀs-hype. Om jag lyssnar pÄ mig sjÀlv mer och inte lockas av nytt nytt nytt och det "alla" lÀser sÄ blir det oftast bra. 
Dessutom köpte jag mycket fÀrre pocketböcker. Har en tendens att klicka hem lite vad som helst eftersom det ju Àr sÄ billigt, men dÄ blir det ju mer kvantitet snarare Àn kvalité. För mig, alltsÄ. NÀr jag kÀnt frosseriet sÀtta in har jag djupandats (haha) och kon-marieat och funderat pÄ om den dÀr dussin-feelgoodaren verkligen sparkar joy. Oftast blir det ju ett nej. Och jag slipper drunkna i olÀsta böcker som blÀnger sÄrat pÄ mig frÄn nÄgot dammigt hörn. Om de ens blir uppackade.

SÄ i Är ska jag bara fortsÀtta pÄ det spÄret. Ska försöka lÀsa mer hÄllart. LÀsa det jag redan har och kanske fÄ in en biblioteksrutin (lovar inget!). Jobba med kÀnslan av begÀret att Àga mina böcker. Och fortsÀtta köpa mer inbundet av det jag verkligen vill ha. 
Och vÄga (!) LÀsa de dÀr tunga tegelstenarna. LÄta dem ta tid.
Hur tÀnker ni?

LÀsmÄl 2019? Jag, som annars Àr queen av lÀsmÄl, har faktiskt inte tÀnkt ett skvatt pÄ hur jag ska lÀgga upp lÀsningen i Är. De senaste Ären har jag reflekterat och funderat, vilket jag tror jag gjorde Àven förra Äret, typ i oktober november eller nÄgot, i en storie kallad "Tankar om lÀsning". Tidigare Är har jag Àven varit lite missnöjd med min lÀsning, upplevt att jag lÀst mycket men inte sÄ bra som jag önskat. 2018 var dÀremot ett bra Är. Skillnaden var att jag var lite hÄrdare mot mig sjÀlv. Jag lÀste fÀrre titlar, men lÀste mer av det JAG ville lÀsa och var försiktig med att dras in i lÀs-hype. Om jag lyssnar pÄ mig sjÀlv mer och inte lockas av nytt nytt nytt och det "alla" lÀser sÄ blir det oftast bra. Dessutom köpte jag mycket fÀrre pocketböcker. Har en tendens att klicka hem lite vad som helst eftersom det ju Àr sÄ billigt, men dÄ blir det ju mer kvantitet snarare Àn kvalité. För mig, alltsÄ. NÀr jag kÀnt frosseriet sÀtta in har jag djupandats (haha) och kon-marieat och funderat pÄ om den dÀr dussin-feelgoodaren verkligen sparkar joy. Oftast blir det ju ett nej. Och jag slipper drunkna i olÀsta böcker som blÀnger sÄrat pÄ mig frÄn nÄgot dammigt hörn. Om de ens blir uppackade. SÄ i Är ska jag bara fortsÀtta pÄ det spÄret. Ska försöka lÀsa mer hÄllart. LÀsa det jag redan har och kanske fÄ in en biblioteksrutin (lovar inget!). Jobba med kÀnslan av begÀret att Àga mina böcker. Och fortsÀtta köpa mer inbundet av det jag verkligen vill ha. Och vÄga (!) LÀsa de dÀr tunga tegelstenarna. LÄta dem ta tid. Hur tÀnker ni? - 16 days ago

178 Likes
42 Comments
0
Gott nytt hörrni!
Det har som vanligt varit ett Är med bra och skit i en salig blandning. NÀsta Är ser jag mest fram emot att fÄ hÀnga med den hÀr snubben en sista gÄng. (och böckerna sÄklart)
Nu ska jag sova, gonatt.

Obs bilden Àr ett montage.

Gott nytt hörrni! Det har som vanligt varit ett Är med bra och skit i en salig blandning. NÀsta Är ser jag mest fram emot att fÄ hÀnga med den hÀr snubben en sista gÄng. (och böckerna sÄklart) Nu ska jag sova, gonatt. Obs bilden Àr ett montage. - 19 days ago

103 Likes
11 Comments
0
För sÄna som oss Àr en trevlig samtidsroman som delvis utspelar sig  i förlagsvÀrden. Och det Àr ju kul att fÄ komma bakom kulisserna lite, kan jag tycka.
Storyn: förlagsredaktören Liv Àr tillsammans med Martina, och nydumpade litteraturvetaren Jens (alla runt 30-35 Är), och bÄda kÀnner att det börjar bli dags att göra de dÀr valen som kan förÀndra livet. Men sÄ springer de pÄ varandra och allt förÀndras. 
Det Àr en lÀttsam relationsroman med mörka strÄk, vÀlskrivet och emellanÄt fyndiga iakttagelser. TyvÀrr kÀnns det lite för safe och jag saknar spÀnningen i konflikten mellan Jens och Torbjörn och Àven den mellan Liv och den krÀvande författaren Katja, som bÄda mest rinner ut i sanden. Kanske svÄr balansgÄng mellan to much och lagom, men hÀr blir det liksom varken eller pÄ nÄtt sÀtt, kÀnns som det hade behövts nÄgot lite mer.
Tog mig ca 75 sidor att komma in i, sen började det ta fart och bli intressant.
DÀremot Àr det vÀlskrivet, lÀttsamt och trevligt och som sagt, kul med förlÀggarvÀrlden.
Finns i pocket för den som Àr sugen!

För sÄna som oss Àr en trevlig samtidsroman som delvis utspelar sig i förlagsvÀrden. Och det Àr ju kul att fÄ komma bakom kulisserna lite, kan jag tycka. Storyn: förlagsredaktören Liv Àr tillsammans med Martina, och nydumpade litteraturvetaren Jens (alla runt 30-35 Är), och bÄda kÀnner att det börjar bli dags att göra de dÀr valen som kan förÀndra livet. Men sÄ springer de pÄ varandra och allt förÀndras. Det Àr en lÀttsam relationsroman med mörka strÄk, vÀlskrivet och emellanÄt fyndiga iakttagelser. TyvÀrr kÀnns det lite för safe och jag saknar spÀnningen i konflikten mellan Jens och Torbjörn och Àven den mellan Liv och den krÀvande författaren Katja, som bÄda mest rinner ut i sanden. Kanske svÄr balansgÄng mellan to much och lagom, men hÀr blir det liksom varken eller pÄ nÄtt sÀtt, kÀnns som det hade behövts nÄgot lite mer. Tog mig ca 75 sidor att komma in i, sen började det ta fart och bli intressant. DÀremot Àr det vÀlskrivet, lÀttsamt och trevligt och som sagt, kul med förlÀggarvÀrlden. Finns i pocket för den som Àr sugen! - 21 days ago

94 Likes
2 Comments
0
Skidsemester is comming. Eventuellt lite vÀl optimistisk lÀs-hög, men detta Àr vad jag funderar pÄ. Behöver antagligen slÀnga in en romance ocksÄ, för breddens skull. Bra hög ÀndÄ?!

Skidsemester is comming. Eventuellt lite vÀl optimistisk lÀs-hög, men detta Àr vad jag funderar pÄ. Behöver antagligen slÀnga in en romance ocksÄ, för breddens skull. Bra hög ÀndÄ?! - 23 days ago

144 Likes
24 Comments
7
Laurie och Yanny, nej jag menar Jack, blir blixtförÀlskade nÀr de rÄkar se varandra genom bussfönstret i London en dag i december, men hinner inte ta kontakt med varandra.
Ett Ă„r senare kommer Sarah, roomie och superBFF, hem med sin nya pojkvĂ€n. Ja, det Ă€r Jack (💔) Laurie har den goda smaken att inte yppa ett ord om detta utan hĂ„ller god min. Förutom en gĂ„ng dĂ„ hon frĂ„gar honom om han kĂ€nner igen henne. Han sĂ€ger nej (LÖGNHALS). Sen följer vi kompisgĂ€nget genom Ă„ren som Ă€r kantade av kĂ€rlek och sorg och trĂ„nande. Kommer de nĂ„gonsin fĂ„ varandra, Laurie och Jack? (Retorisk frĂ„ga)

Är det en feelgood? Är det en chitlit eller kanske en romance? Är det verkligen en julbok?
Egentligen spelar detta ingen roll sÄ lÀnge det Àr en mysig bok och det tycker jag faktiskt att det Àr! Jag Àr extremt svÄrflirtad nÀr det kommer till feelgood men jag tycker faktiskt att den hÀr hÄller hela vÀgen. 
Visst Àr det platt och förutsÀgbart emellanÄt, det Àr mÄnga mjuka och lÄga skratt, hÄrda svÀljningar, forskande blickar och tillochmed ett "vaknade med ett ryck" och de sporadiska "dagboksanteckningarna" löser stora tidshopp och hÀndelser men storyn hÄller ÀndÄ och det Àr smÄkul och rappt.

Och nÀr kommer filmen? Detta skulle garanterat bli en perfekt utmanare till Love Actually. De spelar till och med Fairytale of New York (som Àr nÄgot uttjatad men sÀg den jullÄt som inte Àr det?) LÀs den hÀr nÀr ni Àr ute efter lÀttsmÀllt gullig chicklit-feelgood!

#endagidecember #Norstedts #storytelreader

Laurie och Yanny, nej jag menar Jack, blir blixtförĂ€lskade nĂ€r de rĂ„kar se varandra genom bussfönstret i London en dag i december, men hinner inte ta kontakt med varandra. Ett Ă„r senare kommer Sarah, roomie och superBFF, hem med sin nya pojkvĂ€n. Ja, det Ă€r Jack () Laurie har den goda smaken att inte yppa ett ord om detta utan hĂ„ller god min. Förutom en gĂ„ng dĂ„ hon frĂ„gar honom om han kĂ€nner igen henne. Han sĂ€ger nej (LÖGNHALS). Sen följer vi kompisgĂ€nget genom Ă„ren som Ă€r kantade av kĂ€rlek och sorg och trĂ„nande. Kommer de nĂ„gonsin fĂ„ varandra, Laurie och Jack? (Retorisk frĂ„ga) Är det en feelgood? Är det en chitlit eller kanske en romance? Är det verkligen en julbok? Egentligen spelar detta ingen roll sĂ„ lĂ€nge det Ă€r en mysig bok och det tycker jag faktiskt att det Ă€r! Jag Ă€r extremt svĂ„rflirtad nĂ€r det kommer till feelgood men jag tycker faktiskt att den hĂ€r hĂ„ller hela vĂ€gen. Visst Ă€r det platt och förutsĂ€gbart emellanĂ„t, det Ă€r mĂ„nga mjuka och lĂ„ga skratt, hĂ„rda svĂ€ljningar, forskande blickar och tillochmed ett "vaknade med ett ryck" och de sporadiska "dagboksanteckningarna" löser stora tidshopp och hĂ€ndelser men storyn hĂ„ller Ă€ndĂ„ och det Ă€r smĂ„kul och rappt. Och nĂ€r kommer filmen? Detta skulle garanterat bli en perfekt utmanare till Love Actually. De spelar till och med Fairytale of New York (som Ă€r nĂ„got uttjatad men sĂ€g den jullĂ„t som inte Ă€r det?) LĂ€s den hĂ€r nĂ€r ni Ă€r ute efter lĂ€ttsmĂ€llt gullig chicklit-feelgood! #endagidecember #Norstedts #storytelreader - 30 days ago

59 Likes
0 Comments
0
Julfeelgood med alla ingredienser: döda pojkvÀnner, otrevliga snyggingar i dyra bilar, inredningsbutik on the verge of konkurs, shoppingtokiga kvinnor, tossiga pensionÀrer, enerverande syskon, en mystisk tavla med brev, och en hund. Herregud, kan inte bli mer myz Àn sÄ hÀr. 
FörutsÀgbart som bara den men jag kunde ÀndÄ inte sluta lÀsa de typ fyra timmar den tog att dra igenom.
Rekommenderas bara till feelgoodlovers.

Julfeelgood med alla ingredienser: döda pojkvÀnner, otrevliga snyggingar i dyra bilar, inredningsbutik on the verge of konkurs, shoppingtokiga kvinnor, tossiga pensionÀrer, enerverande syskon, en mystisk tavla med brev, och en hund. Herregud, kan inte bli mer myz Àn sÄ hÀr. FörutsÀgbart som bara den men jag kunde ÀndÄ inte sluta lÀsa de typ fyra timmar den tog att dra igenom. Rekommenderas bara till feelgoodlovers. - 1 month ago

58 Likes
7 Comments
0
Det Àr ju inget bra med att vara sjuk MEN det Àr ÀndÄ lite gött att kunna lÀsa mellan sovpauserna. Har ju egentligen travar med böcker som ska lÀsas men ingen kÀndes passande till denna mosiga feberhjÀrna. Bra med Storytel dÄ. Och julböcker. Jag gillar Anna Fredriksson, hon Àr vass pÄ verklighetstrogna karaktÀrer och kÀnslor. 
Detta var en You've got mail-variant om ett par med barn som hamnat i slentriantrÀsket. Hon börjar tröttna pÄ honom (kommer inte ihÄg vad de hette, herregud, jag har/hade feber vid lÀsningen) och ger sig ut pÄ ett forum typ familjeliv och slÀnger ut frÄgan om hon ska lÀmna sin man. Av en hÀndelse lÀser mannen inlÀgget och fattar att det Àr frugan som skrivit detta (flÀmt!) SÄ han börjar chatta med henne under falsk flagg, nÀmligen Rudolf. Du kan aldrig ana vad som hÀnde sen!

Boken förÀndrade kanske inte mitt liv men det trodde jag eventuellt inte att den skulle göra heller.

Eftersom jag nu Àr inne pÄ min fjÀrde julbok ska jag se hur mÄnga jag lyckas klÀmma innan jag storknar! Tack för idén, @enforbannadpodd och @kattakvack!

Det Àr ju inget bra med att vara sjuk MEN det Àr ÀndÄ lite gött att kunna lÀsa mellan sovpauserna. Har ju egentligen travar med böcker som ska lÀsas men ingen kÀndes passande till denna mosiga feberhjÀrna. Bra med Storytel dÄ. Och julböcker. Jag gillar Anna Fredriksson, hon Àr vass pÄ verklighetstrogna karaktÀrer och kÀnslor. Detta var en You've got mail-variant om ett par med barn som hamnat i slentriantrÀsket. Hon börjar tröttna pÄ honom (kommer inte ihÄg vad de hette, herregud, jag har/hade feber vid lÀsningen) och ger sig ut pÄ ett forum typ familjeliv och slÀnger ut frÄgan om hon ska lÀmna sin man. Av en hÀndelse lÀser mannen inlÀgget och fattar att det Àr frugan som skrivit detta (flÀmt!) SÄ han börjar chatta med henne under falsk flagg, nÀmligen Rudolf. Du kan aldrig ana vad som hÀnde sen! Boken förÀndrade kanske inte mitt liv men det trodde jag eventuellt inte att den skulle göra heller. Eftersom jag nu Àr inne pÄ min fjÀrde julbok ska jag se hur mÄnga jag lyckas klÀmma innan jag storknar! Tack för idén, @enforbannadpodd och @kattakvack ! - 1 month ago

48 Likes
6 Comments
0
Vilken lÀsfröjd! 
Misslyckas igen misslyckas bÀttre Àr en bok om hur John Ajvide Lindqvists skriver. Men det Àr inte your regular sÄ-hÀr-gör-du utan snarare en inblick i författaren John Ajvide Lindqvists författarhuvud. Och vilken ynnest det Àr att fÄ kika in!
Författaren antecknar om sitt skrivande, samtidigt som han skriver sin roman. Boken bestÄr alltsÄ av aneckningar frÄn varje roman JAL har slÀppt, och det handlar om flow, skrivkramp, hur ska jag göra nu osv, och författarens tankar om dessa anteckningar. SÄ en meta-meta-bok om skrivande alltsÄ. Och jag Àlskar det!

Boken pÄminner lite om Att skriva av King och JAL refererar hyfsat mycket till den. Det mÀrks att författaren ser King som en king. 
Rekomenderas till alla som gillar att lÀsa om skrivande samt alla som vill ha en behind the scenes till JAL författarskap.

Älskar sĂ„dna hĂ€r böcker - VILL HA MER!

#johnajvidelindqvist #misslyckasigenmisslyckasbÀttre #ordfrontförlag #boktips

Vilken lĂ€sfröjd! Misslyckas igen misslyckas bĂ€ttre Ă€r en bok om hur John Ajvide Lindqvists skriver. Men det Ă€r inte your regular sĂ„-hĂ€r-gör-du utan snarare en inblick i författaren John Ajvide Lindqvists författarhuvud. Och vilken ynnest det Ă€r att fĂ„ kika in! Författaren antecknar om sitt skrivande, samtidigt som han skriver sin roman. Boken bestĂ„r alltsĂ„ av aneckningar frĂ„n varje roman JAL har slĂ€ppt, och det handlar om flow, skrivkramp, hur ska jag göra nu osv, och författarens tankar om dessa anteckningar. SĂ„ en meta-meta-bok om skrivande alltsĂ„. Och jag Ă€lskar det! Boken pĂ„minner lite om Att skriva av King och JAL refererar hyfsat mycket till den. Det mĂ€rks att författaren ser King som en king. Rekomenderas till alla som gillar att lĂ€sa om skrivande samt alla som vill ha en behind the scenes till JAL författarskap. Älskar sĂ„dna hĂ€r böcker - VILL HA MER! #johnajvidelindqvist #misslyckasigenmisslyckasbĂ€ttre #ordfrontförlag #boktips - 1 month ago

100 Likes
2 Comments
1
Ni gillar nĂ€r jag klipper lugg, ni gillar mina gamla hyllvĂ€rmare. Ni gillar San Marino, Murakami, Westö och Lykke. Och vad vi pratar om. Ni gillar sĂ„nt jag gillar lite extra mycket: lugg, riktigt bra böcker och Italien. Vi passar sĂ„ bra ihop 😘 #bestnine

Ni gillar nÀr jag klipper lugg, ni gillar mina gamla hyllvÀrmare. Ni gillar San Marino, Murakami, Westö och Lykke. Och vad vi pratar om. Ni gillar sÄnt jag gillar lite extra mycket: lugg, riktigt bra böcker och Italien. Vi passar sÄ bra ihop #bestnine - 1 month ago

142 Likes
2 Comments
0
RÀknas detta egentligen som en bok? Att ha "lÀst" en kokbok borde vÀl egentligen vara att ha lagat igenom nÀstan samtliga rÀtter.
Det har inte jag gjort.  DÀremot har jag lÀst all text samt lagat ett gÀng rÀtter.

Jag Àr inte en sÄn som Àr "intresserad av matlagning", men för första gÄngen blir jag inspirerad och faktiskt sugen pÄ att laga mat ur en kokbok och jag tror det Àr för att jag upplever ett nytÀnk hos författaren/kocken. Det Àr mycket möjligt att andra kokböcker Àr likadana (tipsa mig gÀrna, kanske blir en ny fix), men det Àr nÄgot med konceptet plÄtmat som bara tilltalar mig. Det Àr enkelt och uppmuntrar till lekfullhet. Tuvessonskan har ett hÀrligt skitsamma-tÀnk: om det inte blir gott sÄ tryck ner allt i ett bröd och drÀnk i sÄs, bara det blir gott. 
Med nytÀnk menar jag att hon inte utgÄr ifrÄn animaliskt protein som bas och att allt annat ska kretsa runt det. Intr hellrr byter hon ut köttet mot ett vegetariskt alternativ utan hon vÀnder uppochned pÄ det traditionella mattÀnket och lÄter oss tÀnka nytt. I like!
Dessutom finnt det inte en enda hÀlso-pekpinne sÄ lÄngt ögat nÄr, inget tugg (haha) om "nyttighet" (vad Àr ens nyttigt numer, det beror ju helt pÄ vilken diet du gÄr pÄ) eller uteslutande av mat-typ - sÄ befriande i sur kvarg och chiahelvetet vi lever i. 
Och allt jag lagat ur den hÀr har varit gott! Win!

#plÄtmat #tuvessonskan #Norstedts

RÀknas detta egentligen som en bok? Att ha "lÀst" en kokbok borde vÀl egentligen vara att ha lagat igenom nÀstan samtliga rÀtter. Det har inte jag gjort. DÀremot har jag lÀst all text samt lagat ett gÀng rÀtter. Jag Àr inte en sÄn som Àr "intresserad av matlagning", men för första gÄngen blir jag inspirerad och faktiskt sugen pÄ att laga mat ur en kokbok och jag tror det Àr för att jag upplever ett nytÀnk hos författaren/kocken. Det Àr mycket möjligt att andra kokböcker Àr likadana (tipsa mig gÀrna, kanske blir en ny fix), men det Àr nÄgot med konceptet plÄtmat som bara tilltalar mig. Det Àr enkelt och uppmuntrar till lekfullhet. Tuvessonskan har ett hÀrligt skitsamma-tÀnk: om det inte blir gott sÄ tryck ner allt i ett bröd och drÀnk i sÄs, bara det blir gott. Med nytÀnk menar jag att hon inte utgÄr ifrÄn animaliskt protein som bas och att allt annat ska kretsa runt det. Intr hellrr byter hon ut köttet mot ett vegetariskt alternativ utan hon vÀnder uppochned pÄ det traditionella mattÀnket och lÄter oss tÀnka nytt. I like! Dessutom finnt det inte en enda hÀlso-pekpinne sÄ lÄngt ögat nÄr, inget tugg (haha) om "nyttighet" (vad Àr ens nyttigt numer, det beror ju helt pÄ vilken diet du gÄr pÄ) eller uteslutande av mat-typ - sÄ befriande i sur kvarg och chiahelvetet vi lever i. Och allt jag lagat ur den hÀr har varit gott! Win! #plÄtmat #tuvessonskan #Norstedts - 1 month ago

96 Likes
28 Comments
2
Denna fĂ€rgbomb lĂ€ste jag för min 8-Ă„ring idag. Är sĂ„ glad att hon gillar bilderböcker fortfarande, Ă€ven om vi oftare lĂ€ser kapitelböcker med fĂ€rre bilder. De böcker hon lĂ€ser i skolan Ă€r manga och serieböcker och jag vet inte riktigt om det Ă€r för att hon gillar bilder eller bara försöker slippa undan haha. Men sĂ„ gillar hon att teckna med sĂ„. Är ju livrĂ€dd att hon inte ska bli en lĂ€sande person. Jaja.

Den hÀr var rolig tyckte 8-Äringen som skrattade högt flera gÄnger och ville höra den direkt igen. Handlar om nÄgon arg typ som hatar, ja, kaniner och blommor och barn. Och Àlskar korv med grus pÄ och döda krÄkor.

Rolig för bÄde smÄ och stora!

Denna fĂ€rgbomb lĂ€ste jag för min 8-Ă„ring idag. Är sĂ„ glad att hon gillar bilderböcker fortfarande, Ă€ven om vi oftare lĂ€ser kapitelböcker med fĂ€rre bilder. De böcker hon lĂ€ser i skolan Ă€r manga och serieböcker och jag vet inte riktigt om det Ă€r för att hon gillar bilder eller bara försöker slippa undan haha. Men sĂ„ gillar hon att teckna med sĂ„. Är ju livrĂ€dd att hon inte ska bli en lĂ€sande person. Jaja. Den hĂ€r var rolig tyckte 8-Ă„ringen som skrattade högt flera gĂ„nger och ville höra den direkt igen. Handlar om nĂ„gon arg typ som hatar, ja, kaniner och blommor och barn. Och Ă€lskar korv med grus pĂ„ och döda krĂ„kor. Rolig för bĂ„de smĂ„ och stora! - 1 month ago

60 Likes
2 Comments
1
Nora eller Brinn Oslo Brinn handlar om Johanna som Àr ihop med Emil. Emils ex heter Nora, men J bryr sig inte sÄ mycket tills hon en dag rÄkar se att de fortfarande har kontakt. Detta sÀtter igÄng en svÄr svartsjuka hos J. J letar upp Nora pÄ Instagram och alldeles snart Àr hon besatt av att leta upp allt som har med N att göra. Samtigit lider J av endometrios. Snart vet lÀsaren inte riktigt vad som Àr svartsjuka och endometrios, dÄ smÀrtan avlöser varandra. Eller visst vet vi det, men det fysiska lidandet Àr sÄ likt det psykiska. Tycker jag. 
Och boken handlar om detta. Sjukdomen och svartsjukan. Och det blir inte trÄkigt!
Samtidigt hander det om hur vi betraktar och vad vi visar upp i sociala medier. Författaren refererar till mÀnniskor i kulturen som upplevt liknande saker (mensvÀrk och svartsjuka) och det kÀnns lite som en ny genre: skriva om upplevda hÀndelser och hÀnvisa till liknande upplevelser i vetenskap och kultur.
TÀnker frÀmst pÄ böcker som den hÀr, Malström och Om döden tagit nÄgonting ifrÄn dig ge det tillbaka.

Vad kallar vi denna genre? EssÀroman? KÀllgranskad autofiktion? Finns det ett namn pÄ detta?

Nora eller Brinn Oslo brinn rekommenderas. Det Àr ingen rafflande historia men sÄ SJUKT vÀlskriven att jag dör lite. Och den Àr rolig!  Har lÀst att vissa tycker att det stör lÀsningen att svenskan Àr blandad med danska och norska men det störde inte mig nÀmnvÀrt.

Nora eller Brinn Oslo Brinn handlar om Johanna som Àr ihop med Emil. Emils ex heter Nora, men J bryr sig inte sÄ mycket tills hon en dag rÄkar se att de fortfarande har kontakt. Detta sÀtter igÄng en svÄr svartsjuka hos J. J letar upp Nora pÄ Instagram och alldeles snart Àr hon besatt av att leta upp allt som har med N att göra. Samtigit lider J av endometrios. Snart vet lÀsaren inte riktigt vad som Àr svartsjuka och endometrios, dÄ smÀrtan avlöser varandra. Eller visst vet vi det, men det fysiska lidandet Àr sÄ likt det psykiska. Tycker jag. Och boken handlar om detta. Sjukdomen och svartsjukan. Och det blir inte trÄkigt! Samtidigt hander det om hur vi betraktar och vad vi visar upp i sociala medier. Författaren refererar till mÀnniskor i kulturen som upplevt liknande saker (mensvÀrk och svartsjuka) och det kÀnns lite som en ny genre: skriva om upplevda hÀndelser och hÀnvisa till liknande upplevelser i vetenskap och kultur. TÀnker frÀmst pÄ böcker som den hÀr, Malström och Om döden tagit nÄgonting ifrÄn dig ge det tillbaka. Vad kallar vi denna genre? EssÀroman? KÀllgranskad autofiktion? Finns det ett namn pÄ detta? Nora eller Brinn Oslo brinn rekommenderas. Det Àr ingen rafflande historia men sÄ SJUKT vÀlskriven att jag dör lite. Och den Àr rolig! Har lÀst att vissa tycker att det stör lÀsningen att svenskan Àr blandad med danska och norska men det störde inte mig nÀmnvÀrt. - 1 month ago

101 Likes
6 Comments
2
Load more posts
2018 - © Deskgram. All rights reserved.