barnensboktips(tagged in)

Barnböcker, boktips 0-18 år

Bokredaktör på magasinet KOKO
Ca 1/dag
Främst nya ibland teman
Mor till 3(🧒🏼10🏼4 🏼2)
Augustambassadör-18
Välkommen! /Johanna
Kontakt: DM/mail📬

Måndag, vab och någon form av ryggskott... Starten på sportlovet kunde varit bättre! Det har ju rasslat in följare här i stadig takt så jag tänkte passa på att köra en frågestund. Fråga vad du vill, antingen här eller i stories så svarar jag på så mycket jag hinner. Vad är du nyfiken på? Tack till er alla som hänger här, så kul att ni vill följa!
.
#barnensboktips #boktips #frågestund #barnbok #sagostund #högläsning #ungdomsbok #läslust #läslov #sportlov #minirodini

Måndag, vab och någon form av ryggskott... Starten på sportlovet kunde varit bättre! Det har ju rasslat in följare här i stadig takt så jag tänkte passa på att köra en frågestund. Fråga vad du vill, antingen här eller i stories så svarar jag på så mycket jag hinner. Vad är du nyfiken på? Tack till er alla som hänger här, så kul att ni vill följa! . #barnensboktips #boktips #frågestund #barnbok #sagostund #högläsning #ungdomsbok #läslust #läslov #sportlov #minirodini - 5 days ago

153 Likes
58 Comments
1
Har ni gått på teater någon gång med era barn? Här gick vi ofta med vår äldsta, med de två yngsta har vi avvaktat lite men nu är vi igång! En fantastisk upplevelse som jag hoppas alla barn får ta del av någon gång, antingen genom förskola/skola eller med familjen.
.
I helgen gästspelade @boulevardteatern hos @denlillateatern i Uppsala. De satte upp en pjäs baserad på en av barnens favoritböcker ”Hugo -Elak, blodtörstig och... jättefarlig?” Om Hugo som blir utslängd från cirkusen och hamnar mitt i skogen bland djur som tror han är ett monster. Själv vill han helst få kompisar, hjälpa till och bjuda på fika.
.
Föreställningen var en given succé! Finurligt utnyttjad rekvisita, musikinslag, roliga kostymer och inbjudande skådespelarinsatser där ensemblen verkligen fick med sig publiken. Föreställningen rekommenderas varmt om ni får tillfälle att se den och boken av Mia Nilsson passar fint från ca 2 år och uppåt. En ny bok om Hugo kommer lite senare i vår så håll utkik.
.
#hugoelakblodtörstigochjättefarlig #mianilsson #bonniercarlsen #barnensboktips #boulevardteatern #denlillateatern #barnteater #boktips #bilderbok #barnbok #barnkultur #teater #högläsning #uppsala

Har ni gått på teater någon gång med era barn? Här gick vi ofta med vår äldsta, med de två yngsta har vi avvaktat lite men nu är vi igång! En fantastisk upplevelse som jag hoppas alla barn får ta del av någon gång, antingen genom förskola/skola eller med familjen. . I helgen gästspelade @boulevardteatern hos @denlillateatern i Uppsala. De satte upp en pjäs baserad på en av barnens favoritböcker ”Hugo -Elak, blodtörstig och... jättefarlig?” Om Hugo som blir utslängd från cirkusen och hamnar mitt i skogen bland djur som tror han är ett monster. Själv vill han helst få kompisar, hjälpa till och bjuda på fika. . Föreställningen var en given succé! Finurligt utnyttjad rekvisita, musikinslag, roliga kostymer och inbjudande skådespelarinsatser där ensemblen verkligen fick med sig publiken. Föreställningen rekommenderas varmt om ni får tillfälle att se den och boken av Mia Nilsson passar fint från ca 2 år och uppåt. En ny bok om Hugo kommer lite senare i vår så håll utkik. . #hugoelakblodtörstigochjättefarlig #mianilsson #bonniercarlsen #barnensboktips #boulevardteatern #denlillateatern #barnteater #boktips #bilderbok #barnbok #barnkultur #teater #högläsning #uppsala - 25 days ago

281 Likes
27 Comments
5
”-Ensamhet är något du känner, inte något du är. Kom ihåg det, säger herr Insekt samtidigt som han tar av sig hatten och sätter den på mitt huvud.”
.
I ”Ensam i Bokstävernas Land” möter vi flickan Elba. En dag hittar hon en karta där hon med alfabetets hjälp ska hitta till Bokstävernas land. Längs vägen stöter hon på både hinder och vänner samtidigt som hon brottas med rädslorna inom sig.
.
Anna Sylvan och Malin Mighetto är sedan tidigare kända för sina print och tapeter med djurbarn under namnet Mrs Mighetto. De flesta Instagramanvändare lär ha stött på deras bilder i såväl svenska som utländska barnrum. Till varje print som Malin illustrerat har Anna skrivit korta berättelser och karaktärsbeskrivningar och nu har de tagit steget in i bilderboksvärlden.
.
Här bjuds vi in till en sagovärld fylld av talande djur och märkliga karaktärer. Berättelsen för tankarna till ”Alice i Underlandet” och är stundtals lika besynnerligt märklig och skruvad. Istället för den stressade kaninen får vi här möta herr Insekt som bjuder på såväl juice som en och annan insikt.
.
Det här är en otroligt vackert illustrerad saga som spänner mellan dröm och verklighet. Om känslan av ensamhet och mod att våga upptäcka världen.
.
Att man valt alfabetet som ramverk för berättelsen gör att den stundtals haltar en aning, att nästa bokstav måste föra handlingen framåt. Det är visserligen roligt att leta detaljer med samma begynnelsebokstav i illustrationerna men sagan hade blivit ännu bättre om den fått flyga fritt.
.
En fröjd för ögat som rekommenderas för små och stora drömmare från ca 4 år till såväl läsning som att rama in hänga på väggen. Boken finns till försäljning hos Bokus (jag har lagt in en direktlänk i stories) samt hos några webshopar listade hos @mrsmighetto Vill ni norpa ett ex ska ni nog vara snabba, den första upplagan sålde slut på ett dygn! Finns utgiven på svenska och engelska.
.
#ensamibokstävernasland #annasylvan #malinmighetto #missrut #mrsmighetto #barnensboktips #boktips #bilderbok #barnbok #högläsning #alfabetet #saga #sagostund #godnattsaga #hmkids #hmunicef #hm #lonelyinthelandofletters #bilderbokskonst #barnrumsinspo #maskerad #maskeradkläder #our_magical_picture

”-Ensamhet är något du känner, inte något du är. Kom ihåg det, säger herr Insekt samtidigt som han tar av sig hatten och sätter den på mitt huvud.” . I ”Ensam i Bokstävernas Land” möter vi flickan Elba. En dag hittar hon en karta där hon med alfabetets hjälp ska hitta till Bokstävernas land. Längs vägen stöter hon på både hinder och vänner samtidigt som hon brottas med rädslorna inom sig. . Anna Sylvan och Malin Mighetto är sedan tidigare kända för sina print och tapeter med djurbarn under namnet Mrs Mighetto. De flesta Instagramanvändare lär ha stött på deras bilder i såväl svenska som utländska barnrum. Till varje print som Malin illustrerat har Anna skrivit korta berättelser och karaktärsbeskrivningar och nu har de tagit steget in i bilderboksvärlden. . Här bjuds vi in till en sagovärld fylld av talande djur och märkliga karaktärer. Berättelsen för tankarna till ”Alice i Underlandet” och är stundtals lika besynnerligt märklig och skruvad. Istället för den stressade kaninen får vi här möta herr Insekt som bjuder på såväl juice som en och annan insikt. . Det här är en otroligt vackert illustrerad saga som spänner mellan dröm och verklighet. Om känslan av ensamhet och mod att våga upptäcka världen. . Att man valt alfabetet som ramverk för berättelsen gör att den stundtals haltar en aning, att nästa bokstav måste föra handlingen framåt. Det är visserligen roligt att leta detaljer med samma begynnelsebokstav i illustrationerna men sagan hade blivit ännu bättre om den fått flyga fritt. . En fröjd för ögat som rekommenderas för små och stora drömmare från ca 4 år till såväl läsning som att rama in hänga på väggen. Boken finns till försäljning hos Bokus (jag har lagt in en direktlänk i stories) samt hos några webshopar listade hos @mrsmighetto Vill ni norpa ett ex ska ni nog vara snabba, den första upplagan sålde slut på ett dygn! Finns utgiven på svenska och engelska. . #ensamibokstävernasland #annasylvan #malinmighetto #missrut #mrsmighetto #barnensboktips #boktips #bilderbok #barnbok #högläsning #alfabetet #saga #sagostund #godnattsaga #hmkids #hmunicef #hm #lonelyinthelandofletters #bilderbokskonst #barnrumsinspo #maskerad #maskeradkläder #our_magical_picture - 30 days ago

386 Likes
12 Comments
4
Gott nytt år kära följare! Hoppas ni har det bra! Här hade vi besök på dagen och firar kvällen med familjen. Lobster rolls och rosetter, tyll och Nutella. Nu blir det bok och Håkan i soffan i väntan på att de små ska somna. Uppklätt hemmamys, fint som snus.
.
Brukar sällan avge nyårslöften men 2018 blev året då jag tog steget att göra betydligt mer av det jag vill i livet. 2019 får således bli året då jag gör mindre av det jag inte vill. Balans känns som ett viktigt ledord för både mig och familjen. Har ni några löften eller önskningar inför det nya året?
.
#barnensboktips #gottnyttår #nyårslöfte #hmlanvin

Gott nytt år kära följare! Hoppas ni har det bra! Här hade vi besök på dagen och firar kvällen med familjen. Lobster rolls och rosetter, tyll och Nutella. Nu blir det bok och Håkan i soffan i väntan på att de små ska somna. Uppklätt hemmamys, fint som snus. . Brukar sällan avge nyårslöften men 2018 blev året då jag tog steget att göra betydligt mer av det jag vill i livet. 2019 får således bli året då jag gör mindre av det jag inte vill. Balans känns som ett viktigt ledord för både mig och familjen. Har ni några löften eller önskningar inför det nya året? . #barnensboktips #gottnyttår #nyårslöfte #hmlanvin - 2 months ago

255 Likes
15 Comments
3
Fortsätter mata er med julklappstips/bibliotekslån inför jullovet. Här kommer ett gäng av årets allra bästa böcker som passar från ca 9 år och uppåt. Tagga gärna någon som behöver tips! De flesta finns recenserade sedan tidigare här och/eller i KOKO.
.
”Den där Jonny Jonsson Johnson” av Elin Lindell. Detta tips utfärdas med varning för att sätta skumtomtarna i halsen av skratt. Varmt porträtt av Jonnys dråpliga tillvaro med skilda föräldrar och ett y-namn som bara kan leda till kriminalitet. Från ca 8 år.
.
”Älgflickan” av Malin Klingenberg. Ett klassiskt porträtt av att inte passa in bland klasskompisarna men med en ovanligt kavat och trygg huvudperson. Med ett vackert språk beskrivs skogen som den trygga tillflyktsorten där en oväntad vänskap uppstår. Från ca 10 år.
.
”Comedy Queen” av Jenny Jägerfeld. Ingen har väl missat denna? En av de bästa böckerna som getts ut i år. Augustnominerad och nu ser det ut som att den ska bli film också. Hurra!
.
”Arlo Finch i Eldsdalen” av John August. Scouter, magiska världar, amerikansk småstad och känslan av en Tim Burtonfilm. Från ca 9 år och långt uppåt.
.
”F som i sämst” av Cilla Jackert. Om Jonna som är sämst på allt och har en talangfull syster som alla avgudar. Från ca 9 år.
.
”Hjärtat är en knuten hand” av Ingrid Ovedie Volden. Berättelsen växlar mellan Oliver och Aline och deras vägar som möts i ett skolarbete. Från ca 9 år.
.
”Athena -grattis världen! Jag är här nu!” av Elin Ek. Humor för hela familjen när Athenas hybris drabbar världen. Läs gärna min intervju med Elin i nya KOKO. Från ca 8 år.
.
”Fågeltämjaren” av Karin Erlandsson. Spännande fortsättning på det storslagna äventyret i Legenden om Ögonstenen. Från ca 9 år.
.
”Ge mig Ivy Pockets huvud på ett fat” av Caleb Crisp. Ett tips från min 10-åring som tycker den här serien är ”helt sjukt bra”. Ibland läskigt men Ivy löser det mesta. Från ca 9 år.
.
#barnensboktips #barnensboktipsjulklappstips #julklappstips #boktips #barnbok #julklappar #högläsning #sagor #humor #spänning #läslust #läspepp @alfabetabokforlag @schildtssoderstroms @rabensjogren @naturochkultur @bonniercarlsen @modernistared

Fortsätter mata er med julklappstips/bibliotekslån inför jullovet. Här kommer ett gäng av årets allra bästa böcker som passar från ca 9 år och uppåt. Tagga gärna någon som behöver tips! De flesta finns recenserade sedan tidigare här och/eller i KOKO. . ”Den där Jonny Jonsson Johnson” av Elin Lindell. Detta tips utfärdas med varning för att sätta skumtomtarna i halsen av skratt. Varmt porträtt av Jonnys dråpliga tillvaro med skilda föräldrar och ett y-namn som bara kan leda till kriminalitet. Från ca 8 år. . ”Älgflickan” av Malin Klingenberg. Ett klassiskt porträtt av att inte passa in bland klasskompisarna men med en ovanligt kavat och trygg huvudperson. Med ett vackert språk beskrivs skogen som den trygga tillflyktsorten där en oväntad vänskap uppstår. Från ca 10 år. . ”Comedy Queen” av Jenny Jägerfeld. Ingen har väl missat denna? En av de bästa böckerna som getts ut i år. Augustnominerad och nu ser det ut som att den ska bli film också. Hurra! . ”Arlo Finch i Eldsdalen” av John August. Scouter, magiska världar, amerikansk småstad och känslan av en Tim Burtonfilm. Från ca 9 år och långt uppåt. . ”F som i sämst” av Cilla Jackert. Om Jonna som är sämst på allt och har en talangfull syster som alla avgudar. Från ca 9 år. . ”Hjärtat är en knuten hand” av Ingrid Ovedie Volden. Berättelsen växlar mellan Oliver och Aline och deras vägar som möts i ett skolarbete. Från ca 9 år. . ”Athena -grattis världen! Jag är här nu!” av Elin Ek. Humor för hela familjen när Athenas hybris drabbar världen. Läs gärna min intervju med Elin i nya KOKO. Från ca 8 år. . ”Fågeltämjaren” av Karin Erlandsson. Spännande fortsättning på det storslagna äventyret i Legenden om Ögonstenen. Från ca 9 år. . ”Ge mig Ivy Pockets huvud på ett fat” av Caleb Crisp. Ett tips från min 10-åring som tycker den här serien är ”helt sjukt bra”. Ibland läskigt men Ivy löser det mesta. Från ca 9 år. . #barnensboktips #barnensboktipsjulklappstips #julklappstips #boktips #barnbok #julklappar #högläsning #sagor #humor #spänning #läslust #läspepp @alfabetabokforlag @schildtssoderstroms @rabensjogren @naturochkultur @bonniercarlsen @modernistared - 2 months ago

282 Likes
35 Comments
14
TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD MEN BÖSSAN ÄR ÖPPEN ÅRET UT
.
Nu kör vi! Självklart är @barnensboktips med och stöttar Musikhjälpen i år igen! Denna gång är temat ”Alla har rätt att funka olika”.
.
Vill du vara med? Skänk isåfall valfritt belopp till Barnens boktips digitala sparbössa. Målet är att slå förra årets insamling som uppgick till strax över 5000 kr. Följ tillfälliga länken i profilen för att komma till bössan.
.
Vill du dessutom ha chansen att vinna ett bokpaket? Tre personer som bidrar med valfritt belopp till bössan vinner varsitt paket för önskad ålder som skickas så det kommer fram innan jul. Hur bra?
.
1) Lämna en kommentar nedan där du anger ålder på barnet du vill vinna till samt tipsar om en bok som berör funktionsvariation i någon form (helst för 0-18 år men även skönlitteratur och fackböcker för vuxna går fint).
.
2) Helt valfritt men om du vill får du gärna tipsa andra att bidra till bössan (påverkar ej dina chanser i tävlingen) så vi får in så mkt pengar som möjligt.
.
3) Tävlingen avslutas sön 16e och tre vinnare får sina paket skickade inom Sverige.
.
4) Tävlingen är min egen och har inget samröre med Instagram, ej sponsrad.
.
5) Lycka till o nu kör vi!
.
#barnensboktips #mh18 #musikhjälpen #barnensboktipsförmusikhjälpen #musikhjälpen2018 #barnensboktipstävling #boktips #bokpaket #julklapp #funkis #funktionsvariation

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD MEN BÖSSAN ÄR ÖPPEN ÅRET UT . Nu kör vi! Självklart är @barnensboktips med och stöttar Musikhjälpen i år igen! Denna gång är temat ”Alla har rätt att funka olika”. . Vill du vara med? Skänk isåfall valfritt belopp till Barnens boktips digitala sparbössa. Målet är att slå förra årets insamling som uppgick till strax över 5000 kr. Följ tillfälliga länken i profilen för att komma till bössan. . Vill du dessutom ha chansen att vinna ett bokpaket? Tre personer som bidrar med valfritt belopp till bössan vinner varsitt paket för önskad ålder som skickas så det kommer fram innan jul. Hur bra? . 1) Lämna en kommentar nedan där du anger ålder på barnet du vill vinna till samt tipsar om en bok som berör funktionsvariation i någon form (helst för 0-18 år men även skönlitteratur och fackböcker för vuxna går fint). . 2) Helt valfritt men om du vill får du gärna tipsa andra att bidra till bössan (påverkar ej dina chanser i tävlingen) så vi får in så mkt pengar som möjligt. . 3) Tävlingen avslutas sön 16e och tre vinnare får sina paket skickade inom Sverige. . 4) Tävlingen är min egen och har inget samröre med Instagram, ej sponsrad. . 5) Lycka till o nu kör vi! . #barnensboktips #mh18 #musikhjälpen #barnensboktipsförmusikhjälpen #musikhjälpen2018 #barnensboktipstävling #boktips #bokpaket #julklapp #funkis #funktionsvariation - 2 months ago

202 Likes
26 Comments
2
Hej! Lite stiltje här för första gången sedan jag startade kontot. Ibland kommer livet i vägen och man stannar upp ett slag. Veckan har ägnats åt vab med ytterst lite läsande för egen del, desto mer för den snoriga damen i bild. Hur har ni det i novembermörkret? Håller ni er friska? Själv drömmer jag mig tillbaka till förra året då vi befann oss på NZ där sommaren kom. Mitt livs bästa november. Snart kommer lite julklappstips och annat skoj, håll ut!
.
#barnensboktips #boktips #barnbok #bilderbok #lästips #högläsning #vab #småbarnsliv #november

Hej! Lite stiltje här för första gången sedan jag startade kontot. Ibland kommer livet i vägen och man stannar upp ett slag. Veckan har ägnats åt vab med ytterst lite läsande för egen del, desto mer för den snoriga damen i bild. Hur har ni det i novembermörkret? Håller ni er friska? Själv drömmer jag mig tillbaka till förra året då vi befann oss på NZ där sommaren kom. Mitt livs bästa november. Snart kommer lite julklappstips och annat skoj, håll ut! . #barnensboktips #boktips #barnbok #bilderbok #lästips #högläsning #vab #småbarnsliv #november - 3 months ago

217 Likes
22 Comments
8
Smälter intryck från kritikkurs och passar på att köra frågestund. Ställ din fråga här eller i stories!
.
Allt mellan himmel och jord: Något du är nyfiken på, något du undrar eller kanske något du efterlyser?
.
Och missa för allt i världen inte tävlingen där du kan vinna valfri bok bland de Augustnominerade (se tidigare post)!
.
📸: @johanneswberg .
#barnensboktips #frågestund #boktips #barnbok #ungdomsbok #bilderbok #högläsning

Smälter intryck från kritikkurs och passar på att köra frågestund. Ställ din fråga här eller i stories! . Allt mellan himmel och jord: Något du är nyfiken på, något du undrar eller kanske något du efterlyser? . Och missa för allt i världen inte tävlingen där du kan vinna valfri bok bland de Augustnominerade (se tidigare post)! . 📸: @johanneswberg . #barnensboktips #frågestund #boktips #barnbok #ungdomsbok #bilderbok #högläsning - 3 months ago

143 Likes
44 Comments
1
Vad läser ni i helgen? Själva eller med ett barn?
Barn gör som vi gör och om vi vuxna läser i barnens närhet så väcker vi nyfikenhet inför böckernas värld. Man kanske läser på vägen till jobbet och när man ska sova men om barnen aldrig ser er läsa så blir det svårt att förstå varför de ska läsa.
.
Så, min uppmaning till er, läs så det syns!
.
📸: @johanneswberg
.
#barnensboktips #läslust #läspepp #lässådetsyns #barnbok #boktips #bilderbok #kartbok #jojje5år #ellenkarlsson @ellensbocker #monikaforsberg @monika_forsberg #naturochkultur @naturochkultur #nuärdetsent #emmaadbåge @emmaadbage #rabenochsjögren @rabensjogren #kartor #alfabeta @alfabetabokforlag #hemmahosharaldhenriksson #ujebrandelius @ujebrandelius #claradackenberg @claradackenberg #lillapiratförlaget @lillapiratforlaget

Vad läser ni i helgen? Själva eller med ett barn? Barn gör som vi gör och om vi vuxna läser i barnens närhet så väcker vi nyfikenhet inför böckernas värld. Man kanske läser på vägen till jobbet och när man ska sova men om barnen aldrig ser er läsa så blir det svårt att förstå varför de ska läsa. . Så, min uppmaning till er, läs så det syns! . 📸: @johanneswberg . #barnensboktips #läslust #läspepp #lässådetsyns #barnbok #boktips #bilderbok #kartbok #jojje5år #ellenkarlsson @ellensbocker #monikaforsberg @monika_forsberg #naturochkultur @naturochkultur #nuärdetsent #emmaadbåge @emmaadbage #rabenochsjögren @rabensjogren #kartor #alfabeta @alfabetabokforlag #hemmahosharaldhenriksson #ujebrandelius @ujebrandelius #claradackenberg @claradackenberg #lillapiratförlaget @lillapiratforlaget - 3 months ago

284 Likes
34 Comments
1
Hej! Idag tipsar jag om fem favoritböcker för förskoleåldern inne hos @pysslingenforskolor Kika in där vettja!
.
Ping @marcusgunnar @lisenadbage @lindabondestam @emmavirke @saragimbergsson @brombergsforlag @bonniercarlsen @forlagetm @lillapiratforlaget 😘📚
.
#barnensboktips #boktips #förskola #barnbok #barnböcker #småbarnsbok #småbarnsböcker #bilderbok #bilderböcker #läslust #högläsning #förskolebarn #småbarn #småbarnsliv #familjeliv #vimedbarn

Hej! Idag tipsar jag om fem favoritböcker för förskoleåldern inne hos @pysslingenforskolor Kika in där vettja! . Ping @marcusgunnar @lisenadbage @lindabondestam @emmavirke @saragimbergsson @brombergsforlag @bonniercarlsen @forlagetm @lillapiratforlaget . #barnensboktips #boktips #förskola #barnbok #barnböcker #småbarnsbok #småbarnsböcker #bilderbok #bilderböcker #läslust #högläsning #förskolebarn #småbarn #småbarnsliv #familjeliv #vimedbarn - 4 months ago

198 Likes
12 Comments
1
Om det inte framgår av bilden så rekommenderar vi operan ”När då då” å det varmaste❤️Pija Lindenbaum har skrivit libretto och scenografi. Berättelsen bygger löst på ”Bidde det då” men istället för mannen som går till skräddaren är det istället barnet Bobo som försöker träffa pappa Pappsen. Men allt skjuts hela tiden upp och allt ska ske ”om lördag”.
.
Alldeles fantastiskt fint från ca 5 år och uppåt (men min 4-åring var som synes väldigt nöjd med sin operapremiär).
.
Spelas en vecka till på Kungliga Operan i Stockholm och sedan åker den vidare till Helsingborg. Tagga gärna någon i Sthlm eller Helsingborg för detta vill ni inte missa!
.
UPPDATERING: Enstaka biljetter ska finnas på to och fre i Stockholm, inga numrerade sittplatser så man får sitta var man vill. Håller tummarna för att ni i Stockholm och i Helsingborgstrakten lyckas knipa någon biljett!
.
#barnensboktips #barnensboktipspåturné #kungligaoperan #närdådå #pijalindenbaum @pijalindenbaumofficial #biddedetdå @kungligaoperan #barnopera #opera #operaförbarn #barnkultur

Om det inte framgår av bilden så rekommenderar vi operan ”När då då” å det varmaste️Pija Lindenbaum har skrivit libretto och scenografi. Berättelsen bygger löst på ”Bidde det då” men istället för mannen som går till skräddaren är det istället barnet Bobo som försöker träffa pappa Pappsen. Men allt skjuts hela tiden upp och allt ska ske ”om lördag”. . Alldeles fantastiskt fint från ca 5 år och uppåt (men min 4-åring var som synes väldigt nöjd med sin operapremiär). . Spelas en vecka till på Kungliga Operan i Stockholm och sedan åker den vidare till Helsingborg. Tagga gärna någon i Sthlm eller Helsingborg för detta vill ni inte missa! . UPPDATERING: Enstaka biljetter ska finnas på to och fre i Stockholm, inga numrerade sittplatser så man får sitta var man vill. Håller tummarna för att ni i Stockholm och i Helsingborgstrakten lyckas knipa någon biljett! . #barnensboktips #barnensboktipspåturné #kungligaoperan #närdådå #pijalindenbaum @pijalindenbaumofficial #biddedetdå @kungligaoperan #barnopera #opera #operaförbarn #barnkultur - 4 months ago

239 Likes
27 Comments
3
Wow! Nu är ni 9000 som följer! Jag blir så glad över alla era kommentarer, frågor och meddelanden. Stort tack!
.
Jag passar härmed på att släppa en nyhet som jag vet många har hoppats på, jag har numera även en blogg!
.
Tanken är att den ska underlätta för er när ni söker efter olika teman, kategorier eller böcker för en viss ålder. Nu finns alla tips härifrån inlagda där. Hur bra?
.
Med tanke på hur evinnerligt mycket tid och möda det tagit att knåpa ihop så hoppas jag verkligen att ni kommer nyttja den😬
.
Så, varmt välkomna till www.barnensboktips.se ❤️📚(länk uppe i profilen).
.
Kommentera gärna vad ni tycker om den och om ni önskar att jag ska skriva något särskilt innehåll där? Fritt fram att önska!
.
I bild: Min äldsta bokälskare läser ”Mördarens apa” av Jakob Wegelius. Foto: @johanneswberg
.
#barnensboktips #barnensboktipsblogg

Wow! Nu är ni 9000 som följer! Jag blir så glad över alla era kommentarer, frågor och meddelanden. Stort tack! . Jag passar härmed på att släppa en nyhet som jag vet många har hoppats på, jag har numera även en blogg! . Tanken är att den ska underlätta för er när ni söker efter olika teman, kategorier eller böcker för en viss ålder. Nu finns alla tips härifrån inlagda där. Hur bra? . Med tanke på hur evinnerligt mycket tid och möda det tagit att knåpa ihop så hoppas jag verkligen att ni kommer nyttja den😬 . Så, varmt välkomna till www.barnensboktips.se (länk uppe i profilen). . Kommentera gärna vad ni tycker om den och om ni önskar att jag ska skriva något särskilt innehåll där? Fritt fram att önska! . I bild: Min äldsta bokälskare läser ”Mördarens apa” av Jakob Wegelius. Foto: @johanneswberg . #barnensboktips #barnensboktipsblogg - 4 months ago

508 Likes
49 Comments
1
Tips! Imorse inledde jag bokmässedagen med att medverka i P1 morgon. Tillsammans med Årets bibliotekarie Elisabeth Skog pratade jag trender och boktips ur BoU-utgivningen i år. Ca 6 min långt. Lyssna gärna! Tillfällig länk i profil👆
.
#barnensboktips #p1morgon #p1 #sverigesradio #boktips #barnbok #bilderbok #bokmässan #bokmässan2018 #åretsbibliotekarie

Tips! Imorse inledde jag bokmässedagen med att medverka i P1 morgon. Tillsammans med Årets bibliotekarie Elisabeth Skog pratade jag trender och boktips ur BoU-utgivningen i år. Ca 6 min långt. Lyssna gärna! Tillfällig länk i profil . #barnensboktips #p1morgon #p1 #sverigesradio #boktips #barnbok #bilderbok #bokmässan #bokmässan2018 #åretsbibliotekarie - 5 months ago

192 Likes
7 Comments
7
Glada nyheter!
I år har jag den stora äran att få vara Augustambassadör. Jag kommer att bevaka barn- och ungdomskategorin samt Lilla Augustpriset vilket känns otroligt roligt! Så under hösten och fram till prisutdelningen kommer ni att få ta del av tankar kring vem som kan tänkas bli nominerad, rapportering från event knutna till priset samt givetvis själva galan den 26:e november. Augustpriset firar 30 år i år och är Sveriges finaste litteraturpris. Nu kör vi!
.
#barnensboktips #augustpriset #augustambassadör #augustambassadör2018 #augustpriset2018 @augustpriset #barnlitteratur #barnochungdomsböcker #boktips 📸: @johanneswberg

Glada nyheter! I år har jag den stora äran att få vara Augustambassadör. Jag kommer att bevaka barn- och ungdomskategorin samt Lilla Augustpriset vilket känns otroligt roligt! Så under hösten och fram till prisutdelningen kommer ni att få ta del av tankar kring vem som kan tänkas bli nominerad, rapportering från event knutna till priset samt givetvis själva galan den 26:e november. Augustpriset firar 30 år i år och är Sveriges finaste litteraturpris. Nu kör vi! . #barnensboktips #augustpriset #augustambassadör #augustambassadör2018 #augustpriset2018 @augustpriset #barnlitteratur #barnochungdomsböcker #boktips 📸: @johanneswberg - 5 months ago

624 Likes
138 Comments
2
Tiden går! Idag är det två år sedan jag startade det här kontot. I min första post visade jag upp de cernitlerafigurer jag gjort utifrån Stina Wirséns bok ”Vem blöder?”. Att ni skulle bli så många följare är ju helt fantastiskt! Någon som hängt med från början?
.
Tanken med kontot var att få utlopp för min ständiga lust att tipsa om barn- och ungdomsböcker och med förhoppningen att nå ut till fler än bara bekantskapskretsen och folk som råkat se förvirrade ut bredvid mig i någon bokhandel eller på bibblan😉.
.
Tack vare kontot har jag fått svara på massor av era frågor och dm samt tipsa om alla härliga böcker som finns att upptäcka bland utgivningen i Sverige.
.
Det är också tack vare kontot som jag fått bättre inblick i förlagsvärlden, fått ta del av boksamtal samt börjat skriva och göra intervjuer för magasinet KOKO. Jag hoppas och tror att det ska leda till ännu fler bra och roliga saker framöver. Näst på tur blir bokmässan i Göteborg. Jag hoppas ni vill följa med!
❤️
#barnensboktips #barnensboktipsfyllerår #boktips #barnbok #ungdomsbok #läslust #läspepp #barnbokstips #bokmässan #bokmässan2018 #boktipsbarn #bookstagram

Tiden går! Idag är det två år sedan jag startade det här kontot. I min första post visade jag upp de cernitlerafigurer jag gjort utifrån Stina Wirséns bok ”Vem blöder?”. Att ni skulle bli så många följare är ju helt fantastiskt! Någon som hängt med från början? . Tanken med kontot var att få utlopp för min ständiga lust att tipsa om barn- och ungdomsböcker och med förhoppningen att nå ut till fler än bara bekantskapskretsen och folk som råkat se förvirrade ut bredvid mig i någon bokhandel eller på bibblan. . Tack vare kontot har jag fått svara på massor av era frågor och dm samt tipsa om alla härliga böcker som finns att upptäcka bland utgivningen i Sverige. . Det är också tack vare kontot som jag fått bättre inblick i förlagsvärlden, fått ta del av boksamtal samt börjat skriva och göra intervjuer för magasinet KOKO. Jag hoppas och tror att det ska leda till ännu fler bra och roliga saker framöver. Näst på tur blir bokmässan i Göteborg. Jag hoppas ni vill följa med! #barnensboktips #barnensboktipsfyllerår #boktips #barnbok #ungdomsbok #läslust #läspepp #barnbokstips #bokmässan #bokmässan2018 #boktipsbarn #bookstagram - 5 months ago

633 Likes
57 Comments
1
Bokfredag! Trevlig bokfrukost hos @bonniercarlsen med ett urval av höstens nyheter. Dessutom fick jag tillfälle att intervjua både Elin Ek och Ylva Hällen om böcker, tv-program och annat härligt. Toppenstart på helgen!
.
Är det någon av böckerna ni längtat efter eller är nyfikna på (recensioner kommer)?
.
Ljuvlig och aningen egoistisk hamster i sje-ljudsvrickningen ”Chinos tjocka kinder” av Maria Nilsson Thore.
.
Nyfiket och klåfingrigt för småbarn i ”Knotan knappar” av Per Bengtsson och Per Gustavsson.
.
Underbar 12-åring fylld av humor och längtan efter att rädda världen i Elin Eks ”Athena -Grattis världen! Jag är här nu!”
.
Melody Farshin berättade om sin debutbok ”Mizeria”. Efterlängtad uppväxtskildring om tonåringar i miljonprogrammets Husby.
.
Hisnande upplösning i den tionde och sista Pax-boken ”Draugen” av Åsa Larsson och Ingela Korsell. Illustratören Henrik Jonsson berättade om arbetet med serien och den fyra timmar långa signeringskön i Mariefred när blixten slog ner i slottstornet.
.
Efterlängtad ny Ylvaniabok släpps om ett par veckor! Ylva Hällen berättade lite om vad som händer med Alba och de andra väktarbarnen i uppföljaren ”Ylvania -de stulna skuggornas tid”.
.
Så bra bokhöst att jag inte vet var jag ska börja!
.
#bonniercarlsen #bokfrukost #barnensboktips #chinostjockakinder #marianilssonthore #knotanknappar #perbengtsson #pergustavsson #athenagrattisvärldenjagärhärnu #elinek #pax #åsalarsson #ingelakorsell #henrikjonsson #paxdraugen #mizeria #melodyfarshin #ylvania #destulnaskuggornastid #ylvahällen #marcusgunnarpettersson #boktips #bokprat #barnbok #bilderbok #högläsning

Bokfredag! Trevlig bokfrukost hos @bonniercarlsen med ett urval av höstens nyheter. Dessutom fick jag tillfälle att intervjua både Elin Ek och Ylva Hällen om böcker, tv-program och annat härligt. Toppenstart på helgen! . Är det någon av böckerna ni längtat efter eller är nyfikna på (recensioner kommer)? . Ljuvlig och aningen egoistisk hamster i sje-ljudsvrickningen ”Chinos tjocka kinder” av Maria Nilsson Thore. . Nyfiket och klåfingrigt för småbarn i ”Knotan knappar” av Per Bengtsson och Per Gustavsson. . Underbar 12-åring fylld av humor och längtan efter att rädda världen i Elin Eks ”Athena -Grattis världen! Jag är här nu!” . Melody Farshin berättade om sin debutbok ”Mizeria”. Efterlängtad uppväxtskildring om tonåringar i miljonprogrammets Husby. . Hisnande upplösning i den tionde och sista Pax-boken ”Draugen” av Åsa Larsson och Ingela Korsell. Illustratören Henrik Jonsson berättade om arbetet med serien och den fyra timmar långa signeringskön i Mariefred när blixten slog ner i slottstornet. . Efterlängtad ny Ylvaniabok släpps om ett par veckor! Ylva Hällen berättade lite om vad som händer med Alba och de andra väktarbarnen i uppföljaren ”Ylvania -de stulna skuggornas tid”. . Så bra bokhöst att jag inte vet var jag ska börja! . #bonniercarlsen #bokfrukost #barnensboktips #chinostjockakinder #marianilssonthore #knotanknappar #perbengtsson #pergustavsson #athenagrattisvärldenjagärhärnu #elinek #pax #åsalarsson #ingelakorsell #henrikjonsson #paxdraugen #mizeria #melodyfarshin #ylvania #destulnaskuggornastid #ylvahällen #marcusgunnarpettersson #boktips #bokprat #barnbok #bilderbok #högläsning - 5 months ago

321 Likes
37 Comments
11
Nu är ni över 8000 följare! Så otroligt glädjande och smickrande att ni är så många som följer, gillar, kommenterar och tipsar vidare. Tack!
.
Det vore jättekul om ni ville lämna en kommentar om något av mina tips som har passat extra bra! Passa gärna på att tagga några fler som skulle ha glädje av boktips för 0-18 år📚
.
Roligast av allt är att jag får ägna mig åt att sprida läsglädje och får så många härliga meddelanden om barn som börjat läsa själva i någon bok jag föreslagit, högläsningsstunder som fängslat hela familjen osv. Det gör mig så glad att ni vill dela läsupplevelserna och återkoppla på mina tips❤️
.
Tack!
.
📸 @johanneswberg 
#barnensboktips #boktips #barnbokstips #boktipsbarn #barnbok #bilderbok #högläsning #läslust

Nu är ni över 8000 följare! Så otroligt glädjande och smickrande att ni är så många som följer, gillar, kommenterar och tipsar vidare. Tack! . Det vore jättekul om ni ville lämna en kommentar om något av mina tips som har passat extra bra! Passa gärna på att tagga några fler som skulle ha glädje av boktips för 0-18 år . Roligast av allt är att jag får ägna mig åt att sprida läsglädje och får så många härliga meddelanden om barn som börjat läsa själva i någon bok jag föreslagit, högläsningsstunder som fängslat hela familjen osv. Det gör mig så glad att ni vill dela läsupplevelserna och återkoppla på mina tips️ . Tack! . 📸 @johanneswberg #barnensboktips #boktips #barnbokstips #boktipsbarn #barnbok #bilderbok #högläsning #läslust - 5 months ago

567 Likes
85 Comments
1
”-Hej citronen!
Vad du verkar sur.
Men om jag slår på trumma kanske det vänder?
-Äsch! Bananer kan väl inte trumma?”
.
Häng med på musikfest i fruktskålen! Citronen bara tjurar medan alla frukter hjälps åt för att försöka få hen på bättre humör. Kanske lite stepp, lite sång eller ett kiwimonster kan pigga upp?
.
Emma Virkes ”En sur citron” är en finurlig småbarnsbok som utmanar bokformatet och skapar stor interaktivitet hos läsaren. De tjocka sidorna erbjuder hål för bland annat trummande fingrar, en sjungande mun och arga tänder. Svep åt sidan för att se några exempel.
.
En bok som lockar till gapskratt hos både vuxna och barn! Extra kul med det innovativa sättet att levandegöra läsningen och den roliga twisten på slutet. Rekommenderas varmt för såväl bebisar som 3-åringar!
.
#ensurcitron #emmavirke #lillapiratförlaget #barnensboktips #barnensboktipsrecenserar #småbarnsbok #boktips #småbarn #småbarnsliv #familjeliv #vimedbarn #barnboktips #boktipsbarn #högläsning #fruktstund #läshögt #läsamedbarn #läsaförbarn

”-Hej citronen! Vad du verkar sur. Men om jag slår på trumma kanske det vänder? -Äsch! Bananer kan väl inte trumma?” . Häng med på musikfest i fruktskålen! Citronen bara tjurar medan alla frukter hjälps åt för att försöka få hen på bättre humör. Kanske lite stepp, lite sång eller ett kiwimonster kan pigga upp? . Emma Virkes ”En sur citron” är en finurlig småbarnsbok som utmanar bokformatet och skapar stor interaktivitet hos läsaren. De tjocka sidorna erbjuder hål för bland annat trummande fingrar, en sjungande mun och arga tänder. Svep åt sidan för att se några exempel. . En bok som lockar till gapskratt hos både vuxna och barn! Extra kul med det innovativa sättet att levandegöra läsningen och den roliga twisten på slutet. Rekommenderas varmt för såväl bebisar som 3-åringar! . #ensurcitron #emmavirke #lillapiratförlaget #barnensboktips #barnensboktipsrecenserar #småbarnsbok #boktips #småbarn #småbarnsliv #familjeliv #vimedbarn #barnboktips #boktipsbarn #högläsning #fruktstund #läshögt #läsamedbarn #läsaförbarn - 6 months ago

548 Likes
60 Comments
3
Bonnier Carlsen firade 25 år som förlag och firade med hejdundrande fest! Jag och Marie Birde (chefred. på KOKO) fastnade på bild i partyhissen. Dessvärre hamnade hela partyt utanför bild😂
.
Härligt myller av författare, illustratörer och förlagsfolk. Så kul att ses @roselagercrantz @marcusgunnar @sarahsheppard_jobbar @tittster @matildarutaillustration @grishund @daniel_sjolin och alla andra! Stort tack @bonniercarlsen för supertrevlig kväll! Hipp hurra!!!
.
#bonniercarlsen25 #bonniercarlsen #bc25år #bc25 #barnensboktips

Bonnier Carlsen firade 25 år som förlag och firade med hejdundrande fest! Jag och Marie Birde (chefred. på KOKO) fastnade på bild i partyhissen. Dessvärre hamnade hela partyt utanför bild . Härligt myller av författare, illustratörer och förlagsfolk. Så kul att ses @roselagercrantz @marcusgunnar @sarahsheppard_jobbar @tittster @matildarutaillustration @grishund @daniel_sjolin och alla andra! Stort tack @bonniercarlsen för supertrevlig kväll! Hipp hurra!!! . #bonniercarlsen25 #bonniercarlsen #bc25år #bc25 #barnensboktips - 6 months ago

204 Likes
10 Comments
3
Smälter ni bort? I Svärdsjö (Dalarna) är vi mer i vatten än på land idag😅 Läsning i skuggan varvas med dyk från bryggan.
.
Ni har väl inte missat KOKO? Perfekt sommarläsning för ca 6-12 år, dessutom proppad med mina boktips och en massa andra härligheter. Beställ enkelt via länken i profilen (ej sponsrad).
.
#koko #kokovärldensbästakompis #magasin #tidningförbarn #läsglädje #läslust #läspepp #boktips #diy #kartor #tågluff #läsningförbarn #läsaförbarn #läsamedbarn #sommarlovsläsning #sommarlov #läslov #svärdsjö #dalarna

Smälter ni bort? I Svärdsjö (Dalarna) är vi mer i vatten än på land idag Läsning i skuggan varvas med dyk från bryggan. . Ni har väl inte missat KOKO? Perfekt sommarläsning för ca 6-12 år, dessutom proppad med mina boktips och en massa andra härligheter. Beställ enkelt via länken i profilen (ej sponsrad). . #koko #kokovärldensbästakompis #magasin #tidningförbarn #läsglädje #läslust #läspepp #boktips #diy #kartor #tågluff #läsningförbarn #läsaförbarn #läsamedbarn #sommarlovsläsning #sommarlov #läslov #svärdsjö #dalarna - 7 months ago

107 Likes
1 Comments
5
”Tabita Talgoxe sitter i en törnrosbuske och har tråkigt. Klockan är två och Tabitas mage är tom. Typiskt, tänker Tabita.”
.
”Djuren i skogen ABC” är en myllrande bok fylld av svenska djur och humoristisk bokstavslek blandat med faktarutor. Här finns något för alla åldrar från sisådär 2 år och uppåt 8-9 år.
.
Illustrationerna är en skatt i sig som med alla djur tilltalar och fångar de yngsta läsarna. För den som intresserar sig för bokstäver finns mängder att upptäcka, vilka ord i texten börjar på M? Hur många K kan du hitta? För den vetgirige finns massor av fakta och knasigheter som är roliga att lära sig om djuren.
.
För den som läst tidigare böcker av Sarah Sheppard i serien ”Djuren i skogen” finns dessutom ett par kära återseenden i bl.a. Rut och Rocky Rådjur och Harry och Härta Hare. Till våra yngre barns stora lycka finns bägges namn representerade. Märta Myra får dessutom medalj så 4-åringen vinner...Viktigt!
.
Sammantaget, här finns något för alla! Härlig läsning för både barn och vuxna. Hos oss har vi varvat ett par bokstavsuppslag med någon annan bok, på så vis räcker boken extra länge!
.
#djureniskogenabc #djureniskogen #sarahsheppard #rabenochsjögren #barnensboktips #barnensboktipsrecenserar #boktips #barnbok #faktabok #djurbok #abcbok #faktaförbarn #högläsning #barnbokstips #boktipsbarn #läslust #läspepp #abc #naturen #utflykt #skogsutflykt @ivarsson62

”Tabita Talgoxe sitter i en törnrosbuske och har tråkigt. Klockan är två och Tabitas mage är tom. Typiskt, tänker Tabita.” . ”Djuren i skogen ABC” är en myllrande bok fylld av svenska djur och humoristisk bokstavslek blandat med faktarutor. Här finns något för alla åldrar från sisådär 2 år och uppåt 8-9 år. . Illustrationerna är en skatt i sig som med alla djur tilltalar och fångar de yngsta läsarna. För den som intresserar sig för bokstäver finns mängder att upptäcka, vilka ord i texten börjar på M? Hur många K kan du hitta? För den vetgirige finns massor av fakta och knasigheter som är roliga att lära sig om djuren. . För den som läst tidigare böcker av Sarah Sheppard i serien ”Djuren i skogen” finns dessutom ett par kära återseenden i bl.a. Rut och Rocky Rådjur och Harry och Härta Hare. Till våra yngre barns stora lycka finns bägges namn representerade. Märta Myra får dessutom medalj så 4-åringen vinner...Viktigt! . Sammantaget, här finns något för alla! Härlig läsning för både barn och vuxna. Hos oss har vi varvat ett par bokstavsuppslag med någon annan bok, på så vis räcker boken extra länge! . #djureniskogenabc #djureniskogen #sarahsheppard #rabenochsjögren #barnensboktips #barnensboktipsrecenserar #boktips #barnbok #faktabok #djurbok #abcbok #faktaförbarn #högläsning #barnbokstips #boktipsbarn #läslust #läspepp #abc #naturen #utflykt #skogsutflykt @ivarsson62 - 8 months ago

200 Likes
10 Comments
4
Load more tagged posts
2018 - © Deskgram. All rights reserved.