augustpriset

www.facebook.com/augustpriset
www.twitter.com/augustpriset

🌲🎁LUCKA 24 🎁🌲TÄVLING! Vi på Augustpriset vill önska en riktigt ❄️GOD JUL❄️ genom att lotta ut ett extra stort bokpaket med hela sex stycken av årets nominerade titlar, bland annat de tre pristagarna! 
För att vara med och tävla skriver du ett julrim som passar till en klapp med en Augustpris-bok i. Skicka julrimmet till fanny.larsson@forlaggare.se, och kom ihåg att skriva din adress! Tävlingen pågår fram till söndagen den 30 december.

#augustpriset #augustkalendern

🌲LUCKA 24 🌲TÄVLING! Vi på Augustpriset vill önska en riktigt ️GOD JUL️ genom att lotta ut ett extra stort bokpaket med hela sex stycken av årets nominerade titlar, bland annat de tre pristagarna! För att vara med och tävla skriver du ett julrim som passar till en klapp med en Augustpris-bok i. Skicka julrimmet till fanny.larsson@forlaggare.se , och kom ihåg att skriva din adress! Tävlingen pågår fram till söndagen den 30 december. #augustpriset #augustkalendern - 2 months ago

48 Likes
0 Comments
0
🎁LUCKA 23🎁 TÄVLING - VINN BOKPAKET! 🌲📚
För att vara med och tävla om det fjärde adventspaketet, som innehåller tre av årets nominerade böcker, ska du svara på den här frågan: I år bestod två av de tre pristagande titlarna bara av ett enda ord (Gropen och Aednan). Hur många böcker, inklusive årets, med ett enda ord som titel har belönats med Augustpriset?
Skicka in ditt svar senast lördag 29 december klockan 12.00 till fanny.larsson@forlaggare.se, och glöm inte att skriva din adress! ❄️📖 #augustpriset #augustkalendern

LUCKA 23 TÄVLING - VINN BOKPAKET! 🌲 För att vara med och tävla om det fjärde adventspaketet, som innehåller tre av årets nominerade böcker, ska du svara på den här frågan: I år bestod två av de tre pristagande titlarna bara av ett enda ord (Gropen och Aednan). Hur många böcker, inklusive årets, med ett enda ord som titel har belönats med Augustpriset? Skicka in ditt svar senast lördag 29 december klockan 12.00 till fanny.larsson@forlaggare.se , och glöm inte att skriva din adress! #augustpriset #augustkalendern - 2 months ago

35 Likes
0 Comments
0
Vi öppnar ❄️LUCKA 22❄️ och hittar Ilon Wikland - Svenska Förläggareföreningens Hederspristagare 2018! 🏆👩‍🎨📚🌲 Svep 👉 för att se några av Ilons fantastiska illustrationer, och gå gärna in på vår hemsida och titta på de fina filmklippen med och om henne: bit.ly/ilonwikland

Foto: Sören Andersson.

#augustpriset #augustkalendern

Vi öppnar ️LUCKA 22️ och hittar Ilon Wikland - Svenska Förläggareföreningens Hederspristagare 2018! 🌲 Svep för att se några av Ilons fantastiska illustrationer, och gå gärna in på vår hemsida och titta på de fina filmklippen med och om henne: bit.ly/ilonwikland Foto: Sören Andersson. #augustpriset #augustkalendern - 2 months ago

146 Likes
2 Comments
0
Bakom ✨LUCKA 21✨ hittar vi Årets svenska barn- och ungdomsbok: Gropen av Emma AdBåge! 📚🌲🎁 Svep 👉 för att höra journalisten Andrev Walden presentera den på Augustgalan. Hela klippet finns på vår Facebooksida. 
Juryns motivering: Gropen är en livsbejakande hyllning till den fria leken bortom trygghetstänk och säkerhets-certifierade sandlådor. Med dråplig humor och suverän bildbehandling visas att fantasin gror i det obevakade och vilda. Med ett konsekvent barnperspektiv gestaltas barn som ett ”vi” som gör barndom på egna villkor mitt inför de vuxnas ängslan inför all denna urkraft. Aldrig har väl en bok om den grå skolvardagen varit så färgsprakande!

#augustpriset #augustkalendern

Bakom LUCKA 21 hittar vi Årets svenska barn- och ungdomsbok: Gropen av Emma AdBåge! 🌲 Svep för att höra journalisten Andrev Walden presentera den på Augustgalan. Hela klippet finns på vår Facebooksida. Juryns motivering: Gropen är en livsbejakande hyllning till den fria leken bortom trygghetstänk och säkerhets-certifierade sandlådor. Med dråplig humor och suverän bildbehandling visas att fantasin gror i det obevakade och vilda. Med ett konsekvent barnperspektiv gestaltas barn som ett ”vi” som gör barndom på egna villkor mitt inför de vuxnas ängslan inför all denna urkraft. Aldrig har väl en bok om den grå skolvardagen varit så färgsprakande! #augustpriset #augustkalendern - 2 months ago

71 Likes
1 Comments
3
Vi öppnar 🌲LUCKA 20🌲och hittar Årets svenska fackbok - Svälten av Magnus Västerbro ✨📚 🎁Svep 👉 för att se journalisten Po Tidholm presentera den på Augustgalan. Hela klippet finns på vår Facebooksida. 
Juryns motivering: En oavbrutet spännande och engagerande berättelse om svälten under klimatkrisen i Sverige 1867-69. Om hungern som bryter ned människor och samhälle. Än mer handlar det om politik, eller makt utan ansvar. Det handlar om bottenlös inkompetens och cynism och läsaren lever med dess offer, de som svalt ihjäl. Hjälpen som kom var “för litet och för sent”. Någon som ser parallellerna till vår tid?

#augustpriset #augustkalendern

Vi öppnar 🌲LUCKA 20🌲och hittar Årets svenska fackbok - Svälten av Magnus Västerbro Svep för att se journalisten Po Tidholm presentera den på Augustgalan. Hela klippet finns på vår Facebooksida. Juryns motivering: En oavbrutet spännande och engagerande berättelse om svälten under klimatkrisen i Sverige 1867-69. Om hungern som bryter ned människor och samhälle. Än mer handlar det om politik, eller makt utan ansvar. Det handlar om bottenlös inkompetens och cynism och läsaren lever med dess offer, de som svalt ihjäl. Hjälpen som kom var “för litet och för sent”. Någon som ser parallellerna till vår tid? #augustpriset #augustkalendern - 2 months ago

34 Likes
0 Comments
3
Bakom ❄️LUCKA 19❄️ hittar vi Årets skönlitterära bok - Aednan av Linnea Axelsson ✨🌲📖 Svep 👉 för att höra serietecknaren Mats Jonsson presentera den på Augustgalan. Hela klippet finns på vår Facebooksida.

Juryns motivering: I Linnea Axelssons poetiska brottstycken skildras en annan sida av det framväxande nittonhundratalet. Förlusten av den samiska aednans livsrytm fångas i två familjehistorier där generationers undanträngda tillhörighet till språk och natur lämnat existentiella revor.

#augustpriset #augustkalendern

Bakom ️LUCKA 19️ hittar vi Årets skönlitterära bok - Aednan av Linnea Axelsson 🌲 Svep för att höra serietecknaren Mats Jonsson presentera den på Augustgalan. Hela klippet finns på vår Facebooksida. Juryns motivering: I Linnea Axelssons poetiska brottstycken skildras en annan sida av det framväxande nittonhundratalet. Förlusten av den samiska aednans livsrytm fångas i två familjehistorier där generationers undanträngda tillhörighet till språk och natur lämnat existentiella revor. #augustpriset #augustkalendern - 2 months ago

57 Likes
1 Comments
2
Bakom ✨LUCKA 18✨ gömmer sig Hemma hos Harald Henriksson, av Uje Brandelius och Clara Dackenberg 🌲📚 Svep 👉 för att höra Svenska Freds ordförande Agnes Hellström presentera boken. Hela klippet finns att se på vår Facebooksida. 
Juryns motivering: Det här är bilderboken som ger ordet klassresenär en ny innebörd då barnet följer med sin mamma på städjobb i ett köpstarkt och politiskt medvetet medelklasshem. Läsaren tas från miljonprogram till medelklassidyll, och in sipprar längtan efter något mer och annat. Bild-berättandet är ekonomiskt och underskruvat, långt från den politiska barnbokens plakatkonst, och tvärtom tillåts barnets blick styra läsningen. Sällan har barnfattigdom skildrats så subtilt och med så utsökt öga för drabbande detaljer.

#augustpriset #augustkalendern

Bakom LUCKA 18 gömmer sig Hemma hos Harald Henriksson, av Uje Brandelius och Clara Dackenberg 🌲 Svep för att höra Svenska Freds ordförande Agnes Hellström presentera boken. Hela klippet finns att se på vår Facebooksida. Juryns motivering: Det här är bilderboken som ger ordet klassresenär en ny innebörd då barnet följer med sin mamma på städjobb i ett köpstarkt och politiskt medvetet medelklasshem. Läsaren tas från miljonprogram till medelklassidyll, och in sipprar längtan efter något mer och annat. Bild-berättandet är ekonomiskt och underskruvat, långt från den politiska barnbokens plakatkonst, och tvärtom tillåts barnets blick styra läsningen. Sällan har barnfattigdom skildrats så subtilt och med så utsökt öga för drabbande detaljer. #augustpriset #augustkalendern - 2 months ago

37 Likes
0 Comments
3
Det är dags för 🌲LUCKA 17🌲 och Lars Tunbjörk: Retrospektiv, av Lars Tunbjörk, Maud Nycander, Göran Odbratt och Kathy Ryan 📚✨ Svep 👉 för att höra dokumentärfilmaren Erik Gandini presentera boken på Augustgalan. Hela klippet finns på vår Facebooksida. 
Juryns motivering: Ömsint berättelse om människan och hennes boningar i blixtbelysning. En stark läsupplevelse, där bilderna blir till noveller om ett fransat folkhem. Lars Tunbjörk själv står aldrig utanför, han är en del av sin berättelse, med humor och värme, helt utan cynism. En introduktion till Tunbjörks alltför tidigt avslutade konstnärskap.

#augustpriset #augustkalendern

Det är dags för 🌲LUCKA 17🌲 och Lars Tunbjörk: Retrospektiv, av Lars Tunbjörk, Maud Nycander, Göran Odbratt och Kathy Ryan Svep för att höra dokumentärfilmaren Erik Gandini presentera boken på Augustgalan. Hela klippet finns på vår Facebooksida. Juryns motivering: Ömsint berättelse om människan och hennes boningar i blixtbelysning. En stark läsupplevelse, där bilderna blir till noveller om ett fransat folkhem. Lars Tunbjörk själv står aldrig utanför, han är en del av sin berättelse, med humor och värme, helt utan cynism. En introduktion till Tunbjörks alltför tidigt avslutade konstnärskap. #augustpriset #augustkalendern - 2 months ago

13 Likes
0 Comments
1
🎁LUCKA 16🎁 TÄVLING - VINN BOKPAKET!📚 För att vara med och tävla om det tredje adventspaketet, som innehåller tre av årets nominerade böcker, ska du svara på den här frågan: Vilken av följande Augustböckerna har INTE filmatiserats? 1 Sandor slash Ida, 2 Pojkarna, 3 Här ligger jag och blöder, eller 4, Jag saknar dig, jag saknar dig? 
Skicka in ditt svar senast lördag 22 december klockan 12.00 till fanny.larsson@forlaggare.se, och kom ihåg att skriva din adress! 
Varje advent tävlar vi ut ett nytt paket böcker! 📖🌲 #augustpriset #augustkalendern

LUCKA 16 TÄVLING - VINN BOKPAKET! För att vara med och tävla om det tredje adventspaketet, som innehåller tre av årets nominerade böcker, ska du svara på den här frågan: Vilken av följande Augustböckerna har INTE filmatiserats? 1 Sandor slash Ida, 2 Pojkarna, 3 Här ligger jag och blöder, eller 4, Jag saknar dig, jag saknar dig? Skicka in ditt svar senast lördag 22 december klockan 12.00 till fanny.larsson@forlaggare.se , och kom ihåg att skriva din adress! Varje advent tävlar vi ut ett nytt paket böcker! 🌲 #augustpriset #augustkalendern - 2 months ago

46 Likes
0 Comments
0
Vi öppnar 🎁LUCKA 15🎁 och hittar Människan är den vackraste staden av Sami Said ❄️📖 Svep 👉 för att höra hur statsvetaren och migrationsexperten Suad Ali presenterade boken på
Augustgalan. Hela klippet hittar du på vår Facebooksida. 
Juryns motivering: Med en drömsk realism ger Sami Saids moderna proletärroman gestalt åt den papperslösa 
San Fransisco. En berättarröst som med språklig komik och trotsig humanism utmanar världens maktförhållanden genom att stå fast vid att människan är den vackraste staden.

#augustpriset #augustkalendern

Vi öppnar LUCKA 15 och hittar Människan är den vackraste staden av Sami Said Svep för att höra hur statsvetaren och migrationsexperten Suad Ali presenterade boken på Augustgalan. Hela klippet hittar du på vår Facebooksida. Juryns motivering: Med en drömsk realism ger Sami Saids moderna proletärroman gestalt åt den papperslösa  San Fransisco. En berättarröst som med språklig komik och trotsig humanism utmanar världens maktförhållanden genom att stå fast vid att människan är den vackraste staden. #augustpriset #augustkalendern - 2 months ago

65 Likes
1 Comments
2
Bakom ❄️LUCKA 14❄️ hittar vi Comedy Queen av Jenny Jägerfeld 📖✨ Svep 👉 för att höra komikern Sandra Ilar presentera den på Augustgalan. Hela klippet finns att se på vår Facebooksida. 
Juryns motivering: Comedy Queen är en bok som balanserar mellan skratt och gråt, och som handlar om att hitta tillbaka till livet efter djup sorg. I centrum står Sasha. Hennes överlevnadsstrategi är enkel: för att inte dö måste hon bli allt det hennes döda mamma inte var, hon måste bli en Comedy Queen! Allt är nattsvart hemskt och hejdlöst roligt på samma gång. På språksprakande prosa utvinns humor och livsglädje ur den djupaste sorg.

#augustpriset #augustkalendern

Bakom ️LUCKA 14️ hittar vi Comedy Queen av Jenny Jägerfeld Svep för att höra komikern Sandra Ilar presentera den på Augustgalan. Hela klippet finns att se på vår Facebooksida. Juryns motivering: Comedy Queen är en bok som balanserar mellan skratt och gråt, och som handlar om att hitta tillbaka till livet efter djup sorg. I centrum står Sasha. Hennes överlevnadsstrategi är enkel: för att inte dö måste hon bli allt det hennes döda mamma inte var, hon måste bli en Comedy Queen! Allt är nattsvart hemskt och hejdlöst roligt på samma gång. På språksprakande prosa utvinns humor och livsglädje ur den djupaste sorg. #augustpriset #augustkalendern - 2 months ago

41 Likes
0 Comments
3
Glad Lucia! Bakom ✨LUCKA 13✨ hittar vi Mannen i skogen av Jens Liljestrand🌲📚 Svep 👉 för att höra hur Ann Follin presenterade boken på Augustgalan. Hela klippet finns att se på vår Facebooksida. 
Juryns motivering: Vilhelm Moberg har delvis försvunnit bakom sina verk. I Jens Liljestrands storverk mejslas han fram som en motsägelsefull människa och fredlös författare med hittills okända sidor. En man på tvärs med det mesta och de flesta, trots all yttre framgång. Jens Liljestrand ger dessutom nya ingångar till läsning av hans viktigare verk.

#augustpriset #augustkalendern

Glad Lucia! Bakom LUCKA 13 hittar vi Mannen i skogen av Jens Liljestrand🌲 Svep för att höra hur Ann Follin presenterade boken på Augustgalan. Hela klippet finns att se på vår Facebooksida. Juryns motivering: Vilhelm Moberg har delvis försvunnit bakom sina verk. I Jens Liljestrands storverk mejslas han fram som en motsägelsefull människa och fredlös författare med hittills okända sidor. En man på tvärs med det mesta och de flesta, trots all yttre framgång. Jens Liljestrand ger dessutom nya ingångar till läsning av hans viktigare verk. #augustpriset #augustkalendern - 2 months ago

43 Likes
0 Comments
2
Det är dags att öppna 🌲LUCKA 12🌲 där Skalornas förråd, Ulf Erikssons poesisamling, finns 📖❄️ Svep 👉 för att se tonsättaren Katarina Leyman presentera den på Augustgalan. Hela klippet kan du se på Augustprisets Facebooksida. 
Juryns motivering: Ulf Erikssons nya dikter skrivs i omseendets tid, omvärderingarnas, eftertankens. Livet har fått nya måttenheter. Minnets vind räcker honom nya ord, ord som avlyssnar, avtäcker, avslutar – och bygger på nytt. Färden genom rummen i ”ögonblickets hus” äger en säregen skönhet och skörhet. I Skalornas förråd finns den stora diktens möten.

#augustpriset #augustkalendern

Det är dags att öppna 🌲LUCKA 12🌲 där Skalornas förråd, Ulf Erikssons poesisamling, finns ️ Svep för att se tonsättaren Katarina Leyman presentera den på Augustgalan. Hela klippet kan du se på Augustprisets Facebooksida. Juryns motivering: Ulf Erikssons nya dikter skrivs i omseendets tid, omvärderingarnas, eftertankens. Livet har fått nya måttenheter. Minnets vind räcker honom nya ord, ord som avlyssnar, avtäcker, avslutar – och bygger på nytt. Färden genom rummen i ”ögonblickets hus” äger en säregen skönhet och skörhet. I Skalornas förråd finns den stora diktens möten. #augustpriset #augustkalendern - 2 months ago

33 Likes
0 Comments
1
Vi öppnar 🎁LUCKA 11🎁 och hittar Vi kommer snart hem igen av Jessica Bab Bonde och Peter Bergting 📚🌲 Svep 👉 för att höra barnpsykolog Jenny Klefbom presentera den på Augustgalan. Hela klippet finns att se på Augustprisets Facebooksida. 
Juryns motivering: Kan man skriva poesi efter Auschwitz? Kan man teckna serier efter Förintelsen? Serieromanen Vi kommer snart hem igen berättar samma historia om och om igen. Det är vandringen mot döden, och förintelsens logik, där det till slut inte finns ord, berättelser eller poesi. Men mot det lyser i serierutorna varje överlevandes berättelse som ett fantastiskt undantag. Det är stor seriekonst. Svar ja.

#augustpriset #augustkalendern

Vi öppnar LUCKA 11 och hittar Vi kommer snart hem igen av Jessica Bab Bonde och Peter Bergting 🌲 Svep för att höra barnpsykolog Jenny Klefbom presentera den på Augustgalan. Hela klippet finns att se på Augustprisets Facebooksida. Juryns motivering: Kan man skriva poesi efter Auschwitz? Kan man teckna serier efter Förintelsen? Serieromanen Vi kommer snart hem igen berättar samma historia om och om igen. Det är vandringen mot döden, och förintelsens logik, där det till slut inte finns ord, berättelser eller poesi. Men mot det lyser i serierutorna varje överlevandes berättelse som ett fantastiskt undantag. Det är stor seriekonst. Svar ja. #augustpriset #augustkalendern - 2 months ago

60 Likes
0 Comments
3
Bakom 🌲LUCKA 10🌲 hittar vi Mammorna av Alexandra Pascalidou 🎁✨ Svep 👉 för att se Barakat Ghebrehawariat, Demokratiagenten, presentera boken på Augustgalan. Hela klippet finns att se på Augustprisets Facebooksida. 
Juryns motivering: Omskakande skildring från en värld de flesta av oss bara läser om i tidningsrubrikerna. Ett 20-tal röster talar direkt till oss, bara med en lätt handpåläggning av författaren. Dessa mammor talar enträget om ett liv, en kamp, på andra sidan den växande klyftan, i förorten. De kämpar för barnen, mot den allestädes närvarande kriminaliteten, och därmed för vårt gemensamma samhälle.

#augustpriset #augustkalendern

Bakom 🌲LUCKA 10🌲 hittar vi Mammorna av Alexandra Pascalidou Svep för att se Barakat Ghebrehawariat, Demokratiagenten, presentera boken på Augustgalan. Hela klippet finns att se på Augustprisets Facebooksida. Juryns motivering: Omskakande skildring från en värld de flesta av oss bara läser om i tidningsrubrikerna. Ett 20-tal röster talar direkt till oss, bara med en lätt handpåläggning av författaren. Dessa mammor talar enträget om ett liv, en kamp, på andra sidan den växande klyftan, i förorten. De kämpar för barnen, mot den allestädes närvarande kriminaliteten, och därmed för vårt gemensamma samhälle. #augustpriset #augustkalendern - 2 months ago

48 Likes
2 Comments
3
✨LUCKA 9 ✨TÄVLING - VINN BOKPAKET! 📖🌲För att vara med och tävla om det andra adventspaketet, som innehåller tre av årets nominerade böcker, ska du svara på den här frågan: Vad är rekordet i antal Augustnomineringar, alltså hur många nomineringar har den fått som fått flest? 
Skicka in ditt svar senast lördag 16/12 klockan 12.00 till fanny.larsson@forlaggare.se, och kom ihåg att skriva din adress!

Varje advent tävlar vi ut ett nytt paket böcker! 🎁📚 #augustpriset #augustkalendern

LUCKA 9 TÄVLING - VINN BOKPAKET! 🌲För att vara med och tävla om det andra adventspaketet, som innehåller tre av årets nominerade böcker, ska du svara på den här frågan: Vad är rekordet i antal Augustnomineringar, alltså hur många nomineringar har den fått som fått flest? Skicka in ditt svar senast lördag 16/12 klockan 12.00 till fanny.larsson@forlaggare.se , och kom ihåg att skriva din adress! Varje advent tävlar vi ut ett nytt paket böcker! #augustpriset #augustkalendern - 2 months ago

62 Likes
0 Comments
0
Dags för ✨LUCKA 8✨ och En shtetl i Stockholm av Kenneth Hermele 🎁📚 Svep 👉 för att se hur medieentrepenören Henrik Frenkel presenterade den på Augustgalan. 
Juryns motivering: Lågmält och lyhört, med minnet som kalejdoskop, fogar Kenneth Hermele sin familjeberättelse i ett historiskt skeende präglat av omvälvningar med eko i vår samtid. Här stöts identitet och olikheter mot konventioner och förväntningar medan utanförskap blir boja och fördel. Det är tankeväckande, insiktsfullt och vackert.

#augustpriset #augustkalendern

Dags för LUCKA 8 och En shtetl i Stockholm av Kenneth Hermele Svep för att se hur medieentrepenören Henrik Frenkel presenterade den på Augustgalan. Juryns motivering: Lågmält och lyhört, med minnet som kalejdoskop, fogar Kenneth Hermele sin familjeberättelse i ett historiskt skeende präglat av omvälvningar med eko i vår samtid. Här stöts identitet och olikheter mot konventioner och förväntningar medan utanförskap blir boja och fördel. Det är tankeväckande, insiktsfullt och vackert. #augustpriset #augustkalendern - 3 months ago

45 Likes
0 Comments
1
Vi öppnar ✨LUCKA 7✨ och hittar Rymlingarna av Ulf Stark och Kitty Crowther 📖❄️ Svep 👉 för att se regissören Rumle Hammerich presentera den på Augustgalan. Hela klippet går att se på Augustprisets facebooksida. 
Juryns motivering: Rakt och osentimentalt gestaltar Ulf Stark döden och livet, kärlek, vänskap och tillit över generationsgränserna. Det är humoristiskt, hädiskt och heligt om vartannat. Boken handlar om hur Lill-Gottfrid hjälper sin farfar fly från sjukhuset till sommarstugan, men också om den yttersta rymningen, döden. Lägg till det Kitty Crowthers naivistiska och koloristiska kritteckningar som ger verket ytterligare en dimension.

#augustpriset #augustkalendern

Vi öppnar LUCKA 7 och hittar Rymlingarna av Ulf Stark och Kitty Crowther ️ Svep för att se regissören Rumle Hammerich presentera den på Augustgalan. Hela klippet går att se på Augustprisets facebooksida. Juryns motivering: Rakt och osentimentalt gestaltar Ulf Stark döden och livet, kärlek, vänskap och tillit över generationsgränserna. Det är humoristiskt, hädiskt och heligt om vartannat. Boken handlar om hur Lill-Gottfrid hjälper sin farfar fly från sjukhuset till sommarstugan, men också om den yttersta rymningen, döden. Lägg till det Kitty Crowthers naivistiska och koloristiska kritteckningar som ger verket ytterligare en dimension. #augustpriset #augustkalendern - 3 months ago

61 Likes
1 Comments
3
Load more posts
2018 - © Deskgram. All rights reserved.